Επιστολή Δεκαβάλλα προς Υπ. Παιδείας για την μισθοδοσία των σχολικών καθαριστών

Επιστολή Δεκαβάλλα προς Υπ. Παιδείας για την μισθοδοσία των σχολικών καθαριστών

 

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, σχετικά με τη «Χρηματοδότηση για την κάλυψη της μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστών». 
 
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:
 
«Ως πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, θέτω υπόψη σας τη μεγάλη χρονική καθυστέρηση αποστολής των χρηματικών ποσών από το Υπουργείο σας, που απαιτούνται για την καταβολή της μισθοδοσίας των ατόμων που ασχολούνται με την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.
 
Η μεγάλη χρονική καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστριών, που έτσι κι αλλιώς είναι ιδιαίτερα χαμηλή, έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης των εργαζομένων. Παρόλα αυτά όμως συνεχίζουν και καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες, έτσι ώστε οι σχολικές μας μονάδες να είναι πάντα καθαρές, προς όφελος των μαθητών και των καθηγητών.
 
Παράλληλα οι σχολικές μας επιτροπές, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν και τις ανάγκες μισθοδοσίας των καθαριστών / τριών, διότι διαθέτουν περιορισμένους οικονομικούς πόρους με τους οποίους θα πρέπει να καλύψουν μέρος ουσιαστικά των αναγκών λειτουργίας των σχολείων, (θέρμανση, αγορά υλικών, κλπ) .
 
Σας καλώ λοιπόν, όπως με προσωπική σας παρέμβαση επιλυθεί το πρόβλημα που δημιουργείται από τη μη ομαλή και έγκυρη χρηματοδότηση από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου σας, προς τους δήμους μας και τις σχολικές επιτροπές, για την κάλυψη της μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστών / τριών».