Μουσικοχορευτική συνάντηση στον γιαλό το απόγευμα του Σαββάτου

Μουσικοχορευτική συνάντηση στον γιαλό το απόγευμα του Σαββάτου

 

 

 
«Όταν η παράδοση ενώνει» είναι ο τίτλος της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Μύκονο το Σάββατο 21 Μαΐου. Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση πολλών συλλόγων του νησιού και θα πραγματοποιηθεί στον γιαλό. 
 
Πρόκειται για την χορευτική συνάντηση μεταξύ του Ε.Χ.Ο.Μυκόνου «Οι Ανεμόμυλοι» και της Χ.Ο.Φ.Ε. Θεσσαλονίκης που θα ζωντανέψει την παράδοση του τόπου μας με μουσική στα στενά της Μυκόνου από Μυκονιάτες οργανοπαίκτες η οποία θα κορυφωθεί στην μπάγκα των ψαράδων. 
 
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το πρόγραμμα οι χορευτές και μουσικοί θα ξεκινήσουν περί τις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου από την Λάκκα και χωρισμένοι σε ομάδες θα διαβούν στα στενά του παραδοσιακού οικισμού από τον Άγιο Αρτέμη και τους Μύλους, μέχρι την Μητρόπολη, το Ματογιάννι και την πλατεία Γουμενιού, όπου και θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Μαντώς Μαυρογένους και θα καταλήξουν στο σημείο έναρξης του χορευτικού. 
 
Τόσο την Παρασκευή, όσο και την Κυριακή, ημέρες πριν και μετά την εκδήλωση, το γκρουπ του χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να ξεναγηθεί με επιμέλεια των διοργανωτών σε διάφορα σημεία του νησιού όπως ο Φούρνος του Γιώρα, το Λαογραφικό Μουσείο και το Μοναστήρι της Άνω Μεράς. 
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα στα πλαίσια της διοργάνωσης προγραμματίζεται το Σάββατο σεμινάριο στους χορούς της Μυκόνου που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Λυκείου στον Πετεινάρο.