Βερολίνο: Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους

Βερολίνο: Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους

 

 

 Με την απελευθέρωση των 8.000 φωτεινών μπαλονιών που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος 15 χιλιομέτρων εκεί που κάποτε το Τείχος του Βερολίνου χώριζε τη Γερμανία και τον κόσμο, κορυφώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εκδηλώσεις για την 25η επέτειο από την πτώση του.

Tο τείχος, μήκους 155 χιλιομέτρων υψώθηκε ξαφνικά τον Αύγουστο του 1961 για να σταματήσει τη μαζική έξοδο των Ανατολικογερμανών προς τη Δύση σηματοδοτώντας και την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου. Τουλάχιστον 138 άνθρωποι έχασαν όλα αυτά τα χρόνια τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν στην απένταντι πλευρά.

REUTERS/FABRIZIO BENSCH
Σήμερα περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, Γερμανοί και ξένοι, τίμησαν το γεγονός αυτό που σηματοδότησε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και ανήγγειλε την επανένωση της Γερμανίας και της Ευρώπης.

Τα μπαλόνια που είχαν τοποθετηθεί σε στύλους ύψους 3,5 μέτρων, όσο και το ύψος του Τείχους, αφέθηκαν ελεύθερα, υπό τους ήχους της Ωδής στη Χαρά του Μπετόβεν, πάνω από την Πύλη του Βρανδεμβούργου και στη συνέχεια  πάνω από τη γέφυρα Bornholmer Strasse, πρώτο σημείο διέλευσης μεταξύ του Ανατολικού και του Δυτικού Βερολίνου που άνοιξε στις 9 Νοεμβρίου 1989 συμβολίζοντας έτσι την εξαφάνιση του Τείχους.


Διαβάστε τη συνέχεια στην http://www.naftemporiki.gr/