Εξερευνώντας τη Νάξο μέσα από ένα τραγούδι για το καλοκαίρι

Εξερευνώντας τη Νάξο μέσα από ένα τραγούδι για το καλοκαίρι

 

Ο ρυθμός του καλοκαιριού ξεκινά στη Νάξο με τη νέα τουριστική καμπάνια που ετοίμασε το δήμος του νησιού. Πρόκειται για ένα διαφημιστικό σποτ με ένα τραγούδι για το καλοκαίρι με τίτλο «Σ' ένα νησί στο κέντρο της γης».
 
«Σκοπός μας ήταν να προωθήσουμε με μοντέρνο τρόπο το νησί μας, στηριζόμενοι όμως στον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στη μουσική και στο χορό, με έντονες εναλλαγές εικόνων του νησιού» λέει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δημήτρης Λιανός.
 
Σύμφωνα με το in.gr, οι πρωταγωνιστές του τρίλεπτου βίντεο, ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας και η Μαρία Μακρή με την παρέα τους, μέσα από το φακό του βραβευμένου Ναξιώτη σκηνοθέτη Γιάννη Παπαδάκου, μας ταξιδεύουν σε όλα τα σημεία της Νάξου, αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία που προσφέρει το νησί.
 
Με αφετηρία την επιβλητική Πορτάρα που δεσπόζει στο λιμάνι, οι καλοκαιρινές ανέμελες μέρες και νύχτες στη Νάξο ξεκινούν.
 
Το ζευγάρι απολαμβάνει κολύμπι σε αμμώδεις παραλίες, δοκιμάζει ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις και ξεφαντώνει στη νυχτερινή Νάξο. Ξεφεύγει από την καθημερινότητα, ανιχνεύοντας τα πεζοπορικά και πολιτιστικά μονοπάτια και τους γραφικούς οικισμούς.
 
«Στην πραγματικότητα είναι η περιγραφή των αναμνήσεων ενός ανθρώπου που ήρθε για διακοπές στη Νάξο» εξηγεί ο Γ. Παπαδάκος. «Τις αναπολεί και περιμένει εναγωνίως να ξαναέρθει. Η ιδέα γεννήθηκε από το γεγονός ότι αναζητούσαμε κάτι διασκεδαστικό και συντομότατο αλλά ταυτόχρονα ουσιαστικό και ενδεικτικό των εικόνων, των δραστηριοτήτων και συναισθημάτων που μπορεί κάποιος να νιώσει ο επισκέπτης στη Νάξο».
 
«Η Νάξος είναι ένα μοναδικό νησί, για το οποίο είχα ακούσει τόσα πολλά καλά λόγια από το Λευτέρη Ελευθερίου αλλά και από το Γιάννη» λέει ο Κώστας Δόξας. «Έτσι όταν μου πρότειναν να συμμετέχω στο διαφημιστικό και ειδικά με τόσο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Είπα κατευθείαν "ναι" και τελικά είχα απόλυτο δίκιο.
 
Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Η Νάξος είναι ένας μαγευτικός τόπος με τόσες πολλές ομορφιές, φανταστικά προϊόντα και ατελείωτες παραλίες. Ένιωσα τόσο υπέροχα με όλη αυτή την ανοιχτή αγκαλιά των ανθρώπων και τη φιλοξενία, αλλά και από τον τρόπο που ο Γιάννης σκηνοθετούσε και απολάμβανε την κάθε στιγμή, σαν να ήμασταν πραγματικά διακοπές».
 
Το τραγούδι, που ερμηνεύει ο Κώστας Δόξας, γράφτηκε από τον Γιάννη Παπαδάκο αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες του διαφημιστικού βίντεο, ενώ η μουσική είναι από τον dj Rico.
 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος
Σενάριο: Γιάννης Παπαδάκος
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Δόξας και Μαρία Μακρή
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιάννης Παπαδάκος
Μουσική/Original Music by: dj Rico - Vaggelis Serifis
Στίχοι: Γιάννης Παπαδάκος