Μυκονιάτικος αέρας στην Ταϊλάνδη - Οι «Ανεμόμυλοι» 543 έτη μπροστά

Μυκονιάτικος αέρας στην Ταϊλάνδη - Οι «Ανεμόμυλοι» 543 έτη μπροστά

 

 

 

Ο Πολιτιστικός, παρδοσιακός, χορευτικός Συλλογος "Οι Ανεμομυλοι" βρίσκονται  αυτή τη στιγμή 9.000 χιλιόμετρα μακριά, στη χώρα που το ονομά της σημαίνει " χώρα των ελεύθερων ανθρώπων". Το επίσημο ημερολόγιο της Ταϊλάνδης είναι βασισμένο στη βουδιστική περίοδο, η οποια είναι 543 έτη μπροστά από το Δυτικό ημερολόγιο με τις χριστιανικές καταβολές.
 
Το πρώτο φεστιβάλ χορών ΤIDA   που λαμβάνει χώρα, είναι μια πολυήμερη εκδήλωση με κοντά 300 χορευτές κ μουσικούς από 11 χώρες.  Από την Ευρώπη είναι η Μύκονος με τους Ανεμόμυλους. 
 
Τα αρχικά του φεστιβάλ, σύμγωνα με τους διοργανωτές,  σχηματίζουν  την λέξη που σημαίνει θυγατέρα "και πράγματι όπως τόνισε στον λόγο του ο δήμαρχος της πόλης που συνοδευόταν από τουριστικούς επικοινωνιακούς και πολιτιστικούς ισχυρούς φορείς,  η τέχνη είναι θυγατέρα της ειρήνης, του πολιτισμού, της αγάπης των λαών, της ευγενούς συνύπαρξης , της προόδου, της εξέλιξης, της ανταλλαγής πολιτιστικής ενέργειας που αποτελούν ύψιστες Αξίες", όπως αναφέρουν μέλη του Συλλόγου.
"Κάθε εκπρόσωπος από τους επίσημους φορείς, εισερχόταν  κάνοντας μια βαθιά υπόκλιση προς τις παρευρισκόμενες ομάδες, δείγμα ευγένειας και σεβασμού, "σημα κατατεθέν" αυτού του χαμογελαστού λαού". 
 
Το πολίτευμα ειναι στρατιωτική δικτατορία με μοναρχία. Τα γενέθλια του βασιλιά εορτάζονται σαν Εθνική εορτή, και ο βασιλιάς είναι προστάτης  του ταϊλανδικού βουδισμού  και σύμβολο της εθνικής ταυτότητας και ενότητας. Είναι η μόνη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας που δεν κατακτήθηκε από ευρωπαϊκή δύναμη στο παρελθόν. Ωστόσο θεωρείται πως ανήκει στην άτυπη Βρετανική αυτοκρατορία καθώς τον 19ο αι. οι παραχωρήσεις για εμπορικούς κυρίως λόγους  κατέστησαν την Βρεττανία  ισχυρή δυτική επιρροή . Δείγμα αυτού είναι ότι η οδήγηση σήμερα γίνεται αριστερά όπως ακριβώς σε κάθε χώρα που βρέθηκε υπό βρετανική κυριαρχία.
 
"Η Πατάγια, απ' όσο έχουμε δει ως τώρα, θυμίζει αχανή μεγαλούπολη, απλώνεται σε τεράστια έκταση,  είναι παγκόσμιο παραθαλασσιο τουριστικό θέρετρο, έχει άφθονες υπηρεσίες για τον τουρισμό, την εστίαση, το εμπόριο, την ευεξία, την υγεια,  και γίνονται πολλές προσπάθειες από τους επίσημους φορείς να δώσουν βαρύτητα στον πολιτισμό ώστε να λάμψει ο προορισμός για τους σωστούς λόγους".