Ομόφωνη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή ΕΠΑΛ

Ομόφωνη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή ΕΠΑΛ

 

 
 
Σε θετική γνωμοδότηση για την κατασκευή σχολικού κτιρίου που θα στεγάσει τις ανάγκες του Επαγγελματικού Λυκείου Μυκόνου προχώρησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο. 
 
 
Στην εισήγησή του ο δημοτικός σύμβουλος και διευθυντής του ΕΠΑΛ Γιώργος Ρουσουνέλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στέγασης των μαθητών του ΕΠΑΛ σε ένα σχολείο που να μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο την σωστή διδασκαλία, όσο και την συστέγαση των εργαστηρίων που απαιτούνται. 
 
 
Όπως είναι γνωστό το ΕΠΑΛ συστεγάζεται με το Γενικό Λύκειο με αποτέλεσμα λόγω έλλειψης αιθουσών οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε αποθήκες και στο αμφιθέατρο, ενώ τα εργαστήρια βρίσκονται μακριά από το σχολικό συγκρότημα. Το ΕΠΑΛ Μυκόνου είναι το τέταρτο στις Κυκλάδες και σε αυτό φοιτούν περί τα 300 παιδιά. 
 
 
Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας στην οποία αποφασίστηκε να ζητηθεί η θετική γνωμοδότηση του Δ.Σ. ώστε να συμπληρωθεί ο φάκελος που θα κατατεθεί όταν ανοίξουν τα ανάλογα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά στη νέα προγραμματική περίοδο θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα για σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς. "Για την ωριμότητα του φακέλου πρέπει να υπάρχει η διαδικασία που ακολουθείται" σημείωσε.