Η Χορωδία Μυκόνου ταξιδεύει με την «Οδός Ονείρων»

Η Χορωδία Μυκόνου ταξιδεύει με την «Οδός Ονείρων»

 

 

Στη σκηνή του Θεάτρου «Απόλλων» της Ερμούπολης θα ανέβει για πρώτη φορά η Μικτή Χορωδία Μυκόνου, υπό τη διεύθυνση της βιολονίστας Τίνας Ψαλίδα.
 
Η πραγματοποίηση πολιτιστικών ανταλλαγών με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων αποτελεί έναν από τους βασικούς σκοπούς του συνόλου. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, επισκέπτεται τη Σύρο με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Οδός Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι, μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στη Μύκονο, στις 28 Απριλίου 2018.
 
 
Στην πρώτη εκδοχή της συμμετείχαν συνολικά 30 χορωδοί, ενώ στην ανανεωμένη «Οδό Ονείρων» που περιλαμβάνεται στο εορταστικό πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, λαμβάνουν μέρος 26 μέλη, συνοδεία τριών μουσικών: της Τίνας Ψαλίδα (βιολί, μαντολίνο), του καλλιτεχνική διευθυντή και καθηγητή της Μουσικής Σχολής «Γεώργιος Αξιώτης» του Δήμου Μυκόνου, Μπάμπη Αμοιρίδη (κιθάρα) και του Οδυσσέα Κωνσταντόπουλου (πιάνο).
 
Η «Οδός Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι ανέβηκε τον Ιούνιου του 1962 στο θερινό θέατρο Μετροπόλιταν της Αθήνας. Θεωρήθηκε ως μία απόπειρα ανανέωσης της επιθεώρησης, για την οποία ο Χατζιδάκις συνεργάστηκε με τους κορυφαίους Αλέξη Σολωμό, Μίνωα Αργυράκη και Μανώλη Καστρινό. Πρωταγωνιστούσαν ο Δημήτρης Χορν, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Μάρω Κοντού, η Ζωή Φυτούση, ο Λάκης Παππάς, ο Γιώργος Εμιρζάς, ο Γιώργος Κωνσταντίνου και πολλοί νέοι ηθοποιοί της εποχής. Χόρευαν ο Μανώλης Καστρινός και η Χρυσούλα Ζώκα. Έκτακτες εμφανίσεις πραγματοποίησαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Νάνα Μούσχουρη και ο Ευγένιος Σπαθάρης με τον Καραγκιόζη του.
 
Η παράσταση γνώρισε μεγάλη επιτυχία και το θέατρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο καθημερινά. Την παρακολούθησαν μάλιστα πολλές καλλιτεχνικές προσωπικότητες απ' όλο τον κόσμο. Θεωρήθηκε το αντίπαλον δέον της Όμορφης Πόλης, της παράστασης του Μίκη Θεοδωράκη που παιζόταν λίγα μέτρα πιο κάτω στην ίδια οδό, στο θέατρο Παρκ