Ποδηλατικό διήμερο

Ποδηλατικό διήμερο

 

 

Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Απριλίου, ο Ποδηλατικός Σύλλογος "ΚΡΟΝΟΣ" Νίκαιας σε συνεργασία με τον Π.Ε.Σ.Α. "ΑΣΤΕΡΑ", υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Μυκόνου, διοργανώνουν Ποδηλατικό Διήμερο στη Μύκονο με την επωνυμία "Tour May Be Mykonos 2015".
 
Το Σάββατο ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ορεινή διαδρομή στην Άνω Μερά και θα περιλαμβάνει, εκτός από τον αγώνα Mountain Bike ( που είναι ενταγμένος στο Αττικό Κύπελλο MTB) ο οποίος θα ξεκινήσει στις 16:00, ελεύθερη ποδηλατοβόλτα για όλους στις 15:00 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Κεντρική Πλατεία.
 
Την Κυριακή η ποδηλατοδρομία μεταφέρεται στη Χώρα όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο σκέλος του διημέρου με έναν αγώνα Circuit Ποδηλασίας Δρόμου στο κέντρο της πόλης, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 10:30 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Δημαρχείο Μυκόνου.
 
Πρόκειται για ένα Ποδηλατικό Γεγονός που στόχο του έχει να επικοινωνήσει με τον καλύτερο τρόπο το άθλημα -ενόψει Ευρωπαϊκών και Ολυμπιακών Αγώνων- προσφέροντας "άλλο αέρα" στις διασυλλογικές ποδηλατικές διοργανώσεις.
 
Αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε στην φιλόξενη Μύκονο το 2013, για την διάσωση του αθλήματος της ποδηλασίας σε περιοχές που δεν έχουν έντονα τέτοιου είδους δράσεις, με σκοπό την ανάπτυξη ανάλογων δραστηριοτήτων, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον ντόπιων φορέων για τη δημιουργία ποδηλατικών πυρήνων στα Ελληνικά νησιά.
 
Δείτε επίσης: