Θεατρική παράσταση φόρος τιμής στη Μαντώ Μαυρογένους από τον Δήμο Μυκόνου και την Ι.Μ. Σύρου το Σαββατοκύριακο 25 & 26/09 στο Γρυπάρειο

Θεατρική παράσταση φόρος τιμής στη Μαντώ Μαυρογένους από τον Δήμο Μυκόνου και την Ι.Μ. Σύρου το Σαββατοκύριακο 25 & 26/09 στο Γρυπάρειο

 

Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου και ο Δήμος Μυκόνου στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση παρουσιάζουν αυτό το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Σεπτεμβρίου μια παράσταση αφιέρωμα στην Μαντώ Μαυρογένους.
Το έργο "Μαντώ η Ηρωϊδα της Μυκόνου" του Δρ Γεωργίου Κοζυράκη σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στην αίθουσα του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου.
Μια παράσταση σταθμός που αναφέρεται στη συμβολή της Μαντώ Μαυρογένους στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας και καλύπτει το χρονικό πλαίσιο από το 1822 έως τον θάνατό της. Παράλληλα την παρακολουθεί σε όλους τους σταθμούς της ζωής της από τη Μύκονο, τη Ρούμελη, το Μοριά έως την Πάρο. 
 
Σκοπός του έργου είναι να φωτιστεί η ιστορική αλήθεια και να αποκατασταθεί η φήμη της ως γνήσιας πατριώτισσας που υπερασπίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της ακλόνητες εθνικές, πνευματικές και ηθικές αξίες όπως η ελευθερία, ο αλτρουισμός και η ανυστερόβουλη προσφορά προς την πατρίδα.
 
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 ώρα 21:00 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο. 
 
Παραγωγή: Δήμος Μυκόνου - Music & Drama Productions / Μαυρίκιος Μαυρικίου
Ερμηνεύουν :
Ελευθερία Τώρα 
Ευτυχία Αργυροπούλου
Κλεάνθης Βαρσαμούλης
Αρετή Τσιαμπόκαλου
Μέλπω Σφακιανάκη. 
Στον ρόλο του αφηγητή ο Χοβίκ Καραμπετιάν. 
Φιλική συμμετοχή: Νεκτάριος Παλαιολόγος. 
Το τραγούδι της Μαντώς συνέθεσε και ερμηνεύει επί σκηνής σε πρώτη εκτέλεση ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.
 
Κρατήσεις / Πληροφορίες εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 -16:00 στο 22893 60140 και στο culture@mykonos.gr
 
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την COVID 19.