Σε αποκλεισμό του λιμανιού προχωρούν την Τετάρτη οι επιχειρηματίες ATV της Μυκόνου - Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους λόγω αδιεξόδου

Σε αποκλεισμό του λιμανιού προχωρούν την Τετάρτη οι επιχειρηματίες ATV της Μυκόνου - Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους λόγω αδιεξόδου

 

 

 

Άκαρπες παραμένουν μέχρι σήμερα οι προσπάθειες των επιχειρηματιών της Μυκόνου να εισακουσθούν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας οι Μυκονιάτες επιχειρηματίες προχωρούν την Τετάρτη 16 Μαϊου σε αποκλεισμό του λιμανιού.

Όπως αναφερουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγο "Παρά τις συνεχείς απενοημένες προσπάθειες και διαμαρτυρίες μας προκειμένου να υπάρξεο συνάντηση και ειλικρινείς διάλογος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με εκπροσώπους του Σωματείου μας, για άμεση αναστολή εφαρμογής των απροειδοποίητων και αμευ προηγούμενου διαλόγου, άδικων και εξοντωτικών διατάξεων του νέου Κ.Ο.Κ. (Ν.4530/2018), δυστυχώς ουδεμία απάντηση λάβαμε.

Η Ελληνική Κυβέρνηση και τα συναρμόιδα Υπουργεία (Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτης, Τουρισμού), αν και τους έχουμε εδω΄ακι πολλούς μήνες ενημερώσει για το παράλογο αυτών των διατάξεων, δυστυχώς δεν έχουν ενεργήσει προς την σωστή κατεύθυνση και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στην τουριστική σεζόν και το πρόβημα καθημερνώς πολλαπλασιάζεται με κυριότερο θύμα τον Ελληνικό Τουρισμό και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

Μέχρι και σήμερα, όλες οι διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις μας υπήρξαν ήπιες, πλην όμως εισήλθαμε στην τουριστική περίοδο και οι επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές εξ' αιτίας της μη αναστολής εφαρμογής των επίμαχων διατάξεων. Η υπομονή μας εξαντλείται και ο τουρισμός δεν μπορεί να περιμένει άλλο!

 Επομένως, αποφασίσαμε να κλιματώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των συναρμοδίων Υπουργείων, μέχρις ότου αντιληφθούν ότι οι επιχειρήσεις μας και το βιός μας είναι πλέον στο χείλος της καταστροφής. 

Για τους λόγους αυτούς επιθυμούμε να ενημερώσουμε εγκαίρως το επιβατικό κοινό και τους επαγγελματίες ότι θα αποκλείσουμε το λιμάνι της Μυκόνου την Τετάρτη 16/5/2018 από τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να αποφευχθούν μετακινήσεις και μεταφορές από και προς το νησί, κατά την ανωτέρω ημερομηνία".

Οι επιχειρηματίες αντιδρούν στις επίμαχες διατάξεις του νέου Κ.Ο.Κ. οι οποίες αφορούν τα εξής:

α)απαγορεύουν την κυκλοφορία των τετράτροχων μοτοσυκλετών μέχρι 125cc και

β) απαγορεύουν την εκμίσθωση οχημάτων σε επισκέπτες από τις ΗΠΑ τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες σημαντικές χώρες εκτός Ε.Ε. αφού δεν αναγνωρίζονται πλέον τα εθνικά διπλώματα τρίτων χωρών, εκτός Ε.Ε. γεγονός που δημιουργεί τεράστια ταλαιπωρία και ενόχληση, αφού οι πολίτες αυτών των Χωρών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.