Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά από την ΚΔΕΠΠΑΜ

Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά από την ΚΔΕΠΠΑΜ

 

 

 

Ένα νέο δημιουργικό εργαστήρι εντάσσει στους κόλπους της αυτό το χειμώνα η ΚΔΕΠΠΑΜ. Πρόκειται για την δημιουργία θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά, με σκοπό να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στο θέατρο και να ανακαλύψουν δημιουργικά τις εκφραστικές τους δυνατότητες, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να εκτονώσουν την ενεργητικότητά τους με δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο και να καλλιεργήσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας.

Το νέο τμήμα απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους μέχρι 16 ετών με κεντρικό στόχο το ανέβασμα μιας ολοκληρωμένης θεατρικής παράστασης που θα δημιουργηθεί από τα παιδιά εξ' ολοκλήρου: η ιδέα, η πλοκή, το κείμενο, η σκηνοθεσία, η καλλιτεχνική επιμέλεια, τα σκηνικά, τα κοστούμια, προκύπτουν από τα παιδιά στο πλαίσιο του εργαστηρίου. 

Γενικός στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να αγαπήσουν τη θεατρική τέχνη μέσω της συμμετοχής, να αποκτήσουν την εμπειρίας της ομαδικής εργασίας και να νιώσουν τη χαρά του παιχνιδιού, της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της ομαδικής δημιουργίας με άτομα της ίδιας ηλικίας.  

Τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους και συγκεκριμένα θα υπάρχουν δύο παιδικές (ηλικίες 4-7 & 8-11 χρονών) και μία εφηβική ομάδα (ηλικία 12-16 ετών).

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30 Σεπτέμβρη.