Μύκονος: 5ο φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών «Ζορμπάς»

Μύκονος: 5ο φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών «Ζορμπάς»

 

 

Κάτω από το Δημαρχιακό μας Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί το 5ο χορευτικό φεστιβάλ με τίτλο «Ζορμπάς», το οποίο συνδιοργανώνει η ο Δήμος Μυκόνου με το Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος Μυκόνου «Οι Ανεμόμυλοι».

Η χορευτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Μυκόνου στις 20 Μάϊου και ώρα 19:00.

Θα συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες.

Δημήτρης Πετρόπουλος - Ακαδημία Ζεϊμπέκικου
Νίκος Σολάρης , Άρωμα Παράδοσης, Συρος
Παναγιώτης Κατσίκης, Τέχνες εν χορώ, Πάτρα
Γιώργος Δρακόπουλος, Θυμαιταδαι, υnesco
Χρήστος Σιακάλλης, Κύπρο
Καθώς και οι χορευτές της Μυκόνου.

Ένας μικρός φόρος τιμής στους χορούς που τροφοδότησαν το τουριστικό ενδιαφέρον της Μυκόνου στην απαρχή της εδραίωσης του ως πόλο έλξης.

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους χορευτές του νησιού μας, χορευτές όπως ο Μπάμπης, που έφυγε χορεύοντας ζεϊμπέκικο στα βαθιά του γεράματα.

Το ζεϊμπέκικο, ο βασιλιάς των λαϊκών χορών, εντάχθηκε πρόσφατα στο εθνικό μας ευρετήριο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Ένας στόχος που επετεύχθη υπό την ενορχήστρωση κ συντονισμό του Θωμά Κωλοβού- Ελληνικό Κέντρο Ζεμπέκικου.

Ένα πλήθος από ακαδημαϊκούς, μουσικούς, λόγιους κ χορευτές, συνέβαλλαν απ' όλο τον Ελληνισμό ώστε αυτός ο μοναδικός χορός να διακριθεί κ επικαιροποιηθεί στο διηνεκές δίνοντας το στίγμα, την ταυτότητα της ελληνικής περήφανης, πολύπαθης ψυχής.

Οι συμμετέχοντες μας, κορυφαίοι, ξεχωριστοί, διακεκριμένοι ,διάσημοι ,θα υπογραμμίσουν με το κύρος τους, το εύρος, τη διάσταση, την ιστορικότητα, την αίγλη που αρμόζει στους λαϊκούς μας Χορούς.