Η πρόκληση της Κίνας για τη Μύκονο

Η πρόκληση της Κίνας για τη Μύκονο

 

Η πρόκληση της Κίνας για τη Μύκονο

Τουρισμός και Golden Visa 

Ο αριθμός των Κινέζων τουριστών οι οποίοι επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια τις Κυκλάδες και τη Μύκονο ιδιαίτερα, αυξάνεται σημαντικά, όπως επίσης και ο αριθμός των Κινέζων που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε γη, κατοικίες ή επιχειρηματικά σχήματα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 
Παράλληλα, αυξάνεται σημαντικά και ο αριθμός των Ελλήνων επιχειρηματιών από τις Κυκλάδες και τη Μύκονο, οι οποίοι ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή τόσο με αντίστοιχους επιχειρηματίες από την Κίνα, όσο και με Κινέζους καταναλωτές, για την προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων. Ήδη, με πρωτοβουλία των τοπικών Αρχών έχουν γίνει βήματα προσέγγισης της κινεζικής αγοράς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο προσεχές διάστημα αναμένεται να δραστηριοποιηθεί στη παράρτημα Επιμελητηρίου με στόχο την επιτάχυνση της προσέγγισης των δύο πλευρών.
 

- Να διευκολύνει τις εταιρείες που επιθυμούν να αναπτύξουν δραστηριότητες σε συνεργασία με αντίστοιχες Κινεζικές στη Μύκονο και γενικότερα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

- Να διευκολύνει τους Κινέζους επισκέπτες και τις τουριστικές επιχειρήσεις που μεταφέρουν επισκέπτες από την Κίνα στις Κυκλάδες και κυρίως στη Μύκονο, να έρθουν σε επαφή με εταιρείες πιστοποιημένες στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών προς τα κοινά της Κίνας.

- Να αναλάβει πρωτοβουλίες για την οργάνωση επιχειρηματικών ταξιδιών, συμμετοχών σε εκθέσεις και "Β2Β" συναντήσεων στην Κίνα ή αντίστοιχα στη Μύκονο.

 
Καθώς η Ελλάδα ανακαλύπτει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κινεζικής αγοράς και αναζητά τρόπους προσέγγισης των πάνω από 1,4 δις. Κινέζων καταναλωτών, είναι η κατάλληλη στιγμή για την προώθηση μιας νέας αντίληψης ελληνο-κινεζικής συνεργασίας. Στόχος, η ενδυνάμωση, επέκταση και εμβάθυνση της συνεργασίας, η επαφή και η επικοινωνία ελληνικών φυσικών και νομικών προσώπων, φορέων ή Αρχών, με αντίστοιχα κινεζικά, η εξέλιξη, ανάπτυξη και προώθηση της ελληνο-κινεζικής φιλίας και συνεργασίας,  η ενδυνάμωση της κινεζικής παρουσίας στην Ελλάδα και της ελληνικής παρουσίας στην Κίνα μέσα από την ενίσχυση των επαφών μεταξύ των φορέων και των επιχειρήσεων των δύο χωρών, η ανάπτυξη των εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ  Ελλάδας – Κίνας, η συνεργασία σε επιστημονικό, πολιτιστικό ή εκπαιδευτικό επίπεδο.
 
Τι λένε οι αριθμοί για την Κίνα;
- Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε πληθυσμό κράτος του πλανήτη, με περισσότερους από 1,4 δισ. κατοίκους.
- Με το μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό: 780 εκ. άνθρωποι, οι οποίοι μόνο μέσα σε ένα έτος παράγουν: 68 εκ τηλεοράσεις LCD, 620 εκ. κινητά τηλέφωνα και 60 εκ. ψυγεία (στοιχεία του 2010).
- Ο αγροτικός πληθυσμός φτάνει τα 300 εκ. αγρότες και παράγει το 26% της παγκόσμιας παραγωγής ρυζιού. 
- Η στρατιωτική μηχανή της Κίνας αποτελείται από 3,4 εκ. στρατιώτες (και 1,2 εκ. εφέδρους), με 7500 άρματα μάχης και πάνω από 2000 πολεμικά αεροσκάφη. 
- Τα ταξίδια που πραγματοποίησαν οι Κινέζοι στο εξωτερικό το 2018 ανέρχονται σε 149 εκατ., και οι δαπάνες τους ανήλθαν το 2017 σε 261 δισ. ευρώ. 
- Οι αφίξεις Κινέζων στη χώρα μας το 2018 παρουσίασαν αύξηση 22%, την ώρα που η αντίστοιχη αύξηση στα ταξίδια τους στην Ευρώπη ανήλθε σε 5,1%, έναντι του 2017. Συνολικά στη χώρα μας καταγράφηκαν την περασμένη χρονιά 250.000 ταξίδια Κινέζων.
- Το ΑΕΠ της Κίνας υπολογίζεται στο ασύλληπτο ποσό των 27.331δις δολάρια και το κατά κεφαλήν σε 10.153 δολάρια (στοιχεία 2016). 
 
 ΜΟΝΟΓΙΟΥ ΑΝΝΑ                       ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 6947 819997                                6981 852599
 ΟΡΝΟΣ  ΜΥΚΟΝΟΣ                    ΤΗΛ. & FAX 22890 28420
 info@lynetai.gr                             skype:annalynetai