Επισκέψεις του βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα σε Μύκονο και Τήνο

Επισκέψεις του βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα σε Μύκονο και Τήνο

 

Σαββατοκύριακο στις Κυκλάδες για τον βουλευτή Φίλιππο Φόρτωμα ο οποίος συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Μυκόνου Άγιο Αρτέμιο, αλλά και στο 11ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων του Νομού Κυκλάδων που πραγματοποίηθηκε στην Τήνο. 
 
Συγκεκριμένα ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε στην έναρξη του 11ου Συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων νομού Κυκλάδων, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στην Τήνο, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.
 
 
Με τίτλο «εμπόριο συνεργασία, αντοχή, ελπίδα», το Συνέδριο ανέδειξε καίριους προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον της επιχειρηματικότητας και του εμπορικού κόσμου στα νησιά των Κυκλάδων. 
 
«Το να ασκείς εμπόριο στο νομό Κυκλάδων και στα νησιά μας, σημαίνει επιπλέον εμπόριο με προκλήσεις, σημαίνει υψηλά κόστη, εποχικότητα, πρόσθετα ρίσκα, χωροταξικά δεδομένα, χωρικά ζητήματα. Από τη θέση του Βουλευτή Κυκλάδων στόχος μου είναι να αναδείξω όλα αυτά τα ζητήματα και να προωθήσω λύσεις στα ειδικά θέματα του νησιώτη επαγγελματία», είπε, μεταξύ άλλων κατά τον χαιρετισμό του από το βήμα του Συνεδρίου ο κ. Φόρτωμας, προσθέτοντας ότι η χώρα βρίσκεται στις αρχές μιας νέα εποχής και στην υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης της οικονομίας, άξονας της οποίας είναι και η νησιωτική επιχειρηματικότητα.
 
 
Το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Φόρτωμας μετέβη στη Μύκονο και τίμησε με την παρουσία του τις διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις του πολιούχου του νησιού, Αγίου Αρτεμίου. Το βράδυ του Σαββάτου, συμμετείχε στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου,  ενώ το πρωί της Κυριακής παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και έλαβε μέρος στην πάνδημη λιτάνευση της αγίας Εικόνας και του ιερού Λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας και στο λιμάνι της Μυκόνου.