Βιβλιοπαρουσίαση: «Χαρακιές πάνω στον χρόνο» το νέο βιβλίο της Αφροδίτης Βακάλη

Βιβλιοπαρουσίαση: «Χαρακιές πάνω στον χρόνο» το νέο βιβλίο της Αφροδίτης Βακάλη

 

Το νέο βιβλίο της Αφροδίτης Βακάλη βρίσκεται ήδη στα βιβλιοπωλεία. Μετά το "Και γύρω τους η θάλασσα" το 2013 και το "219 ημέρες βροχής" το 2014, λίγο πριν τη δύση του 2019 η καθηγήτρια και συγγραφέας Αφροδίτη Βακάλη παρουσιάζει το νέο της μυθιστόρημα "Χαρακιές πάνω στον χρόνο" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Το κοινωνικό-αισθηματικό βιβλίο περιγράφει την ζωή μιας κοπέλας η οποία ασφυκτιά μέσα σε έναν γάμο φυλακή.

Η παρουσίαση του στη Μύκονο θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί στο βιβλιοπωλείο "Στην πένα".

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος και ηθοποιός Αγγέλα Καλαφάτη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια κοπέλα, εγκλωβισμένη σ’ ένα σπίτι που έχει παντού χαραγμένο τ’ όνομά της, ασφυκτιά μέσα στον γάμο της, στη φυλακή που αντί για σίδερα έχει λέξεις. Ένας άντρας, μεγαλωμένος με τη ρετσινιά του «γύφτου» και του «μπάσταρδου», μοναχικός, σκληρός, συναισθηματικά χωλός, ακροβατεί στο περιθώριο μιας κοινωνίας που από νωρίς τον απορρίπτει και τον εχθρεύεται. Ένας έρωτας, μια αμοιβαία ανάγκη, μια φυγή και ένα άδοξο τέλος.  

Δεκαπέντε χρόνια μετά, ένας ξένος, ταλαιπωρημένος απ’ το ταξίδι, βρίσκει θαλπωρή και καταφύγιο στο σπίτι μιας γυναίκας που είναι γεννημένη ν’ αγαπά, να προσφέρει, να γαληνεύει τους ανθρώπους. Πιο πέρα, στο δάσος, η Ελισσώ. Γιάτρισσα, μαΐστρα, κατέχει τη Γνώση, τη Σοφία της ζωής. Ρίχνει τους ρούνους και βλέπει το πριν και το μετά. Μα δεν τα βλέπει όλα. 
 
Ένα μυστικό. Ένας γρίφος, που ζητάει να λυθεί. Ψυχές ταραγμένες που προσπαθούν να ισορροπήσουν, να βρουν τον σκοπό τους και να γιατρευτούν. Μόνος δρόμος, η Αλήθεια∙ αυτή που κρύβεται μέσα τους κι αδυνατούν να δούνε. Αυτή μονάχα μπορεί να τους λυτρώσει. Η Αλήθεια της ψυχής. Τίποτα πέρα απ’ αυτήν, τίποτα χωρίς αυτήν…