Έκθεση: Σύγχρονοι Μυκονιάτες ζωγράφοι 21-31/10 στην Δημοτική Πινακοθήκη

Έκθεση: Σύγχρονοι Μυκονιάτες ζωγράφοι 21-31/10 στην Δημοτική Πινακοθήκη

 

 

Για πρώτη φορά ιστορικά συναντιούνται οι σημαντικότεροι εν ζωή Μυκονιάτες Ζωγράφοι με ιδέα και αιγίδα του Πολιτιστικού Παραδοσιακού Χορευτικού Συλλόγου Ανεμόμυλοι.
Εικοσιτέσσερις σημαντικοί καλλιτέχνες, με κοινό την καταγωγή η διαμονή και διαρκές έργο στον τόπο αυτό, θα συνευρεθούν από τις 21 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου του 2019 στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου αίθουσα Ματογιάνη και Καλογερά. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 23 Οκτωβρίου ώρα 7.30 μμ.
 
Η ιδέα ξεκίνησε από τον κύριο Παναγιώτη Γαλάτη για την δημιουργία ενός ημερολόγιου με έργα ζωγραφικής των καλλιτεχνών και θεωρήθηκε σημαντικό να συνοδευτεί και από μια έκθεση συνάντησης τους.Οι εργασίες ξεκίνησαν από τις αρχές Άνοιξης του 2019 με την συνδρομή και αρωγή των μελλών του συλλόγου, την επιμέλεια για το ημερολόγιο από τις Εκδόσεις Μυκόνιο Φώς, οργάνωση έκθεσης της Μαρίνας Πετρή, επιμέλεια κειμένων της ζωγράφου Εύας Γρυπάρη.
 
Με τον τίτλο «Σύνχρονοι Μυκονιάτες Ζωγράφοι», παρουσιάζουν έργα τους, μαζί με το έργο που θα τυπωθεί στο ημερολόγιο, οι Αρμακόλα Τζωρτζίνα, Λυδία Βενιέρη,Βερώνης Πέτρος, Γαλάτης Γιάννης, Καρολίνα Γουέλς, Ευγενία Γρυπάρη, Δέρπαπας Μιχάλης, Danilo Tani, Άννα Ελευθερίου, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Καβουρίδης, Ελένη Μανάλη, Ελένη Μάντζαρη Νικολακάκη, Ειρήνη Μονογιού, Gilles Ballini, Bogdan Kopec, Πάνος Μπρούσαλης, Μάκης Μωράκης, James North, Μαρίνα Πετρη, Brian Piccini, Μερκούριος Δημόπουλος, Άντζελα Χειμωνά και Ιωάννα Χειμωνά.
Οι περισσότεροι, εκτός από τις σημαντικές σπουδές τους, έχουν ένα πλούσιο βιογραφικό στην Ελλάδα και εξωτερικό με έντονη την παρουσία τους στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου και σοβαρές διακρίσεις , αποδεικνύουν τον πολιτιστικό δυναμισμό του τόπου.
Το ύφος των ζωγράφων όπως και τα υλικά παρουσιάζουν μια πλούσια γκάμα από νεορεαλισμό, ιμπρεσιονισμό, εξπρεσιονισμό , αφαιρετικό εξπρεσιονισμό, σουρεαλισμό, αφαιρετισμό, ψηφιακή τέχνη.
Ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος Ανεμόμυλοι, ξεκίνησε δυναμικά το 2016, με σκοπό την διάσωση και διάδοση των λαϊκών μας χορών αλλά και την στήριξη και προβολή του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού στον κόσμο. Στην σύντομη πορεία του έχει πρεσβέψει την χώρα μας στις σημαντικότερες χώρες της Ευρώπης και της Ανατολής .
Για περισσότερες πληροφορίες : Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός ΣυλλόγοςΑνεμόμυλοι email: anemomyloimykonos@yahoo.com
Mαρίνα Πετρή τηλ 6978064528- email: marina.petrimarina@gmail.com