Συνάντηση στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε.

Συνάντηση στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε.

 

 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε. την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της εταιρείας και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Χρήστος Μπάρδος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γιώργος Μηνατσής, με την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Γ.Δ. Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης της Κύπρου κα Γεωργία Χριστοφίδου και την Ανώτερη Λειτουργό της Δ/νσης Ευρωπαϊκών Ταμείων της Γ.Δ. κα Λίτσα Κάστανου.
 
Η συνάντηση έλαβε χώρα με αφορμή την συμμετοχή των δύο κυρίων στην εκδήλωση της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 για τον εορτασμό της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας στη Ρόδο στις 29/09 και κύριο θέμα της ήταν η συζήτηση σχετικά με τα εν εξελίξει έργα του Προγράμματος Ελλάδα-Κύπρος καθώς και η ανεύρεση κοινών προτεραιοτήτων στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 για τον σχεδιασμό των επόμενων προσκλήσεων υποβολής προτάσεων που αναμένεται ν’ ανοίξουν.
 
Η κα Χριστοφίδου ανέλυσε τις προτεραιότητες με το μεγαλύτερο βάρος για την Κυπριακή κυβέρνηση, δίνοντας έμφαση κυρίως στους τομείς της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, της ενέργειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης στη λεκάνη της Μεσογείου και κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην πρωτοβουλία του Προέδρου της Κύπρου για την έναρξη έρευνας αποτύπωσης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην χώρα.
 
Ο κ. Μπάρδος ανέφερε ότι οι προτεραιότητες που έχει θέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την επόμενη προγραμματική περίοδο συμπίπτουν απόλυτα με αυτές της Κύπρου και τόνισε το έντονο ενδιαφέρον της ΠΝΑ να συνεργαστεί με Κυπριακούς φορείς μέσω της Αναπτυξιακής της σε επερχόμενες προσκλήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε από την κα Χριστοφίδου και την κα Κάστανου να διοργανωθεί μια συνάντηση μεταξύ της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε. και των Αναπτυξιακών εταιρειών της Κύπρου, πρόταση που έγινε αμέσως δεκτή με ενθουσιασμό από την διοίκηση της εταιρείας.