«Κούρεμα» οφειλής και εξόφληση σε… 10 χρόνια!

«Κούρεμα» οφειλής και εξόφληση σε… 10 χρόνια!

 

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

«Κούρεμα» οφειλής και εξόφληση σε… 10 χρόνια!

 

Χιλιάδες ασφαλισμένοι με ληξιπρόθεσμα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, σπεύδουν να προλάβουν τη ρύθμιση έως και σε 120 δόσεις. Από τις 22 Μαϊου που άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, ρυθμίστηκαν οφειλές που αγγίζουν τα 2 δις. ευρώ. Περισσότεροι από εκατό χιλιάδες οφειλέτες τακτοποίησαν τις οφειλές τους, απόκτησαν ασφαλιστική ενημερότητα και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη τους.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τονίζει ότι θα είναι η τελευταία ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών και όποιος δεν την αξιοποιήσει θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ενεργοποίηση των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Η ρύθμιση των 120 δόσεων αποτελεί ιδιαίτερα ευνοϊκή επιλογή για τους εξής λόγους:

  • Δεν προβλέπει εισοδηματικά ή περιουσιακά όρια.
  • Επιτρέπει τη ρύθμιση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έως και τον  Δεκέμβριο του 2018.
  • Προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης, ακόμη και στα φυσικά πρόσωπα που έχουν κλείσει τα βιβλία τους.
  • Προσφέρει τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης και των εργοδοτικών οφειλών, με άλλα λόγια των οφειλών προς τα ταμεία των εργοδοτών, για την απασχόληση των μισθωτών τους.
  • Προβλέπει σημαντική μείωση προσαυξήσεων. Ειδικά για τις οφειλές των επιχειρήσεων, προβλέπει διαγραφή προσαυξήσεων κατά 100% αν κάνουν εφ' άπαξ εξόφληση και 50% κούρεμα προσαυξήσεων αν κάνουν εξόφληση σε δόσεις.
  • Μεγάλος αριθμός δόσεων έως 120.
  • Για τους αγρότες, ειδικότερα, η ρύθμιση προβλέπει ότι θα υπάρχει διαγραφή προσαυξήσεων κατά 100%, και πάλι σε 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 30 ευρώ.

 

«Η ρύθμιση αυτή θα έχει ένα πολύ μεγάλο ευεργέτημα για τους περίπου 80.000 εγκλωβισμένους ασφαλισμένους, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τις άλλες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά επειδή έχουν οφειλή προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη», δηλώνει η κα. Άννα Μονογυιού, επικεφαλής του γραφείου «Λύνεται» στον Ορνό της Μυκόνου. «Οι άνθρωποι αυτοί, αφού ρυθμίσουν το χρέους τους θα μπορέσουν να λάβουν σύνταξη και μέσα από μια μικρή παρακράτηση που θα γίνεται στη σύνταξή τους και πάλι σε έως 120 δόσεις, θα μπορέσουν να εξοφλήσουν», συμπληρώνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη ρύθμιση των 120 δόσεων μπορούν να ενταχθούν και όσοι έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές του παρελθόντος με άλλες λιγότερο ευνοϊκές ρυθμίσεις. Μοναδική εξαίρεση όσοι έχουν τελεσίδικα ενταχθεί στον Εξωδικαστικό και στον νόμο Κατσέλη.

Το επιτόκιο που επιβαρύνει τις δόσεις της ρύθμισης των 120 δόσεων μειώθηκε από 5% που ήταν αρχικά σε 3%, μια μείωση που στο βάθος της δεκαετίας που θα ισχύσει η ρύθμιση αντιστοιχεί σε 8%. «Η ρύθμιση των 120 δόσεων δείχνει να λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα από τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό και χωρίς καθόλου γραφειοκρατία», παρατηρεί η κα. Μονογυιού, τονίζοντας ότι «η ένταξη στη ρύθμιση εξασφαλίζει άρση της κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών και κάθε άλλου μέτρου αναγκαστικής είσπραξης».

«Λύνεται» 

ΜΟΝΟΓΙΟΥ ΑΝΝΑ -  ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  
6947 819997  - 6981 852599 ΟΡΝΟΣ  ΜΥΚΟΝΟΣ                     
ΤΗΛ. & FAX 22890 28420   info@lynetai.gr     skype:annalynetai