Η ΠΝΑΙ δίπλα στους μαθητές και στην αγωνία τους για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Η ΠΝΑΙ δίπλα στους μαθητές και στην αγωνία τους για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

 

 

Τους μαθητές  από σχολεία της Ρόδου που έλαβαν μέρος  σε πορεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, δέχθηκαν σήμερα στην Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου, Γιάννης Κρητικός και ο Εντεταλμένος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Χρήστος Μπάρδος.  
Η πορεία των μαθητών  στους δρόμους της πόλης που κατέληξε στην Περιφέρεια, πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας #fridaysforfuture.
 
Με συνθήματα  όπως «Όλοι μαζί για το περιβάλλον» και «Σώστε τον πλανήτη», οι μαθητές  εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που έχουν  αρχίσει να γίνονται ορατές όλο και πιο συχνά και με μαγαλύτερη ένταση και διατύπωσαν το αίτημά τους για την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων και για την  ανάγκη λήψης  μέτρων  προστασίας του περιβάλλοντος. 
Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιούνται ταυτόχρονα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
 
Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κρητικός, όσο και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Μπάρδος,  συνεχάρησαν τους μαθητές για τις ευαισθησίες και την πρωτοβουλία τους να ενώσουν τη φωνή τους στην παγκόσμια  εκστρατεία Climatestrike, για τη μεγαλύτερη απειλή αλλά και πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος,  την  καταστροφή του περιβάλλοντος και την ανάγκη αλλαγής αντίληψης και νοοτροπίας ,που μπορεί να ξεκινήσει από τις πιο μικρές, απλές και καθημερινές συνήθειες.
 
Ενημέρωσαν τους μαθητές  ότι ήδη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , οι οποία συμμερίζεται τους ίδιους προβληματισμούς  και ανησυχίες, έχει «τρέξει»  την  περιβαλλοντική καμπάνια “Keep Aegean Blue”, τη  μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού  βυθών και παραλιών  που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα,  σε συνεργασία με τον Οργανισμό για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, “All For Blue” , της δύτριας Κατερίνας Τοπούζογλου.
Η καμπάνια αυτή που έλαβε χώρα σε πολλά νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου με εξαιρετική επιτυχία , υλοποιήθηκε χάρη στη μεγάλη και ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών από σχολεία των νησιών και ευαισθητοποιημένους πολίτες,  που συμμετείχαν στο πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα και είχε ως αποτέλεσμα τόνοι σκουπιδιών να αφαιρεθούν από βυθό και ακτές .
Οι κκ Κρητικός και Μπάρδος  τόνισαν ότι οι μαθητές, θα έχουν σύμμαχό τους την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία πρόκειται να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  για το θέμα αυτό, σε όλα τα σχολεία του Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.