Ποιοι είναι οι οκτώ νέοι υποψήφιοι που ανακοίνωσε η ΚΕΠΟΜ

Ποιοι είναι οι οκτώ νέοι υποψήφιοι που ανακοίνωσε η ΚΕΠΟΜ

 

 
Οι συνδυασμοί μπορεί να κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο, ωστόσο η παρουσίαση των υποψηφίων από τις Δημοτικές Παρατάξεις συνεχίζεται. Ακολουθούν οι 8 νέοι υποψήφιοι που ανακοίνωσε η ΚΕΠΟΜ. 
 
Απόστολος Νάζος του Νικολάου και της Καλλιόπης
 
Ο πολιτισμός και η ομορφιά του τόπου μας υπήρξε πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες και δημιουργούς. Τώρα;
 
"Αγαπητοί φίλοι της ΚΕΠΟΜ μετά από την επίμονη προσπάθεια σας να μετέχω του ψηφοδελτίου σας είμαι και εγώ πλέον μέλος της ομάδας σας. Η επιμονή σας σημαίνει ότι βλέπετε στο πρόσωπο μου δυνατότητες που είναι χρήσιμες για τον τόπο μας και σας ευχαριστώ.
 
Είναι δύσκολο σε λίγες λέξεις να περιγράψεις αυτό που νιώθεις για τον τόπο σου και σκέπτεσαι για το μέλλον του. Η Μύκονος, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες και δημιουργούς. Μερικοί μάλιστα από αυτούς έμειναν μόνιμα στο νησί θεωρώντας το πατρίδα τους. Τους κέρδισε ο πολιτισμός μας και ο τόπος. Πράγματα στενά δεμένα το ένα με το άλλο.
 
Το νησί ολόκληρο αλλά κυρίως η Χώρα με την καταπληκτική αρχιτεκτονική της και την ζωή της έδειχνε στους επισκέπτες της πως πρέπει να ζουν. Καθαρή, λαμπερή, φωτεινή και με έναν αέρα που από όποιο μέρος του κόσμου και να ερχόσουν, μαγευόσουν και ήθελες να μείνεις και να την ζήσεις ξανά και ξανά κάθε χρόνο.
 
Η Χώρα τώρα έχει εγκαταλειφθεί. Από τόπος κατοικίας έγινε τόπος τουριστικός. Κλείνει τον χειμώνα και ανοίγει το καλοκαίρι. Για μια σεζόν. Εμείς φύγαμε από εκεί και την έχουν παραλάβει νέοι φιλόδοξοι έμποροι, καταστηματάρχες με μια δική τους άποψη για την αισθητική όλο ιδέες για το πώς να παρέμβουν σ’ αυτήν να την χαλάσουν και να τη κάνουν πιο «λειτουργική» για τους τουρίστες-πελάτες τους. Καταστρέφουν την μαγεία και αφήνουν το σημάδι τους. Τώρα περπατάνε στα στενά της άσχετοι ξεναγοί και λένε στους τουρίστες λανθασμένες και κακόγουστες πληροφορίες για μας και για τον τόπο μας.
 
Πιστεύω ότι πρέπει ξανασκεφτούμε τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στην πόλη μας και να οργανώσουμε τις επιλογές μας με γνώμονα τον πολιτισμό και τον σεβασμό στον τόπο και στους εαυτούς μας".
 
Βιογραφικό
Γεννήθηκα στη Μύκονο το 1966 και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα μέλη πολύτεκνης οικογένειας. Το 1983 αποφοίτησα από το Λύκειο Μυκόνου. Το 1984 πετυχαίνω την εισαγωγή μου στο Ε.Μ.Π. στο Τμήμα της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Αθήνα, και αποφοιτώ το 1992. Το 1993 εγγράφομαι στο Τ.Ε.Ε. όπου η διπλωματική μου εργασία αποσπά το 1ο βραβείο Νέων μελών του Τ.Ε.Ε. Το διάστημα 1993-1994 υπηρετώ στη Πολεμική Αεροπορία στην 112 Πτέρυγα Μάχης της Ελευσίνας. Από τον Ιούλιο του 1994 όπου επιστρέφω στην Μύκονο, ζω μόνιμα και εργάζομαι σαν Αρχιτέκτονας Μηχανικός σε δικό μου γραφείο.
 
Οι μελέτες που έχω εκπονήσει αφορούν σε κτίρια κατοικιών, επισκευή παλαιών κτιρίων, αθλητικό κέντρο, θερινός κινηματογράφος, πολυιατρείο, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έχω επίσης επιβλέψει την κατασκευή τους. Τον Οκτώβριο του 1994 εκλέγομαι δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό της πλειοψηφίας για την τετραετία 1995-1998, όπως επίσης και το 2002 για την τετραετία 2003-2006. Στο Δήμο εργάστηκα κυρίως στην Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστική Προβολής και Ανάπτυξης Μυκόνου (Δ.Ε.Π. Π.Α.Μ.), στην σημερινή Κ.Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ., σε θέματα πολιτισμού, όπως την δημιουργία του θερινού κινηματογράφου, των εικαστικών εργαστηρίων, πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.λ.π. Στις περιόδους 2003-2006 και 2006-2010,υπηρετώ τα αντίστοιχα συμβούλια της Επιχείρησης ως Αντιπρόεδρος. Το 2006 από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ορίζομαι ως εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ. σαν τακτικό μέλος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) στο τμήμα Πολεοδομίας και περιβάλλοντος Επαρχείου Τήνου. Το 2007 ορίζομαι ως εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε. στο ΣΧΟΠ Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Το 2008 εκλέγομαι μέλος στην Αντιπροσωπεία του ΣΑΔΑΣ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ. Την ίδια περίοδο εκλέγομαι πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Μυκόνου, εργαζόμενος με τους συναδέλφους μου σε θέματα που αφορούν στον κλάδο μας και στον τόπο μας. Από το 2008 είμαι παντρεμένος με την Αικατερίνη Ζουγανέλη με την οποία έχουμε αποκτήσει ένα παιδί.
 
 
Ασημομύτης Δημήτριος του Γερασίμου
 
Στις εκλογές έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να καλάρουμε τα δίχτυα μας στην σωστή θάλασσα και να νετάρουμε
 
 
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1955. Σπούδασα Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού στην σχολή της Νέα Μηχανιώνας και μετά από έξι χρόνια ταξιδιών απέκτησα το δίπλωμα του Β’ Μηχανικού.Ήρθα στην Μύκονο όπου έκανα οικογένεια αποκτώντας δύο κόρες, την Βαγγελίτσα και την Κατερίνα.
 
Εργάστηκα ως υπάλληλος στον σταθμό παραγωγής της ΔΕΗ επί 15 έτη ως υπομηχανικός κάτω από αντίξοες συνθήκες μέχρι να ανοίξω την δική μου επιχείρηση σιδηροκατασκευών και αυτοματισμών. Τα τελευταία 8 χρόνια εργάζομαι στο περίπτερο του περιφερειακού, στη Μυκονιάτικη Υγεία.
Ως περιπτεράς έχω την τύχη να έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο, να αφουγκράζομαι και να παρακολουθώ τα προβλήματα των συμπολιτών μου.
 
Το νησί χρειάζεται άμεσες επεμβάσεις από ανθρώπους που είναι κοντά στα κοινωνικά προβλήματα. Η ΚΕΠΟΜ πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αλλάξουμε την ρότα του νησιού. Στις εκλογές έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να καλάρουμε τα δίχτυα μας στην σωστή θάλασσα και να νετάρουμε.
 
 
Kωνσταντίνος Κουκάς του Ζουγάνε 
 
Παρών για την αλλαγή που χρειάζεται η Μύκονος
 
 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και από το 1984 ζει μόνιμα στον Πύργο της Άνω Μεράς.
Οικοδόμος και τεχνίτης της πέτρας, έχει εργασθεί ως εξειδικευμένος τεχνίτης συγκόλλησης μαρμάρου στην Δήλο από το 1984 έως το 1992.
Είναι παντρεμένος με την φιλόλογο Κυριακή Χατζηλιάδη και έχουν δύο κόρες φοιτήτριες.
Μέλος της Κίνησης Πολιτών Μυκόνου που συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο της Μυκόνου το 1998 με επικεφαλής τον Γιώργο Ξυδάκη. Συντάσσεται με την ΚΕΠΟΜ γιατί πιστεύει ότι είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να συμβάλει στην εξυγίανση του Δήμου και στην αλλαγή που χρειάζεται η Μύκονος.
 
 
Βίκυ Σταυράκη
 
«Κάθε σκαρί θέλει ταξίδι και κάθε σκέψη, βάπτισμα στη ζωή»
 
 
Γεννήθηκα στην Αθήνα και ζώ μόνιμα στην Μύκονο τα τελευταία 25 χρόνια, Μυκονιάτισσα εξ αγχιστείας και από επιλογή. Είμαι παντρεμένη με τον Ηλία Αθυμαρίτη και έχουμε μια κόρη 13 ετών, τη Μαργαρίτα.
 
Σπούδασα Μάρκετινγκ και Διαφήμιση και εργάστηκα αρκετά χρόνια στον τομέα του Τουρισμού και των Πωλήσεων. Τα τελευταία 13 χρόνια είχαμε μαζί με τον σύζυγο μου, το Παντοπωλείο βιολογικών προϊόντων, ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα καταστήματα του είδους σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα εργάζομαι για τον ελληνικό Όμιλο Επιχειρήσεων ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ.
 
Δραστηριοποιούμαι μέσα από συλλογικότητες σε όλη την ζωή μου, ξεκινώντας από τα μαθητικά συμβούλια του Γυμνασίου και φτάνοντας στην σημερινή μου υποψηφιότητα με την ΚΕΠΟΜ, γιατί πιστεύω πάνω απ΄όλα στην συμμετοχική κοινωνία των πολιτών. Θεωρώ καθήκον μου την ενασχόληση με τα κοινά γιατί η πραγματικότητα σήμερα επιτάσσει δράση, δεν υπάρχουν περιθώρια για υπεκφυγές και ψέματα.
 
«Κάθε σκαρί θέλει ταξίδι και κάθε σκέψη, βάπτισμα στη ζωή» έγραφε ο Κωστής Παπαγιώργης, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας. Στηρίζω την ΚΕΠΟΜ, γιατί όλα τα μέλη της είμαστε αξιόμαχοι πολίτες, παρόντες και ενεργοί κάθε μέρα και όχι μόνο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου! Διεκδικούμε κοινωνική δικαιοσύνη, ισοτιμία, βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος, ποιότητα της καθημερινής ζωής.
Θέλω η Μύκονος να πορευτεί στο μέλλον λαμπερή, περήφανη, δυνατή, πρώτη μεταξύ των καλύτερων!
 
 
Aντώνης Σκουλάξινος
 
Ευελπιστώ ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα αλλάξει η επικίνδυνη ρότα που έχει πάρει το νησί
 
 
Είμαι ο Αντώνης Σκουλάξινος, του Ζαννή του Αντωναρά και της Φρασκούλας. Γεννήθηκα  παραμονές Χριστουγέννων του 1958 στην Αγία Άννα της Χώρας. Το 1969, μετά το Δημοτικό Σχολείο μετακομίσαμε οικογενειακώς στην Αθήνα λόγω έλλειψης Γυμνασίου στο νησί.
 
Σπούδασα ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος. Μετά από 35 χρόνια επέστεψα με την δική  μου οικογένεια για να ζήσω μόνιμα. Αναπολώ την Μύκονο που έζησα μικρός, την οποία διηγούμαι στα παιδιά μου και δάκρυα γεμίζουν τα μάτια μου.
 
Ευελπιστώ ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα αλλάξει η επικίνδυνη ρότα που έχει πάρει το νησί. Για αυτό συντάσσομαι με την ΚΕΠΟΜ, θεωρώντας ότι είναι η μόνη δύναμη που εγγυάται ότι οι υποσχέσεις θα γίνουν έργα.
 
 
Γάκα-Μανδηλαρά Σταματίνα
 
Θέλω μια Μύκονο που να σέβεται τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, χωρίς να τους υποτιμά και να τους πληγώνει
 
 
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1952 από γονείς Μυκονιάτες.
Σπούδασα εργοδηγός – σχεδιάστρια και εργάστηκα σε τεχνικά γραφεία μελετών. Είμαι παντρεμένη με τον παιδίατρο Γιώργο Γάκα και έχουμε δύο κόρες, την Άννα και τη Δήμητρα, που είναι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
 
Ζώντας από το 1998 μόνιμα στο νησί μας και βιώνοντας τα προβλήματα της Άνω Μεράς και γενικότερα της Μυκόνου, δέχτηκα την πρόταση της ΚΕΠΟΜ να συμμετέχω για δεύτερη φορά στο ψηφοδέλτιό της και να ενώσω τις δυνάμεις μου στις προσπάθειές της, για μια Μύκονο που σέβεται τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, χωρίς να τους υποτιμά και να τους πληγώνει.
 
 
Πέτρος Μονογυιός του Μανούσου 
 
Να καταστήσουμε το Δήμο «σχολείο» δημοκρατικής διαμόρφωσης της πολιτικής συνείδησης των πολιτών
 
 
Γεννήθηκα στην Αθήνα, πριν από 52 χρόνια και είμαι παντρεμένος με την Μαρία Λαγουδάκη, με την οποία αποκτήσαμε δύο παιδιά. Συνέχισα τη δουλειά του πατέρα μου ως υπεργολάβος οικοδομών. Με γονείς Μυκονιάτες (μητέρα μου η Αικατερίνη Συκινιώτη του Πέρρου), έζησα και εγώ τη νοσταλγία της οικογένειας για το τόπο καταγωγής μας, αδημονώντας να ανταμώσουμε τη Μύκονο, τον πάππου και τη λαλά, κάθε μας καλοκαίρι. Η ζωή το έφερε και ζω μόνιμα πλέον στο νησί των προγόνων μου.
 
Για τη Μύκονο θέλω να λειτουργώ ως προοδευτικός πολίτης-δημότης και οφείλω μαζί με τους συνδημότες μου να συμμετέχω για να διεκδικήσουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο, όπου ο Δήμος θα μπορεί να ασκεί τις λειτουργίες του στη βάση των αναγκών των κατοίκων του, θα μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον του με γνώμονα το από κοινού αποφασισμένο συμφέρον του. Βάζουμε τέλος στην προσωπική ματαιοδοξία του εκάστοτε ηγεμόνα δημάρχου.
 
Ο Δήμος αποτελεί μηχανισμό διοίκησης και διαχείρισης των αυτοδιοικητικών υποθέσεων αλλά και θεσμό πολιτικό και κοινωνικό. Οφείλουμε να αγωνιστούμε ώστε να ασκεί πολιτικές της τοπικής μας κοινωνίας διασφαλίζοντας τις λειτουργίες της, να υλοποιεί τις υποδομές της και να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών της, ιδιαίτερα των ομάδων που πλήττονται σοβαρά από την κρίση, των λαϊκών & μεσαίων στρωμάτων. Να αποτελέσει παράγοντα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των κοινωνικών δομών. Οργάνωση των συλλογικών αντιστάσεων για την απόκρουση της μνημονιακής πολιτικής. Να γίνει μοχλός ανάπτυξης, με δημοκρατικό προγραμματισμό, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Να κινητοποιήσει όλες και όλους και να ενεργοποιήσει τις δυνάμεις εκείνες που θα επιβάλουν την ανατροπή των πρακτικών και των νοοτροπιών και θα δημιουργήσουν συνθήκες δημιουργίας, αυτάρκειας και ανάπτυξης.
 
Ο Δήμος οφείλει να υλοποιεί προγράμματα και έργα χωρίς να είναι παθητικός εκτελεστής των κρατικών εντολών. Οφείλει να διεκδικεί και να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών του. Πρέπει να υπάρχει η λογική του κόστους για αντίστοιχο όφελος.
 
Ο ρόλος του πολίτη μπορεί και πρέπει να είναι πιο άμεσος, με τη συμμετοχή του ως άσκηση δικαιώματος και ως εκπλήρωση κοινωνικού του χρέους. Είναι εφικτό, αλλά και ζητούμενο, όλοι να καταστήσουμε το Δήμο «σχολείο» δημοκρατικής διαμόρφωσης της πολιτικής συνείδησης των πολιτών.
 
 
Ασημομύτη Αναστασία του Δημητρίου
 
Η Άνω Μερά είναι ένα πραγματικά ωραίο χωριό αλλά παραμελημένο. Του αξίζει το καλύτερο γιατί είναι από τα λίγα κομμάτια που θυμίζει την παλιά Μύκονο.
 
 
Η Τασούλα όπως είναι στους περισσότερους γνωστή, γεννήθηκε στην Αθήνα από Μυκονιάτες γονείς. Στην Μύκονο ήρθε το 1985.Ζει στην Άνω Μερά και εργάζεται στον Τουρισμό.
 
Η Άνω Μερά είναι ένα πραγματικά ωραίο χωριό αλλά παραμελημένο. Του αξίζει το καλύτερο γιατί είναι από τα λίγα κομμάτια που θυμίζει την παλιά Μύκονο.
 
Όπως και το 2010 έτσι και σήμερα επιμένει να ελπίζει και να μάχεται μέσα από τις γραμμές της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου.  Σε μήνυμά της τονίζει:
 
Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΠΟΜ γιατί πιστεύω ότι είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά μας και μπορεί να μας κάνει να αλλάξουμε σελίδα!