Οι Μυκονιάτες τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου στη Χώρα της Μυκόνου

Οι Μυκονιάτες τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου στη Χώρα της Μυκόνου

 

Στον Εόρτιο Εσπερινό που τελέσθηκε απόψε στο ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, κατέναντι των Παρεκκλησίων του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Βαρβαρας, που βρίσκονται στο σταυροδρόμι της Χώρας Μυκόνου, στην περιοχή "Τρία Πηγάδια", χοροστάτησε απόψε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' με τη συμμετοχή του Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, του Εφημερίου Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, και την παρουσία μεγάλου πλήθους Μυκονίων και παρεπιδημούντων, οι οποίοι προσήλθαν προσφέροντας τις πατροπαράδοτες πίττες προς τον Άγιο Φανούριο.
 
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , εξ αφορμής της αναμμένης λαμπαδας στο χέρι του Αγίου, όπως την ιστόρησε στην εικόνα του Μεγαλομάρτυρα ο Αγιογράφος του, αναφέρθηκε στο φως του Χριστού, που πρέπει να φωτίζει την ψυχή και τη ζωή των πιστών, οι οποίοι έτσι θα αναδεικνύονται φως του κόσμου, ευλόγησε τις προσφερθείσες πιτες του Αγίου Φανουρίου και συνεχάρη τον Προνοιάρχη του Παρεκκλησίου, Αναγνώστη κ. Σπυρ. Ξυδάκη, για τη μέριμνά του και τον προευτρεπισμό της Πανηγύρεως. 
 
Αύριο το πρωί θα ιερουργήσει στον παρακείμενο ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου φυλάσσεται η εικόνα του Αγίου Φανουρίου.
Το απόγευμα θα τελέσει την Ακολουθία της Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Μυκόνου.
 
Ακολούθως θα μεταβεί στην Αθήνα και εκείθεν στη Λήμνο, όπου θα ιερουργήσει την Τετάρτη, 28 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Τριάδος, στην Μύρινα, στον οποίο εκτίθεται σε προσκύνηση η σορός του κοιμηθέντος Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιεροθέου (Γαρυφάλλου), του Ανδρίου.
 
Το εσπέρας θα επιστρέψει στην Άνδρο, όπου θα προστεί Τελετών και Ακολουθιών, κατά το εξαγγελθέν Πρόγραμμα.