Επτά νέους υποψήφιους ανακοίνωσε η ΚΕΠΟΜ

Επτά νέους υποψήφιους ανακοίνωσε η ΚΕΠΟΜ

 

Επτά νέους υποψήφιους ανακοίνωσε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου με υποψήφια Δήμαρχο την κα Άννα Καμμή. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

 

Αλεξάνδρα Αγγελετάκη
αρχαιολόγος, ξεναγός
 
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 
Μεγάλωσα στη Μύκονο και στη Δήλο, στο νησί που γεννήθηκε ο Απόλλωνας. Σπούδασα στη Φιλοσοφική Αθηνών και μετά έκανα μάστερ Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο του Όσλο της Νορβηγίας.
Ήμουν ιδρυτικό μέλος τη εφημερίδας «Η Μυκονιάτικη».
Ασχολήθηκα με τα κοινά μέχρι το 2001 που μετακόμισα με τον σύζυγο μου Ούλοφ Δημήτρη Ρόε και τα παιδιά μου Μαριάννα και Μπιορν Άντε στο Τρόνχαιμ της Νορβηγίας.
Εκεί δουλεύω στη Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη του Αρχαιολογικού τμήματος με διδασκαλία των νέων που ασχολούνται με την επιστημονική έρευνα.
Η απόφασή μου να συνταχθώ με την Κ.Ε.ΠΟ.Μ. έχει να κάνει με το ότι συμμερίζομαι τις θέσεις της ομάδας όσον αφορά στα προβλήματα του τόπου και τις προτάσεις επίλυσής τους.
Πιστεύω στην ομαδική δουλειά και στο ότι μια κοινωνία για να ‘ναι ανθρώπινη, πρέπει να στηρίζεται στην ειλικρίνεια το ήθος και την αλληλεγγύη.
Κάνεις δεν είναι καλύτερός η χειρότερος από τον άλλο. Είμαστε όλοι απόλυτα ίσοι και έχουμε τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Οφείλουμε να νοιαζόμαστε για το περιβάλλον και τη φύση το ίδιο όπως για τον συνάνθρωπο, το συγγενή μας και τον περαστικό.
Οφείλουμε να γνωρίζουμε την ιστορία μας για να μην ξεγελιόμαστε.
Πιστεύω ότι μόνο με αγάπη, αίσθηση δικαιοσύνης και ανθρωπιάς μπορούμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας που έχουν τρομάξει με τη ψευτιά, την ασύστολη διαφθορά και εκμετάλλευση που ταλαιπωρεί αυτόν τον τόπο τα τελευταία χρόνια.
Γι αυτό στηρίζω και συμπαραστέκομαι στην ομάδα της Κ.Ε.ΠΟ.Μ. γιατί βασίζονται σε αυτές τις αρχές και δεν δρουν με βάση το προσωπικό τους συμφέρον.
Αυτές οι εκλογές είναι υποχρέωση και δικαίωμα όλων όσων αγαπούν αυτόν το τόπο.
 
 
Θεόδωρος Βερώνης (Καλαβρέζος)
του Νικόλα και της Ευγενίας
 
 
 
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1973. Πήγε νηπιαγωγείο και Δημοτικό στην Χώρα, Γυμνάσιο στην Βρύση και Τεχνικό Λύκειο στην Δραπετσώνα από όπου πήρε και το πτυχίο του Μηχανολόγου Ψυκτικού, επάγγελμα στο οποίο εργάστηκε μόνο για λίγο καιρό.
Επαγγελματικά έχει ασχοληθεί με το εμπόριο, τις ταχυμεταφορές και έχει εργαστεί σε αρκετά καφέ, εστιατόρια και μπαρ στη Μύκονο και στα Κατάπολα της Αμοργού για ένα καλοκαίρι. Μέλος της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου από το 2006.
Ιδρυτικό μέλος του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Μυκόνου.
Ιδρυτικό μέλος του Αστικού Συνεταιρισμού για την ανακύκλωση “ΜοικοΝΟΣ”.
Ζούμε σε ένα πανέμορφο νησί. Είναι όμως και πολλά αυτά που δεν μας αρέσουν. Πιστεύω πως για να αλλάξουν όλα αυτά πρέπει ο καθένας μας να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει πρώτα να αλλάξει ο ίδιος.
Έχω την τύχη να κάνω μια δουλειά που μου αρέσει πολύ. Μια δουλειά στην οποία γνωρίζω αρκετό κόσμο. Πολλοί από αυτούς που γνωρίζω βλέπουν τα πράγματα κάπως έτσι. Συνειδητοποιούν πως αν θέλουν να αλλάξει ο κόσμος πρέπει πρώτα να αλλάξουν οι ίδιοι. Πιθανόν να βλέπω αυτό που εύχομαι να συμβεί, αλλά αν δεν ευχόμαστε, δεν οραματιζόμαστε και δεν προσπαθούμε για αυτό που θέλουμε να συμβεί, τότε αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.
“Μπορεί να λέτε πως είμαι ονειροπόλος, αλλά δεν είμαι ο μόνος”. Στη Κ.Ε.Πο.Μ. βρήκα κι άλλους τέτοιους ονειροπόλους που πιστεύουν στη Δημοκρατία και στη συμμετοχή στα κοινά. Που έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να κάνουν πράξη το Δημόσιο Διάλογο και την Προστασία του Περιβάλλοντος. Που έχουν να προτείνουν διαφορετικά μοντέλα τουριστικής ανάπτυξης, βασισμένα στη παράδοση και τις γεύσεις που μας προσφέρει το νησί.
Είμαι πεπεισμένος πως η δυναμική παρουσία της Κ.Ε.Πο.Μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο καλό μπορεί να κάνει στη Μύκονο.
 
 
Δήμητρα-Μίκα Βουλγαράκη
 
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 
Η Δήμητρα Βουλγαράκη γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά από Ανωμερίτες γονείς, τον Παναγιώτη Ι. Λοΐζο («Λωλάδα») και την Ειρήνη (της Λίζας). Μεγάλωσε όμως στη Μύκονο και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της εδώ.
Τελειώνοντας το Λύκειο παντρεύτηκε τον Χρήστο Βουλγαράκη από τη Δράμα και απέκτησαν δυο γυιους, τον Θανάση και τον Παναγιώτη.
Για μια δεκαετία μόνο άφησαν το αγαπημένο νησί για την όμορφη Θεσσαλονίκη (1985-1995).
Από το 1995 η Δήμητρα ζει μόνιμα πια με την οικογένειά της στην Άνω Μερά. Έκτοτε είναι συχνή η παρουσία της σε πολιτιστικές δράσεις και φορείς του νησιού μας: στον Πολιτιστικό-Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου, στην Κινηματογραφική Λέσχη Μυκόνου, στον Σύλλογο Γυναικών «Ανωμερίτισσες», στα μαθήματα Ιστορίας του αρχαιολόγου Παναγιώτη Χατζηδάκη και σε αρκετά ακόμη εκπαιδευτικά σεμινάρια. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Αστικού Συνεταιρισμού για την ανακύκλωση Μ-ΟΙΚΟ-ΝΟΣ. Στις Δημοτικές Εκλογές του 1998 στήριξε με τη συμμετοχή της το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού Μυκονιάτικη Κίνηση Πολιτών (Μ.Κ.Π.).
Ωστόσο, είναι περισσότερο γνωστή και οικεία σε μας από την παρουσία της στη Δημοτική Στέγη Μελέτης Πολιτισμού και Παράδοσης. Εκεί, από τον Φεβρουάριο του 2000 έως και τον Αύγουστο του 2013 (με ένα μόνο μικρής διάρκειας διάλειμμα), προσέφερε ευδόκιμα τις υπηρεσίες της στην οργάνωση και καταγραφή των βιβλίων της Βιβλιοθήκης και συνετέλεσε δημιουργικά στην έκδοση των «Μυκονιάτικων παραμυθιών» του Λουδοβίκου Ρουσέλ.
Το ενδιαφέρον της για τα παιδιά και η ικανότητά της να τα φροντίζει και να τα περιβάλει με αγάπη την οδήγησαν στο να είναι σήμερα μια πολυαγαπημένη φίλη τους, πέρα από τροφός τους.
Αυτή την περίοδο ασχολείται ερευνητικά με τα Μεταλλεία της Μυκόνου. Πρόκειται για ένα ερευνητικό σχέδιο που η ίδια έχει βάλει ως στόχο να το ολοκληρώσει και να το παραδώσει στην τοπική κοινωνία, εμπλουτίζοντας την κοινωνική της μνήμη, την τοπική εργασιακή/εργατική ιστορία και τη γνώση για πλευρές του Μυκονιάτικου παρελθόντος που δεν είναι γνωστές και επισήμως καταγεγραμμένες.
Στηρίζει τον συνδυασμό της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου, γιατί εμπιστεύεται τους ανθρώπους της –με αρκετούς από τους οποίους γνωρίζεται ή/και συνδέεται φιλικά εδώ και δεκαετίες– και τους θεωρεί ικανούς να φέρουν την ΑΛΛΑΓΗ στον τόπο μας.
 
 
 
Ιάκωβος Νικ. Κουσαθανάς
Ασφαλιστικός Σύμβουλος
 
 
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 
Ο Ιάκωβος Κουσαθανάς γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα.
Γονείς του η Τζένη (το γένος Νικ. Νάζου) και ο Νικόλαος Κουσαθανάς.
Έχει σπουδάσει μάρκετινγκ και εργάζεται ως ασφαλιστικός σύμβουλος με δραστηριότητα στην Αθήνα και στη Μύκονο. Στο νησί δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο των ενοικιαζομένων δωματίων.
Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Βιδάλη από την Τήνο και έχουν δύο παιδιά, την Μαργαρίτα και τον Νικόλα.
Πιστεύει ότι:
«Οι δημότες της Μυκόνου, όπως και οι πολίτες κάθε Δήμου, θέλουν απλά πράγματα για να είναι ευχαριστημένοι:
- Καθαριότητα και σεβασμό στο περιβάλλον για να αναδεικνύεται η ομορφιά του νησιού,
- Ορθολογική αξιοποίηση των εσόδων του Δήμου για έργα και υπηρεσίες 
- Δήμο ανοικτό στον δημότη με ισότητα και ισονομία για όλους
- Δήμο ανοικτό στη συνεργασία και στον διάλογο με τους πολίτες
- Δήμο που σέβεται και βρίσκει λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών στο πλαίσιο της νομιμότητας
- Δήμο που φροντίζει για την καλή λειτουργία των υποδομών, των παρεχόμενων υπηρεσιών, τις παροχές υγείας, καθώς και το αίσθημα ασφαλούς διαβίωσης κατοίκων και επισκεπτών»
Στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου συντάσσεται με την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιό της, γιατί όπως ο ίδιος δηλώνει:
«Η Κ.Ε.ΠΟ.Μ. είναι μια ομάδα που λειτουργεί συλλογικά και δημοκρατικά κι αυτό είναι εγγύηση για κάτι καλύτερο στο διαφορετικό αύριο που ξημερώνει για το νησί μας»
 
 
Μιχελάκου Γρηγορία
Κοσμηματοποιός
 
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 
Γεννήθηκα στη Νίκαια το1977
Σπούδασα γεμμολογία στη σχολή Gem Testing Laboratory Athens ATC .
Εργάστηκα σε εργαστήρια κοσμημάτων.
Το 2003 ανοίγω το εργαστήριό μου στον Πειραιά.
Από το 2003 παίρνω μέρος στις εκθέσεις του κλάδου αργυροχρυσοχόων
Από 2008 εργάζομαι και ζω μόνιμα στη Μύκονο.
Είμαι παντρεμένη με τον Χρήστο Πλαστουργό και έχουμε μια κορούλα 15 μηνών τη Ναυσικά.
Διαβάζοντας παλιές εφημερίδες, συγκεκριμένα τη «ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ» διαπίστωσα ότι προβλήματα όπως τα σκουπίδια, το νερό, τα μουσεία παραμένουν άλυτα σε μεγάλο βαθμό εδώ και 15 χρόνια. Συμμετέχω με την ΚΕΠΟΜ στις εκλογές γιατί θεωρώ ότι δεν
υπάρχει άλλος χρόνος για πειραματισμούς μιας αποδεδειγμένα αποτυχημένης πολιτικής.
Η ΚΕΠΟΜ θα είναι επιτυχής σε μια μελλοντική Μύκονο ενεργών πολιτών, που θα πάρουν στα χέρια τους τη ζωή και τη μοίρα τους.
 
 
Δήμητρα Νάζου
χειροτέχνης-κατασκευάστρια καλλιτεχνικής κούκλας
 
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 
Η Δήμητρα Νάζου είναι κατασκευάστρια καλλιτεχνικής κούκλας και χειροποίητου κοσμήματος. Είναι ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου από το 1982 και έχει συμμετάσχει στις δραστηριότητές του Δ.Σ ως Γραμματέας και επί δύο διετίες ως Πρόεδρος. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος και συμμετείχε ως γραμματέας στο Δ.Σ. της «Ένωσης Φίλων Δήλου & Ρήνειας». Είναι ιδρυτικό μέλος του Μικρασιατικού Συλλόγου Μυκόνου και της Ένωσης Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου.
Έχει εργαστεί με ζήλο, αφοσίωση και μεράκι ως Επιμελήτρια του Λαογραφικού Μουσείου της Μυκόνου, από το 2000 έως το 2005,και συνεχίζει να είναι εξωτερική συνεργάτης του και να το στηρίζει όσο μπορεί. Είναι υπεύθυνη του Καλλιτεχνικού Παιδικού εργαστηρίου του ίδιου Μουσείου από το 1995 και διδάσκει χειροτεχνία σε παιδιά και ενήλικες και στα σχολεία, εθελοντικά. Παράλληλα έχει ασχοληθεί εντατικά με την έρευνα και καταγραφή του Λαϊκού Πολιτισμού της Μυκόνου και ειδικότερα με την υφαντική, τη χειροτεχνία και την παραδοσιακή φορεσιά . Έχει κάνει έρευνα για το «Νεώτερο Μυκονιάτικο υφαντό» σε συνεργασία με τον αρχαιολόγο Παναγιώτη Χατζηδάκη και η εργασία της αυτή θα εκδοθεί σε σύντομο χρόνο από την Περιφέρεια. Ακόμη έχει κάνει έρευνα μικρού πεδίου για την “Δαντέλα στη Μύκονο-Βελονιές Ζωής” της ο ποίας την έκδοση έκανε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου. Επίσης είναι υπό έκδοση δύο παραμύθια της που έχουν σχέση με μύθους και θρύλους της Μυκόνου. Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς διάφορα άρθρα στις τοπικές εφημερίδες πολιτιστικού και ηθογραφικού περιεχομένου. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια «Διατήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς» και έχει παρουσιάσει εργασίες του καλλιτεχνικού παιδικού εργαστηρίου σε πολλά προγράμματα του Υπουργείου πολιτισμού στις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Εργάστηκε επί χρόνια σε οικογενειακές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα διατηρούσε και το δικό της μαγαζί με τις δικές της δημιουργίες.
Τώρα συμμετέχει στον Συνδυασμό της ΚΕΠΟΜ γιατί πιστεύει ότι έχει να προσφέρει αρκετά στον Πολιτισμό της Μυκόνου ώστε να αλλάξει η εικόνα της και οι χαρακτηρισμοί που της προσδίδουν κυρίως μετά τα διάφορα σκάνδαλα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια. Πιστεύει στην ΚΕΠΟΜ και στους ανθρώπους που συμμετέχουν ότι θα εργαστούν όλοι μαζί για μια Μύκονο ανανεωμένη υγιή και ανθρώπινη.
 
 
Χιλ Κάθριν-Ήβη
 
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 
Γεννήθηκα στο Port Said της Αιγύπτου στις 5 Δεκέμβρη του 1935.
Οι γονείς μου Ιωάννης και Αθηνά Μαύρου ήταν από το νησί της Kάσου. To Port Said ήταν ένα διεθνές σταυροδρόμι λαών και είχε μια μεγάλη ελληνική κοινότητα.
Πήγα στη Γαλλική Σχολή και μιλούσα γαλλικά στο σπίτι. Όταν ήμουν 12 χρονών ξεκίνησα να φοιτώ στο οικοτροφείο του Παρισιού, όπου έμεινα μέχρι να πάρω το απολυτήριο του Λυκείου. Στη συνέχεια, αποφασίστηκε να μελετήσω γλώσσες για να γίνω μεταφράστρια – διερμηνέας. Φοίτησα ένα χρόνο στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, όπου πήρα το Δίπλωμα Ισπανικών Σπουδών. Το επόμενο έτος, πήγα στην Αγγλία για τα αγγλικά, και πήρα το Cambridge Proficiency. Τότε παντρεύτηκα, έτσι έγινα νοικοκυρά και μητέρα τεσσάρων παιδιών, ένα γιο και τρεις κόρες. Επίσης πήρα ένα μάθημα του παιδαγωγικού συστήματος Montessori για μικρά παιδιά. Στη συνέχεια, μου έγινε πρόταση να διδάξω στο Ελληνικό Διεθνές Σχολείο όπου και εργάστηκα για πέντε χρόνια διδάσκοντας γαλλικά και ισπανικά. Την ίδια περίοδο πήρα το βασικό πτυχίο και μεταπτυχιακό στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο La Verne στην Κηφισιά.
Το 1981 ήρθαμε, ο σύζυγός μου Richard και εγώ, στη Μύκονο, για Σαββατοκύριακο. Ήταν το ταξίδι που άλλαξε τη ζωή μας. Ήταν Πάσχα, τα πάντα ήταν πράσινα και πανέμορφα και αποφασίσαμε να βρούμε ένα μικρό σπίτι. Μετά από αυτό όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα: ανακαλύψαμε τα Χάλαρα και εγώ παραιτήθηκε από τη θέση μου σαν Προϊστάμενη του Τμήματος Γλώσσας, και το επόμενο καλοκαίρι ήρθαμε στη Μύκονο για τα καλά. Άρχισα να διδάσκω γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και ήμουν πολύ τυχερή που γνώρισα τα Μυκονιάτικα παιδιά, τους γονείς τους και τον τρόπο ζωή τους. Τώρα, 33 χρόνια αργότερα, αισθάνομαι πια Μυκονιάτισσα και τα παιδιά μου, που ζουν σε διάφορα μέρη του κόσμου με επισκέπτονται με τις οικογένειες και τα 10 εγγόνια μου στο νησί που ξέρουμε και αγαπάμε.
Τώρα, όπως έχω περισσότερο χρόνο, μαθαίνω ιταλικά και αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω κάτι για να βοηθήσω τον τόπο.
Παρατήρησα ότι η ΚΕΠΟΜ είναι αποτελεσματική και δραστηριοποιείται με πολλούς τρόπους.
Στηρίζω την προσπάθεια που γίνεται για την ανακύκλωση των σκουπιδιών και θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, να βοηθήσω με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Πιστεύω ότι δουλεύοντας όλοι μαζί, θα μπορούσαμε να λύσουμε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Μυκόνου.