Τα 37 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου “ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία”

Τα 37 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου “ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία”

 

 
Τα 37 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου “ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία” δίνονται σήμερα στη δημοσιότητα. Τα 5 τελευταία ονόματα του ευρωψηφοδελτίου που θα απαρτίζουν την πράσινη κοινωνική λίστα θα παρουσιαστούν την Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014. Οι 10 νέοι υποψήφιοι και υποψήφιες είναι οι:
 
1. Βαλαώρα Γεωργία (Τζώρτζια)
2. Κάβουρας Δημήτριος
3. Καλαθά Χριστίνα
4. Κονιόρδου Λυδία
5. Μακρής Παναγιώτης
6. Μποφιλίου Ναταλία
7. Ρικανιάδης Νίκος
8. Σταμογιάννης Βασίλης
9. Στυλίδης Ιορδάνης
10. Φούντης Γιάννης
 
Οι 37 υποψήφιοι και υποψήφιες, σε σύνολο 42, είναι:
 
Άκερμανς Μόνικα: Γεννήθηκε στην Ολλανδία. Ζει στην Ελλάδα από το 1991. Είναι ενεργός πολίτης και εργάζεται ως αρχιτέκτονας. Δραστήρια σε θέματα παιδείας και σχολείων ενταγμένων στην κοινότητα. Από το 2001 συμμετέχει στους συλλόγους γονέων. Είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων του Νομού Ηρακλείου Κρήτης.
 
Αχμέντ Μοάβια: Προσωπικότητα με διεθνή δράση στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Δημοσιογράφος από το 1983 σε διάφορες εφημερίδες, είναι μέλος της Ένωσης Ξένων Δημοσιογράφων της Ελλάδας. Γεννημένος στο Σουδάν, ζει στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια και είναι πατέρας τριών παιδιών.
 
Βαλάσης Μάνος: Αναλυτής Προγραμματιστής στο χώρο της διαδικτυακής διαφήμισης. Εθελοντής σε Ευρωπαϊκές Οργανώσεις Νεολαίας και Κοινωνίας των Πολιτών.
 
Βαλαώρα Γεωργία (Τζώρτζια): Με διδακτορικές και μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα περιβάλλοντος και επιστημονικής εκπαίδευσης. Πολυετή επαγγελματική εμπειρία σε πολυάριθμους διεθνείς επιστημονικούς και περιβαλλοντικούς οργανισμούς και ευρωπαϊκά όργανα. Επισκέπτρια καθηγήτρια σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επικεφαλής του WWF International με ευθύνη την ίδρυση του WWF Ελλάς. Πρώην διευθύντρια της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.  
 
Βολιώτη Ζωή: Απόφοιτη Τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών, Παν/μιου Πειραιά, με μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Σπουδές και την Επιστήμη της Αειφορίας, Πανεπιστήμιο Lund, Σουηδία. Εργάζεται από το 2012 στις Βρυξέλλες σε εταιρία για την υπεύθυνη και αξιόπιστη περιβαλλοντική επικοινωνία. Ιδρυτικό μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ που εκδίδει το δίγλωσσο ηλεκτρονικό περιοδικό ARTIVIST που προβάλλει τις ιδέες και το έργο δημιουργικών ανθρώπων με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες. 
 
Γρέδης Πάνος: Ειδικός σε  Διεθνείς Σχέσεις, Αναπτυσσόμενες Χώρες και Δημόσια Διοίκηση. Με σπουδές Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, δραστήριος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Βρυξέλλες.
 
Δασενάκης Μάνος: Καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος - Ωκεανογραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αντι Πρόεδρος επί σειρά ετών στον Σύλλογο Ελλήνων Ωκεανογράφων και την περίοδο 2007-2013 στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ωκεανογραφικών Ενώσεων. Σημαντική ερευνητική δουλειά σε ρυπασμένες θαλάσσιες περιοχές.
 
Δασκαλάκη Ειρήνη: Πτυχίο κοινωνιολογίας από Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Salerno Ιταλίας. Yποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα μουσικών σπουδών του ΕΚΠΑ.  Διπλωματούχος ξεναγός. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και έχει εμφανιστεί σε θέατρα, φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
 
Δημοπούλου Ευγενία: Ιδρυτικό μέλος του γυναικείου συνεταιρισμού SYNAXIS με έδρα την Μαρωνεία Ροδόπης, μονάδα παραγωγής ποιοτικών προϊόντων διατροφής. Γεννημένη στην Γερμανία, επέστρεψε και ζει στην Ελλάδα.
 
Εσμάουι Ευτύχιος-Νάσσερ: Οικονομολόγος, απόφοιτος Νομικών-Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ, με σημαντική δράση σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας του περιβάλλοντος. Ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου.
 
Ζιάκου Ελεάνα: Απόφοιτη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου, του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Τιράνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (LLM) στο Δίκαιο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Leuven (Βέλγιο). Συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με την ενέργεια και το περιβάλλον. Είναι μέλος του Ελληνικού Πολιτιστικού Συνδέσμου Βρυξελλών "Κύκλος" και έχει ενεργή συμμετοχή σε θέματα πολιτιστικού και διαπολιτισμικού ενδιαφέροντος. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση λογοτεχνικών έργων. 
 
Ζουμπουλίδης Χρήστος: Νομικός, με συμμετοχή στα κινήματα ελεύθερου λογισμικού και ψηφιακών δικαιωμάτων. Δραστήριος σε πρωτοβουλίες καταπολέμησης της φτώχειας και εμβάθυνσης των δημοκρατικών θεσμών στην Ευρώπη.
 
Θεοδωρικάκου Όλγα: Δραστηριοποιείται στο χώρο της κοινωνικής πολιτικής, κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής οικονομίας. Ενεργή στην κοινωνία των πολιτών και την προαγωγή των δικαιωμάτων. Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές.
 
Κάβουρας Δημήτρης: Γεννήθηκε το 1979 στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου. Αποφοίτησε από το Αβερώφειο Γυμνάσιο – Λύκειο Αλεξάνδρειας. Διετέλεσε ενεργό μέλος της Νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Ιδρυτικό στέλεχος του Αιγυπτιακού Ιδρύματος για τη Νεολαία και την Ανάπτυξη. Από τους πρωταγωνιστές των διαδηλώσεων της Αραβικής Άνοιξης. Εργάζεται στη Διεύθυνση Προγραμμάτων του Ιδρύματος Ευρω-Μεσογειακής Συνεργασίας για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο “Anna Lindh”. Με σπουδές στην Αραβική Ακαδημία Επιστημών, με μεταπτυχιακές σπουδές και εκπαίδευση σε θέματα Ανάπτυξης με Εμπειρία Εργασίας, Πολιτισμού και Διαφορετικότητας, Κουλτούρας της Ειρήνης κα. Συμμετείχε εθελοντικά σε Περιβαλλοντικές Ομάδες.
 
Καλαθά Χριστίνα: Γεννήθηκε το 1967 στην Μελβούρνη Αυστραλίας. Από το 1997 ζει στην Τρίπολη. Σπούδασε «Δασολογία και Φυσικό Περιβάλλον» στο Α.Π.Θ. και ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό της στη «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος», στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Έχει αναπτύξει επαγγελματική δραστηριότητα σε ευρύ φάσμα αντικειμένων, τον προγραμματισμό, διαχείριση και υποστήριξη υλοποίησης δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, έχει εργαστεί ως δασολόγος, ενώ από το 1998 μέχρι το 2004 εργάστηκε στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παρέχει υπηρεσίες συμβούλου σε φορείς του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.
 
Καλλή-Πίνιου Μαρία: Δερματολόγος, με διεθνή δράση σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων. Διετέλεσε μέλος προεδρείου του Διεθνούς Συμβουλίου Κέντρων Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθηκε και εξορίστηκε στη Γυάρο.
 
Καντίρ Ριζγκάρ: Πολιτικός Μηχανικός. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Μοσούλης και κάτοχος τίτλου εκμάθησης ελληνικών για αλλοδαπούς από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως διερμηνέας. Έχει αναπτύξει εθελοντική και κοινωνική δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.
 
Κάππας Νίκος: Τραγουδοποιός και στιχουργός, δραστήριος σε περιβαλλοντικά θέματα. Επέστρεψε από Αυστραλία, όπου έχει γεννηθεί και σήμερα ζει στην Κω. Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την “Νησιωτική Ανατροπή Ν. Αιγαίου”
 
Καστρινάκη Ρούλα: Χανιώτισσα της παλιννόστησης. Πολύγλωσση. Aσχολείται με τον οικοτουρισμό στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Κοινωνική ακτιβίστρια στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σπούδασε οικολογία στις κρητικές χαλέπες και θάλασσες.
 
Κονιόρδου Λυδία: Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ως ηθοποιός έχει σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό της και ως σκηνοθέτης έχει ανεβάσει πολυάριθμα έργα σύγχρονου και κλασσικού ρεπερτορίου. Της έχουν απονεμηθεί βραβεία για τις ερμηνείες της, αλλά και τη συνολική προσφορά της στο αρχαίο ελληνικό δράμα. Έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου του Βόλου και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας. Έχει διδάξει υποκρητική.
 
Κυμπουρόπουλος Στέλιος: Αριστούχος ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δραστήριος σε θέματα  Ανεξάρτητης Διαβίωσης των ΑΜΕΑ. Με μεταπτυχιακό στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας - Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών. 
 
Λεμπέση Κάτια: Διευθύντρια των Εκδόσεων Κέδρος. Σπούδασε Εκπαίδευση στο Goddard College στο Vermont των ΗΠΑ (προοδευτικό κολλέγιο με οικολογικό προσανατολισμό). Στην μεταπολίτευση ενεργοποιήθηκε στο γυναικείο κίνημα.
 
Λιβάνιος Σταύρος: Αναισθησιολόγος, εξειδίκευση στην Παιδιατρική Αναισθησία Νεογνών, Βρεφών, Παιδιών και Εφήβων και στην Εντατική Θεραπεία Βρεφών, Παιδιών και Εφήβων. Με σημαντική επιστημονική δράση. Πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Αναισθησισιολογικής Εταιρείας.
 
Λόης Νίκος: Δικηγόρος, μέλος του Κινήματος Ενεργών Πολιτών Λουτρακίου. Μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου 2011- Φεβρουάριος 2014. Ασχολείται με την αυτοδιοίκηση από το 1994, έχει εκλεγεί τρεις φορές Δημοτικός Σύμβουλος. Τώρα Δημοτικός Σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.
 
Μακρής Παναγιώτης: Μηχανολόγος Μηχανικός από τα Καστέλλια Φωκίδας. Μελισσοκόμος- Βιοκαλλιεργητής. Μέλος της "Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας" από το 2008 με πλούσια δράση κατά των ανεξέλεγκτων Μεταλλευτικών Εξορύξεων Βωξίτη. Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος του Τ/Δ Καστελλιων με το συνδυασμό "Πολίτες στο Προσκήνιο" τόσο το 2010 όσο και το 2014. Εξασκεί ακόμα το επάγγελμα του Μηχανολόγου Μηχανικού - Ελεύθερου Επαγγελματία στη Λαμία.
 
Μεταξά Κυριακή: Αρχιτέκτονας με μεταπτυχιακό σε θέματα ενεργειακών συστημάτων και ενεργειακός επιθεωρητής κτιρίων. Ερευνητικό έργο σε σχέση με τον αστικό πολεοδομικό σχεδιασμό, τον δημόσιο χώρο και τον δημόσιο βίο. Εθελοντική δράση σε θέματα πολιτισμού σε Ελλάδα και Ιταλία. Δράσεις υποστήριξης αστέγων. Ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ιστορίας Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.
 
Μπονατάκης Μιχάλης: Είναι καρδιολόγος στην Κίσσαμο. Ασχολείται με την προληπτική ιατρική στον τομέα των καρδιαγγειακών νόσων. Έχει συμμετάσχει στο φοιτητικό κίνημα 1973-1979 και στο κίνημα ειρήνης.
 
Μποφιλίου Ναταλία: Γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα με καταγωγή από Σέριφο. Είναι παντρεμένη, μαθήτρια νυχτερινού Ε.Π.Α.Λ, ιδρυτικό μέλος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «αλλ.α.ζω αλληλεγγύη ανάγκη ζωής», καθώς επίσης και του Συλλόγου «Φίλοι του Πάρκου Α. Τρίτση». Ενεργό μέλλος του κινήματος «χωρίς μεσάζοντες». Υποψήφια με τον περιφερειακό συνδυασμό “Παρεμβαση στην Αττική – Δημοκρατική Οικολογική Κίνηση”
 
Νόλλας Καμίλο: Σπούδασε την τέχνη της φωτογραφίας σε Λιέγη, Λυών και Αθήνα. Παράλληλα με την προσωπική του εργασία, από το 1992 εργάζεται ως Freelance φωτογράφος και ως δάσκαλος φωτογραφίας, με βάση την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις και έργα του περιλαμβάνονται σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Είναι μέλος της ομάδας phasma2 από το 2011.
 
Παναγιωτοπούλου Μαρία: Σπουδές στη δασολογία, το φυσικό περιβάλλον, τη βιολογία και την οικολογία στην Ελλάδα και τη Σουηδία. Σημαντική επιστημονική δουλειά και δράση σε θέματα προστασίας υγροτόπων, καταγραφής και προστασίας της ορνιθοπανίδας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ζει στη Θεσσαλονίκη.
 
Παπαχρήστου Σοφία: Σκηνοθέτης και παραγωγός, με πολλά βραβεία. Μεταξύ άλλων σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας "Κοινωνική οικονομία, η εναλλακτική λύση".
 
Ρικανιάδης Νίκος: Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, σπούδασε μηχανικός αεροσκαφών. Για πολλά χρόνια εργάστηκε επιτυχώς στο κλάδο του εμπορίου βιομηχανικών εξοπλισμών.  Το 2005 άφησε την Αθήνα και μετακόμισε στη Χίο για να ασχοληθεί με την  καλλιέργεια της μαστίχας.  Από το 2006 είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Χίου. Από το 2007 είναι Πρόεδρος του συνεταιρισμού μαστιχοπαραγωγών Αρμολίων Χίου.
 
Σταμογιάννης Βασίλης: Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1982. Πολιτικός σύμβουλος με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές (μεταπτυχιακή διατριβή στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις γενετικά μεταλλαγμένες καλλιέργειες) από το Πανεπιστήμιου του Leuven, Βέλγιο και απόφοιτος του τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Συντονιστής του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων-ΔΕΠΠ και της Δράσης "Συμμαχία για το Νερό" και εθελοντής περιβαλλοντικών δράσεων. Ενεργό μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών-UEF. Διετέλεσε Πρόεδρος των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Ελλάδας και Γενικός Γραμματέας των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών-JEF-Europe στις Βρυξέλλες. 
 
Στυλίδης Ιορδάνης: Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής με συνεχή δημόσια παρουσία από το 1985. Διαμένει στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και συχνά σε διάφορες πόλεις του πλανήτη για μικρά και μεγαλύτερα διαστήματα, διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά ταξίδια με στόχο τη διερεύνηση του τοπίου, των αναλυτικών χαρτογραφήσεων της πολυ-πολιτισμικότητας, την οπτική οργάνωση και το σημειωτικό-πολιτικό περιεχόμενο των εικόνων και των περιβαλλόντων της κοινής ζωής σε κοινότητες.
 
Τζένος Νίκος: Δικηγόρος. Έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος Ν. Αχαΐας, Αντιδήμαρχος στο δήμο Καλαβρύτων, πρόεδρος στην Δημοτική επιχείρηση πολιτιστικής ανάπτυξης. Είναι ενεργός και μάχιμος σε ζητήματα μειονοτήτων, μεταναστών και προσφύγων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικού αποκλεισμού. 
 
Φούντης Γιάννης: Γεννημένος στην Αθήνα το 1981. Ασχολείται με το digital marketing αλλά και με την μόδα. Σπούδασε πληροφορική και προγραμματισμό σε ιδιωτικές σχολές με υποτροφίες. Αναπτύσσει συνεχώς νέα projects , συνεργάζεται με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο της μόδας  και όχι μόνο αφού τα τεχνολογικά startups εδώ και 2 χρόνια του έχουν κλέψει το ενδιαφέρον. Ασχολείται με το δίκαιο εμπόριο αλλά και με την ενσωμάτωση κοινωνικών και οικολογικών κριτηρίων στην μόδα και τα ρούχα. Είναι, επίσης, social media coordinator στην καμπάνια της FYEG ( Federation of Young European Greens) για τις Ευρωεκλογές και για τις 28 χώρες μέλη της EU.
 
Χρυσόγελος Νίκος: Ευρωβουλευτής των Πράσινων, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης καθώς και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας κι Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωκοινοβουλίου. Χημικός – περιβαλλοντολόγος ιδρυτικό μέλος μερικών από τις πιο σημαντικές περιβαλλοντικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες στην Ελλάδα. Με σημαντική κοινωνική δράση σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης,κοινωνικής οικονομίας, θαλάσσιας πολιτικής, ανακύκλωσης, πράσινων επαγγελμάτων, πράσινων πόλεων.