Τέλος η επίσκεψη στην εφορία για αλλαγή ταυτότητας από 6 Αυγούστου

Τέλος η επίσκεψη στην εφορία για αλλαγή ταυτότητας από 6 Αυγούστου

 

 

Απο αύριο, 6 Αυγούστου, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να επισκέπτονται τις εφορίες για την αλλαγή της ταυτότητας καθώς η διαδικασία θα γίνεται πλέον αυτόματα.
 
Μία ταλαιπωρία λιγότερη από αύριο για τους πολίτες καθώς τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική διασύνδεση του Φορολογικού Μητρώου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας. 
 
Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες απαλλάσσονται από την υποχρέωση να επισκέπτονται τις εφορίες για την αλλαγή της ταυτότητας. 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, με τη διασύνδεση αυτή η Αρχή ενημερώνεται αυτόματα για τις μεταβολές στα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας (έκδοση, αντικατάσταση, απώλεια και επανέκδοση).
 
Ο πολίτης, δηλαδή, δεν χρειάζεται πλέον να επισκέπτεται τη ΔΟΥ, αλλά λαμβάνει σχετικό μήνυμα στην ηλεκτρονική του θυρίδα στο TAXISnet, που τον ενημερώνει για το γεγονός της αυτόματης μεταβολής. 
 
Σε περίπτωση, που ο πολίτης, εντός δεκαημέρου, δεν λάβει σχετικό μήνυμα μέσω TAXISnet, τότε θα πρέπει να προσέλθει στη αρμόδια ΔΟΥ.  
 
Πηγή: sputniknews.gr