Αύγουστος στη Δημοτική Πινακοθήκη | Οι εκθέσεις που θα φιλοξενήσει

Αύγουστος στη Δημοτική Πινακοθήκη | Οι εκθέσεις που θα φιλοξενήσει

 

 

Οι εκθέσεις που θα φιλοξενήσει η Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου "Μαρία Ιγγλέση" το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2019
 
Αίθουσα Ματογιάννι
Κωνσταντίνος Κερεστετζής, ζωγραφική, λάδια και ακουαρέλες.
Ο Κωνσταντίνος Κερεστετζής Γεννήθηκε το 1969 στην Αδριανή Δράμας. Πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής με τον Κώστα Μεϊμάρογλου και αργότερα με τον Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλο. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας κατά τα έτη 1989-1994 με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου και χαρακτική με τον Θανάση Εξαρχόπουλο. Από το 1993 έως το 1998 έκανε ελεύθερες σπουδές στην Ισπανία μελετώντας την ισπανική σχολή στο μουσείο του Πράδο. Έργα του ανήκουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και μουσεία στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη.
Μια σειρά από έργα της Μυκόνου και όχι μόνο θα μας παρουσιάσει ο Κωνσταντίνος Κεραστετζής από την 1η έως και τις 20 Αυγούστου.
 
Αίθουσα Καλογερά
Σταύρος Καστρινάκης, ephemeral traces, φωτογραφία
Το έργο Ephemeral Traces είναι το πρώτο έργο από μία σειρά έργων όπου ο καλλιτέχνης προσλαμβάνει και αποτυπώνει την θάλασσα και τις σημειολογικές προεκτάσεις του νερού. Το νερό και η γη, ως κυρίαρχα στοιχεία παρακινούν τον παρατηρητή να διασχίσει τα όρια, κατοχυρώνοντας μια νοσταλγική αίσθηση της κοσμικής συνύπαρξης, της ευμετάβλητης ύλης και της απελευθερωτικής δράσης του νερού.
 
Aίθουσα Συριώτη
Νίκος Καρδάσης, what, φωτογραφία
Μια σειρά από φωτογραφικά πορτρέτα εκθέτει για πρώτη φορά στη Δημοτική Πινακοθήκη ο Νίκος Καρδάσης