Ελλάδα: Κατέληξε 17χρονη Ιταλίδα, λόγω σηψαιμικού σοκ, είχε γίνει διακομιδή από Νάξο

Ελλάδα: Κατέληξε 17χρονη Ιταλίδα, λόγω σηψαιμικού σοκ, είχε γίνει διακομιδή από Νάξο

 

 

Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές μιας οικογένειας από την Ιταλία στη χώρα μας με σημείο αναφοράς τη Νάξο…  Η 17χρονη, κόρη των Ιταλών, που παραθέριζαν τις τελευταίες ημέρες στο «νησί της Αριάδνης», διακομίστηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα από το νησί (μέσω Πάρου και με τον «Κυρίαρχο») με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.
 
Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα protothema.gr «Η διακομιδή έγινε με συνθήκες κατεπείγοντος περιστατικού, ύποπτου για μολυσματικό ιό κάτι που έχει σημάνει συναγερμό. Η 17χρονη πήγε στο νοσοκομείο Νάξου με υψηλό πυρετό και αιμορραγία, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι γιατροί του νησιού στο ΕΚΑΒ.
 
Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας οι γιατροί επίσης εκτίμησαν τη βαρύτητα της κατάστασης: η 17χρονη εμφάνιζε σοβαρή εικόνα σηψαιμίας, χωρίς βεβαίως να μπορεί να δηλωθεί με ακρίβεια τι είχε προκαλέσει αυτό το σηψαιμικό επεισόδιο.
 
Αμέσως ενημερώθηκαν οι λοιμωξιολόγοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) οι οποίοι διερευνούν αν πρόκειται για μόλυνση με ιό, λόγω του ιστορικού που έχει η οικογένειά της 17χρονης στο εξωτερικό.. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών θα είναι διαθέσιμα σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου μέσα στο επόμενο 24ωρο».
 
Οι γιατροί που αντιμετώπισαν το περιστατικό στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και ο διοικητής του νοσοκομείου Ευθύμιος Γεωργόπουλος και με τους οποίους επικοινώνησε το iatropedia.gr διαψεύδουν την εκδοχή του Έμπολα και συστήνουν ψυχραιμία μέχρι να βγουν τα τελικά αποτελέσματα. «Η μόνη διάγνωση που υπάρχει είναι ότι δεν πρόκειται για Έμπολα», είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας. «Η αιτία του θανάτου είναι υπό διερεύνηση υπό την ευθύνη του ΚΕΕΛΠΝΟ», τόνισε ακόμα..
 
Οσο για το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου; Ολοι εξετάζουν προσεκτικά τις εξελίξεις και είναι σε αναμονή των αποτελεσμάτων πριν προχωρήσουν σε όποια ανακοίνωση γνωρίζοντας την σημασία των λέξεων που ακούγονται με ευκολία 
 
Νικόδημος Λιανός / naxospress