Σάμος: Προσαγωγές γιατρών και νοσηλευτών για πλαστές βεβαιώσεις σε αιτούντες άσυλο

Σάμος: Προσαγωγές γιατρών και νοσηλευτών για πλαστές βεβαιώσεις σε αιτούντες άσυλο

 

 

 

Πληροφορίες του samiaki αναφέρουν δύο προφυλακίσεις, ενός γιατρού κι μιας νοσηλεύτριας ενώ σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, περισσότερα από πέντε άτομα από τις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Σάμου έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Café 102.4» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Λάζαρος Θεόφιλος πριν από 2,5 μήνες περίπου η διοίκηση έκανε μηνυτήρια αναφορά όταν η κοινωνική υπηρεσία εντόπισε πλαστές, μη γνήσιες ιατρικές γνωματεύσεις, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα που δηλώθηκε η απώλεια σφραγίδας ιατρού που υπηρετεί στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Οι γνωματεύσεις δίνονταν σε μετανάστες προκειμένου να κατατάσσονται στις ευάλωτες ομάδες και να μπορούν να φεύγουν γρηγορότερα από το νησί.   «Υπάρχει ένα πολυπληθές κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας από Θεσσαλονίκη που διερευνά το θέμα. Εμάς μας ζήτησαν κάποια στοιχεία για γιατρούς που υπηρετούν εδώ, τη σχέση εργασίας που έχουν με το Νοσοκομείο» τόνισε ο κ. Λάζαρος.   Π

ερισσότερες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από την Ελληνική Αστυνομία εντός της ημέρας.  

Με πληροφορίες από samiaki/samos24 /lifo.gr