Νησί σε σχήμα πυραμίδας στο Αιγαίο κρύβει μυστικά του αρχαίου πολιτισμού - Ποιο είναι (pics)

Νησί σε σχήμα πυραμίδας στο Αιγαίο κρύβει μυστικά του αρχαίου πολιτισμού - Ποιο είναι (pics)

Ευρήματα νέων αρχαιολογικών ερευνών δείχνουν ότι ένα νησί του Αιγαίου κρύβει τα μυστικά ενός ανεπτυγμένου προϊστορικού αρχαίου πολιτισμού.
 
 
Μία μικροσκοπικό νησί σε σχήμα πυραμίδας περίπου 200 χιλιόμετρα περίπου από την Αθήνα, ίσως κρύβει το κλειδί για να μάθουμε πως ξεκίνησε η αρχαία Ελλάδα.
 
Αρχαιολόγοι ολοκλήρωσαν πρόσφατα μία έρευνα τεσσάρων χρόνων σ’ ένα μέρος στο Αιγαίο, το οποίο λέγεται Δασκαλειό, που χρονολογείται εδώ και 4.600 χρόνια.
 
Το Δασκαλειό βρίσκεται δίπλα στο νησί Κέρος και ανήκει στη συστάδα των Κουφονησίων, στις μικρές Κυκλάδες.
 
Περίπλοκες αρχιτεκτονικές δομές όπως κλιμακοστάσια και αποχετευτικό σύστημα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στη νησίδα ζούσε ένας ανεπτυγμένος πολιτισμός, ο οποίος είχε εξελίξει την μεταλλοτεχνία και πιθανότατα θα χρησιμοποιούσε και όπλα.
 
Οι επιστήμονες βρήκαν επίσης μεγάλες ποσότητες μαρμάρου, το οποίο δεν υπάρχει στο νησί και δείχνει ότι οι κάτοικοι του νησιού είχαν αναπτύξει την ναυσιπλοΐα.
 
«Στο Δασκαλειό είδαμε μία σειρά από εξελιγμένες αρχιτεκτονικές τεχνικές. Αυτές περιλαμβάνουν τεράστιες εισόδους και πέτρινα κλιμακοστάσια και ένα περίπλοκο αποχετευτικό σύστημα, το οποίο εκτείνεται σε όλο το νησί. Αυτό μας δημιουργεί την εντύπωση ότι χρειάζονταν ικανοί αρχιτέκτονες και ένα οικοδομικό πρόγραμμα το οποίο μπορεί να συγκριθεί μόνο με την Κνωσό στην Κρήτη», δήλωσε ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και υποδιευθυντής των ανασκαφών, Κόλιν Ρένφριου.
 
Στην νησίδα βρέθηκαν αρκετά πράγματα φτιαγμένα από μέταλλο όπως τσεκούρια και μαχαίρια, κάτι που κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι το Δασκαλειό προμήθευε με όπλα και τα γύρω νησιά.
 
Οι έρευνες ξεκίνησαν το 2015 και μετά από τέσσερα χρόνια μελετών οι αρχαιολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στο νησί υπήρχε ένας ανεπτυγμένος προϊστορικός πολιτισμός.
 
Πηγή: dailymail