Πλήθος λαού κατέκλυσε τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής στη Χώρα Μυκόνου

Πλήθος λαού κατέκλυσε τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής στη Χώρα Μυκόνου

 

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, στη Χώρα της Μυκόνου, με την παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, του Αντιδημάρχου κ. Μιχ. Ζουγανέλη, των Δημοτικών Συμβούλων κας Ειρηνης Γρυπάρη και κ. Λάμπρου Παναγιωτακόπουλου και μεγάλου πλήθους πιστών Μυκονίων και παραθεριστών.
 
Στην ομιλία του, με αφορμή το στίχο της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής «Ζητείτε πρώτον την Βασιλείαν του Θεού....», ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε ότι ο Θεός δεν ζητά από μας την αποκλειστικότητα, αλλά τη σωστή αξιολόγηση των προτεραιοτήτων μας, διότι αυτός που επιζητεί, ζει και βιώνει τη Βασιλεία του Θεού μπορεί και να αντιμετωπίζει και τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα στη ζωή του, διατηρώντας ισορροπία στα πράγματα της καθημερινότητας, όπως ακριβώς έπραξε και η σήμερα τιμώμενη Αγία Κυριακή, η οποία, αφού έθεσε πρώτη προτεραιότητα της ζωής της το Χριστό, παρέμεινε πιστή μέχρι το μαρτυρικό τέλος, φυτευθείσα ως καλλίκαρπος ελαία στον Παράδεισο.
 
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους και τους διένειμε ως ευλογία εικόνα της Αγίας Κυριακής, κατασκευασθείσα μερίμνη του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη, τον οποίο και πάλι ευχαρίστησε και συνεχάρη για τη διακονία του.