Το Paros Jet Παλεύει με τα κύματα στη Νάξο

Το Paros Jet Παλεύει με τα κύματα στη Νάξο

 

 

Μάχη» με τα κύματα έδωσε χθες, το πλοίο Paros Jet προσπαθώντας να προσεγγίσει το λιμάνι της Νάξου.
 
Οι άνεμοι που έπνεαν την Κυριακή στο σημείο, έφταναν μέχρι τα 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με τα κύματα που δημιουργούνταν να χτυπούν με ορμή στο λιμάνι του νησιού. Σύμφωνα με το naxostimes.gr, τα πλοία που περίμεναν να δέσουν στο μικρό λιμάνι ήταν πολλά, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να περιμένει το καθένα τη σειρά του. Το Paros Jet περίμενε έξω από τον κυματοθραύστη.
 
Όπως βλέπουμε στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι ισχυροί άνεμοι έκαναν το πλοίο να «χορεύει» στη θάλασσα. Οι εικόνες κόβουν την ανάσα, καθώς το πλοίο γέρνει δεξιά και αριστερά με δύναμη και δίνεται η εντύπωση πως θα καταλήξει στα βράχια. Ευτυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, χάρη στους επιδέξιους χειρισμούς του καπετάνιου, ο οποίος «δάμασε» τα κύματα και το κράτησε στο σημείο με ασφάλεια για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει στο λιμάνι της Νάξου.
 
 
 
Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα συνεχιστούν και σήμερα, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, οι βόρειοι άνεμοι στην Ελλάδα θα φτάσουν από τα 4 ως 6 μποφόρ στα ηπειρωτικά, αλλά στο Αιγαίο τα 7 και κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Στη συνέχεια όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν γρήγορα και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βορειοδυτικά.
 
 

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr