Έφυγε από κοντά μας ο Κυριάκος Καλαμαράς

Έφυγε από κοντά μας ο Κυριάκος Καλαμαράς

 

 

Έφυγε την Παρασκευή από την ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Κυριάκος Καλαμαράς. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Αφροδίτη στον Καλαφάτη, ήταν από τους πρωτεργάτες του τουρισμού στο νησί. 

Ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, είχε ασχοληθεί με τα κοινά επί σειρά ετών και είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος και υψηλό στέλεχος του σωματείου ξενοδόχων. 

Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Κυριακή 16/6 στο Μοναστήρι της Παναγίας Τουρλιανής στην Άνω Μερά στις 13:30.

Το mykonosdaily εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.  

"Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας χρήσιμος και πολύ αγαπητός συμπολίτης μας. Θα τον θυμάμαι με πολύ σεβασμό αφού με προθυμία με συμβούλευε πατρικά στα πρώτα μου βήματα ως Δημοτικός Σύμβουλος" αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο αντιδήμαρχος Μιλτιάδης Ατζαμόγλου επισημαίνοντας "Ο Κυριάκος Καλαμαράς υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες του τουριστικού θαύματος της Μυκόνου. Ως επιχειρηματίας έτυχε γενικής αναγνώρισης, και με ιδιαίτερο ζήλο συνέβαλε στην ανάπτυξη του νησιού καθώς και της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Άνω Μεράς. Με ταπεινότητα και σοφρωσύνη αναμείχθηκε με τα κοινά για πολλά χρόνια και υπήρξε ευεργέτης τόσο της Αδελφότητας Ανωμεριτών όσο και ευλαβής προσκυνητής και δωρητής στο Μοναστήρι της Παναγίας Τουρλιανής. Επιλέον, στήριζε οικονομικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες πολλούς συνανθρώπους μας που βρίσκονταν σε ανάγκη. Τέλος, υπήρξε άοκνος εργάτης και για το Δήμο Μυκόνου, αφου διετέλεσε για πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του τις χρήσιμες και δίκαιες τοποθετήσεις του" καταλήγει.

Την βαθιά της οδύνη  για τον θάνατο του κ. Καλαμαρά, εκφράζει σε μήνυμά της και η Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα "Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την πολύ μεγάλη απώλεια του εκλεκτού συμπατριώτη μας, μεγάλου Ευεργέτη και εξέχοντος μέλους της Αδελφότητάς μας,
του προσφιλούς μας, κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ. Θερμότατα Συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια! Αιωνία του η μνήμη!".