Γιώργο Ξυδάκη, Δημήτρη Ρουσσουνέλο, Ελένη Στέφου και Στέφανο Σπέη ανακοίνωσε η ΚΕΠΟΜ

Γιώργο Ξυδάκη, Δημήτρη Ρουσσουνέλο, Ελένη Στέφου και Στέφανο Σπέη ανακοίνωσε η ΚΕΠΟΜ

 

 

 
Συνεχιζεται η ανακοίνωση υποψηφίων της ΚΕΠΟΜ ενόψει των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαϊου. Πέραν των 12 υποψηφίων που παρουσιάσαμε πρόσφατα, τέσσερα ακόμη ονόματα υποψηφίων ανακοίνωσε η Κίνηση με επικεφαλής την Άννα Καμμή. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους: 
 
Γιώργος Ξυδάκης του Γαλάτη και της Ταρούλας
 
 
 
Με την ΚΕΠΟΜ στην κοινωνία, συμμέτοχη και ενεργή, να ανασυστήσουμε το νέο Κοινό των Μυκονίων, την αυτοδιοίκηση των πολιτών!
 
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 
Γεννήθηκα στα Ταμπούρια του Πειραιά το 1960, από γονείς Μυκονιάτες.
Έμαθα την αλφαβήτα στη Σχολή Στέγκα και από το 1967 στη Σύρα, στη Νεάπολη, γύρω από το 4ο Δημοτικό του Κουκουλά, τον Άι Γιώρη, την Πλατεία Ηρώων και το γηροκομείο του Αγ. Παντελεήμονα.
Έκανα πέντε τάξεις στο Γυμνάσιο Αρρένων Σύρου και την καλύτερη εφηβική ζωή που θα μπορούσα να έχω. Πλούτος μες τη φτώχεια, αξιοπρέπεια και όμορφη ζωή.
Τα καλοκαίρια την έβγαζα στη Βίδα, στον Άι Χαραλάμπη, στην Κούτελα, στο Μάσουρα και στο Διακόφτη, και αργότερα δούλευα βοηθός και σερβιτόρος στον Πλατύ Γιαλό και τον Άγιο Στέφανο.
Τέλειωσα Λύκειο στη Δραπετσώνα, στο πατρικό της μάνας μου με τη θεία μου Κοκκώνα και τον ξάδερφο μου Λάκη.
Σπούδασα οδοντιατρική στην Αθήνα με τον αδερφό μου κοντά στη άλλη θεία μας Μαντελένα, στα Σεπόλια. Τα καλοκαίρια δούλευα με τους γονείς μου στο οικογενειακό αναψυκτήριο της Φάμπρικας.
 
Με την ΚΕΠΟΜ στην κοινωνία, συμμέτοχη και ενεργή, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το επόμενο βήμα, να ανασυστήσουμε το νέο Κοινό των Μυκονίων, την αυτοδιοίκηση των πολιτών!
 
 
 
 
Ρουσουνέλος Δημήτρης 
 
 
Συγγραφέας, ερευνητής γεύσης, έμπορος δυναμικά με την Κ.Ε.ΠΟ.Μ., σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για όλους. Ποτέ δεν είναι αργά!
 
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 
Ο Δημήτρης Ρουσουνέλος γεννήθηκε στη Μύκονο το 1957.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Βιομηχανική (Πανεπιστήμιο Πειραιά).
Υπήρξε συνιδρυτής και μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας «Η Μυκονιάτικη»(1988-2001).
Τα βιβλία του: «Μυκονιάτικη Μαγειρική – Ψηφίδες Πολιτισμού»(2001) και «Τα χοιροσφάγια στη Μύκονο – Γεύσεις θυσίας»(2002), κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίνδικτος.
 
Δημιουργός της Scala Gallery το 1983. Εκτός από το εμπόριο έργων τέχνης, μαζί με την γραφίστρια σύζυγό του Φρατζέσκα Χανιώτη, ανέπτυξαν σειρά δραστηριοτήτων όπως εκθέσεις, σεμινάρια, προβολές, διαλέξεις με αντικείμενο τα εικαστικά, τον κινηματογράφο, τη γαστρονομία, τις εκδόσεις βιβλίων κ.ά.
 
Για την ΚΕΠΟΜ που ήδη αναδεικνύεται σε σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για όλους -συνδυασμούς και πρόσωπα- που κατεβαίνουν σήμερα στον μυκονιάτικο πολιτικό στίβο, πιστεύει ότι στο μέλλον θα αποτελέσει τον κορμό για μια μεγάλη συμπαράταξη δυνάμεων, που θα στοχεύει σε μια Μύκονο που θα σέβεται και την ιστορία της και το μέλλον της.
 
 
Στέφου Ελένη 
 
 
Ενεργός και συνειδητός πολίτης σημαίνει δημιουργός της ζωής μου και παράδειγμα για τα παιδιά μου
 
Κατάγεται από το Αίγιο Αχαίας και είναι 42 ετών.
Έχει Πτυχίο Οδοντοτεχνίτη.
Είναι Δασκάλα της τεχνικής εκγύμνασης HATHA YOGA.
Είναι φοιτήτρια στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και κάνει σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό.
Εργάζεται ως Γραμματέας Δικαστικού Επιμελητή.
Είναι μητέρα τριών παιδιών, ζει και εργάζεται στη Μύκονο εδώ και 18 χρόνια.
[...]
Συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών η Ελένη Στέφου δηλώνει:
"Ενεργός και συνειδητός πολίτης σημαίνει δημιουργός της ζωής μου
και παράδειγμα για τα παιδιά μου"
 
 
Στέφανος Σπέης
 
 
Υποψήφιος Κ.Ε.ΠΟ.Μ.: “οι Μυκονιάτες ξέρουν από πανηγύρια, αλλά δεν είναι για τα πανηγύρια”
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 
Oνομάζομαι Στέφανος Σπέης. Γεννήθηκα στην Ικαρία το 1952. Σπούδασα στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου.  Είμαι κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας από το N.S.W. University (Australia). Μέλος του Συλλόγου Ψυχολόγων Ελλάδας. Ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποφοίτων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων και μέλος του Συλλόγου Ικαρίων Επιστημόνων. Βρίσκομαι στην Μύκονο από το 1980 και έχω δουλέψει σε πολλά ξενοδοχεία του νησιού, μεταξύ των οποίων το Santa Marina, το San Marco, το Pelican Bay, το Poseidon και το Εν Λευκώ.
 
Συντασσόμενος πάλι –όπως και το 2010- με την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου  ο Στέφανος εκφράζει με δυο λόγια τις σκέψεις του: "Μήπως πρέπει να σταματήσουμε για λίγο έστω τα όργανα, να χαμηλώσουμε κάπως την ένταση του ήχου, για να καταφέρουμε να κοιταχτούμε μεταξύ μας, να συν-ομιλήσουμε, να συζητήσουμε, να σκεφτούμε την σύγχρονη πορεία μας μέσα στο αρχιπέλαγος της δικής μας ιστορίας εκεί που η μοίρα μας έταξε";
 
 
Περισσότερα για τους υποψήφιους της ΚΕΠΟΜ στο www.kepom.wordpress.com