Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Δήλο για την έκθεση του Antony Gormley

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Δήλο για την έκθεση του Antony Gormley

«Η Δήλος, από το κέντρο των Κυκλάδων και την "καρδιά" του Αιγαίου, εξέπεμπε, εκπέμπει και θα εκπέμπει πάντοτε, το απαστράπτον φως του Πνεύματος και της Ειρήνης. Εκείνο το φως, το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει, στο διηνεκές, δημιουργός δύναμη Πολιτισμού» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στην επίσημη παρουσίαση της έκθεσης «SIGHT» του Sir Antony Gormley στο νησί της Δήλου.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, μέσ΄ από τους «αποίκους» του κορυφαίου εκπροσώπου της Σύγχρονης Τέχνης Sir Antony Gormley, η Δήλος γυρίζει πίσω στον χρόνο, για να «ντυθεί» πάλι με την αχλή του μύθου. Τότε, πριν η Λητώ γεννήσει εκεί τον Απόλλωνα και την Αρτέμιδα, όταν ήταν ακόμη «Άδηλος».
 
 
Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και στον Οργανισμό «ΝΕΟΝ», για την έξοχη αυτή πολιτιστική πρωτοβουλία τους.
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας στον Αρχαιολογικό χώρο της Δήλου. Νωρίτερα ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουκά στους χώρους της έκθεσης στο αρχαιολογικό μουσείο της Μυκόνου.