Συνεργασία, συναίνεση, έλεγχος θα είναι τα κλειδιά για μια αποτελεσματική νέα διοίκηση.

Συνεργασία, συναίνεση, έλεγχος θα είναι τα κλειδιά για μια αποτελεσματική νέα διοίκηση.

 

 

Το τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου διαμορφώθηκε από την κάλπη της Κυριακής που μας πέρασε. Δύο προσωποπαγείς παρατάξεις με υπερποσοστά που στο άθροισμά τους φθάνουν το 87%, θα κληθούν να διοικήσουν -η μία ή η άλλη- διαπαραταξιακά. Χωρίς την πολυτέλεια της αυτοδυναμίας. Αυτό είναι σπουδαίο.
 
Ίσως πάρει χρόνο η προσαρμογή, ίσως υπάρξουν δυσκολίες, αλλά αυτό μόνο όφελος θα έχει. Οι 4 σύμβουλοι του 13% δεν θα είναι αόρατοι. 
Συνεργασία, συναίνεση, έλεγχος θα είναι τα κλειδιά για μια αποτελεσματική νέα διοίκηση. Όσοι έως τώρα παλιοί διοικητικοί είχαν συνηθίσει να ψηφίζουν μονοκομματικά και με εντολή να το ξεχάσουν.
 
Βασικά ζητήματα όπως: διαχείριση των απορριμμάτων, σχολεία, υγεία, συγκοινωνία, δημόσιος χώρος, υγιής επιχειρηματικότητα και -το βασικότερο- διαφάνεια στη διοίκηση και έλεγχος, ας είναι τα πρώτα που θα πέσουν στο τραπέζι.
 
Πήγαμε στις εκλογές με μεσιακούς λόγους, υποσχέσεις για έργα ή έργα των 20 τελευταίων ημερών, πολύ επικοινωνία, πολλά λεφτά, πολλά show, πολλές κόρνες, πολύ καπνογόνο, πολλές εξυπηρετήσεις, πολύ επιχειρηματικό δώρο, πολλή λάσπη, πολύ βίντεο με στυλό και χαρτί και σκεπτικό ύφος σε βεράντες. Μετά πιάσαμε το θυμικό και συναισθηματικό: τοπικότητα, ταυτότητα, αυτοθυσία, χαλαροί γιακάδες, όλο και πιο πλατιά χαμόγελα, όλο και πιο βαθιές αγκαλιές κι όλοι δικοί μας είμαστε, και, κάθε ψήφο θέλουμε απ´ όπου κι αν προέρχεται.
 
Όμως, η Κυριακή της δεύτερης εκλογής είναι κοντά. Και στο τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου, η νέα διοίκηση θα κληθεί να γίνει αποτελεσματική με την συνεργασία. Μακάρι αυτό να γίνει με όρους δημοκρατίας.
 
Το τραπέζι του συμβουλίου του Δήμου Μυκόνου εκτός από την επικεφαλής ΝΤΙΝΑ ΣΑΜΨΟΥΝΗ θα στελεχώσουν η ΑΝΝΑ ΚΑΜΜΗ , ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΥΛΙΑΣ και ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ (ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ). 
Στην κοινότητα Χώρας μας εκπροσωπεί η ΝΑΤΑΣΣΑ ΚΑΜΜΗ και στην κοινότητα Ανω Μεράς η ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΟΥΙΖΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ (ΜΙΚΑ). 
Καλή Δύναμη σε όλους!