Δέκα νέα ονόματα υποψηφίων της Πρωτοβουλίας Δράσης ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Κουκάς

Δέκα νέα ονόματα υποψηφίων της Πρωτοβουλίας Δράσης ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Κουκάς

 

 

 

Σταδιακά αποκαλύπτει τα "χαρτιά" του ο Κωνσταντίνος Κουκάς ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαίου. Μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των 10 πρώτων ονομάτων του συνδυασμού του, σήμερα έδωσε στην δημοσιότητα άλλους δέκα υποψηφίους της "Πρωτοβουλίας Δράσης". 

Πρόκειται για τους:
 

ΓΕΡΟΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


«Μπορώ να προσφέρω ως επιστήμονας στη χωροταξική και πολεοδομική διαμόρφωση του νησιού»

 
Γεννήθηκε στη Καστοριά το 1974.Παντρεμένος με την Αθηνά Νικολή, έχουν μια κόρη, την Καλλιόπη, 4 ετών. Απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Δομικών Έργων Σερρών. Από το 2000 εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός.
Έχει εργαστεί στη γενέτειρά του την Καστοριά, καθώς και  στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2007 εργάζεται και ζει μόνιμα στη Μύκονο. Απασχολήθηκε ως Πολιτικός Μηχανικός στη Μύκονο, συνεργαζόμενος με διάφορες εταιρίες και σε πολλές περιοχές του νησιού. Ασχολείται επίσης και με την έκδοση τοπογραφικών διαγραμμάτων.
 
«Συμμετέχω στη πρωτοβουλία  αυτή με τον Κωνσταντίνο Κουκά γιατί θεωρώ ότι με τη πείρα μου και τις γνώσεις μου μπορώ να προσφέρω ως επιστήμονας στη χωροταξική και πολεοδομική διαμόρφωση του νησιού, διότι θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν στο τομέα αυτό και πιστεύω πως έτσι μπορώ και εγώ να βοηθήσω τη Μύκονο που αγαπώ, ζω και εργάζομαι εγώ και η οικογένειά μου».
 
 
ΚΟΡΟΜΗΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
 
 
 
«Η επιλογή μου να ζω στη Μύκονο είναι συνειδητή και επιθυμία μου είναι να βοηθήσω ενεργά στο νησί»
 
Γεννημένη στη Γερμανία το 1969. 
Απόφοιτος Γερμανικής Σχολής στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Διαφήμισης στη Φραγκφούρτη. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Ζει μόνιμα στη Μύκονο από το 1990. 
Παντρεμένη από το 1993 με τον Παπασιλέκα Γιάννη (Απόστρατο Αξιωματικό της Αεροπορίας), έχει δυο παιδιά, την Ειρήνη 20 ετών, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Αλέξανδρο 14 ετών. Υπήρξε ιδιοκτήτρια επί 13 χρόνια εμπορικού καταστήματος στη Χώρα της Μυκόνου, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το τουρισμό στην υποδοχή πελατών σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
 
«Αποφάσισα να συμμετέχω στο συνδυασμό «Πρωτοβουλία Δράσης» με το Κωνσταντίνο Κουκά, διότι εκτιμώ τις αξίες του ως άνθρωπο και το όραμά του για την επίτευξη των στόχων του με βρίσκουν σύμφωνη.
Η επιλογή μου να ζω στη Μύκονο είναι συνειδητή και επιθυμία μου είναι να βοηθήσω ενεργά στο νησί».
 
 
ΚΟΥΚΑΣ Ν. ΙΩΑΝΝΗΣ 
 
 
 
«Ο μόνος δρόμος για να στεφθεί με επιτυχία η επόμενη δημοτική θητεία είναι η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών»
 
Γεννήθηκε το 1977. Πατέρας του είναι ο Μυκονιάτης Νικόλας Κουκάς (Λωλός). Η μητέρα του, Πετρούλα Πανούτσου, κατάγεται από τα Καλάβρυτα. Είναι παντρεμένος με τη Μυρτώ κι έχει 2 παιδιά το Νικόλα και τον Στέφανο. Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε επί 10 χρόνια ως μάνατζερ στο ξενοδοχείο Όμηρος κρατώντας το συνεχώς ανάμεσα στα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Μυκόνου στη σχετική λίστα του Tripadvisor. Το 2013 συνεργάστηκε  στην γκαλερί ΑΘΩΣ προσπαθώντας να προβάλλει την ελληνική τέχνη με ψηφιδωτά, χειροποίητες αγιογραφημένες εικόνες, βιβλία-γλυπτά κα.
Εκδότης και δημοσιογράφος της εφημερίδας Μυκονιάτικος Λόγος (2005- 2010) μέσω της οποίας άσκησε μαχητική κριτική για τα πεπραγμένα των εκάστοτε δημοτικών αρχών. Δημοσίευσε και αποκάλυψε  πολύτιμες πληροφορίες για το οικονομικό σκάνδαλο που οπισθοδρόμησε το Δήμο Μυκόνου. 
Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Μυκόνου την περίοδο 2006-2010. Παράλληλα ήταν μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και μέλος Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού ΄΄Γεώργιος Αξιώτης΄΄. Ανάμεσα σε πάμπολλες προτάσεις του, το 2006, σε αυτά τα θεσμικά όργανα, ξεχωρίζει η πρόταση για δημοτική και οικιακή κομποστοποίηση, η πρόταση για διαχείριση των απορριμμάτων με θεμέλιο λίθο την ανακύκλωση με διαχωρισμό στη πηγή, και την ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού με άνοιγμα σε αγορές όπως της Ταϊβάν, του Χονγκ Κονγκ και της Σανγκάης. 
Τον Μάιο του  2009 ως εκπρόσωπος του Δήμου Μυκόνου συνδιοργάνωσε ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα με θέμα τους ΄΄Ορίζοντες μεμβρανικής βιολογίας΄΄ και τη συμμετοχή Νομπελιστών και διακεκριμένων επιστημόνων, όπως η  Ada Yonath, Michael Graetzel  και οι Έλληνες Δημήτρης Νανόπουλος και Αντρέας Μέρσιν. Έχει διατελέσει γραμματέας στο Δ.Σ. του Σωματείου Ξενοδόχων Μυκόνου, γραμματέας του Ερασιτεχνικού Οινοελαιουργικού Συνδέσμου Μυκονίων (ΕΡΟΣ) και Γραμματέας του Σωματείου Επαγγελματιών Αλιέων ΄΄Απόστολος Πέτρος΄΄. Είναι μέλος του Αστικού Συνεταιρισμού ΜΟΙΚΟΝΟΣ.
Στο Σωματείο Ξενοδόχων πρότεινε το 2006 τη δημιουργία διαδικτυακής            πλατφόρμας για online κρατήσεις όλων των μελών. Ασχολήθηκε με τον ΕΡΟΣ γιατί πιστεύει στην αναγκαιότητα της σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, ενώ στο Σωματείο Αλιέων αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία και απέκτησε έντονο και σταθερό  ενδιαφέρον όσον αφορά στην υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη ραγδαία μείωση των αλιευτικών αποθεμάτων. 
 
«Σε περίπτωση εκλογής μου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ενδιαφέρομαι να συμβάλλω ιδιαίτερα στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, της παιδείας και του πολιτισμού. Θεωρώ ότι ο μόνος δρόμος για να στεφθεί με επιτυχία η επόμενη δημοτική θητεία είναι η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών, ώστε να συμμετάσχουμε ενεργά στην επίλυση πολλών προβλημάτων. Καθοριστικής σημασίας είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των δημοτών και των ανώτερων κυβερνητικών ελεγκτικών μηχανισμών προς το Δήμο Μυκόνου, καθότι έχει πληγεί σοβαρά λόγω του οικονομικού σκανδάλου.»
 
 
 
ΛΥΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 
 
 
«Επιθυμία μου και πρόθεσή μου είναι να βρίσκομαι μακριά από τα ατομικά μικροσυμφέροντα γιατί πιστεύω στη Δημοκρατία κι έχω αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στον εαυτό μου και στα παιδιά μου»
 
Γεννημένος στη Μύκονο το 1961, από γονείς Μυκονιάτες, τον Ιωάννη Λυκούρη και τη Φρασκούλα το γένος Τριανταφύλλου. Παντρεμένος με τη Μαργαρίτα Μπονάνου και έχει δυο κόρες, την Ελένη και η Φραντζέσκα.Είναι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Μυκόνου.
Ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης που ασχολείται με εμπορία Ποτών και Κρασιών τα τελευταία 30 χρόνια και ιδιοκτήτης μικρού τουριστικού σκάφους μεταφοράς επιβατών από το Πλατύ Γιαλό προς όλες τις παραλίες. Διατελεί γραμματέας για 2η συνεχή θητεία στο Σωματείο Λεμβούχων του Πλατύ Γυαλού.
 
«Είμαι ένας έντιμος άνθρωπος που θέλει να γίνει ενεργός δημότης, γιατί πιστεύω ότι μπορώ να συνεργαστώ με τους συμπολίτες μου και να προσφέρω στο τόπο και τους συνανθρώπους μου. Επιθυμία μου και πρόθεσή μου είναι να βρίσκομαι μακριά από τα ατομικά μικροσυμφέροντα γιατί πιστεύω στη Δημοκρατία κι έχω αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στον εαυτό μου και στα παιδιά μου. Στηρίζω τον Κωνσταντίνο Κουκά και τη «Πρωτοβουλία Δράσης» γιατί τολμά να διαφέρει  και να προσφέρει στο τόπο του με όλες τις γνώσεις και τις δυνάμεις του».
 
 
ΜΠΑΤΗ ΑΝΝΑ
 
 
 
«Είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσουμε να φέρουμε την ελπίδα για το καλύτερο και να ενώσουμε τους ανθρώπους του τόπου μας»
 
Γεννημένη στη Μύκονο το 1944, κόρη του Μυκονιάτη Αντωνίου Μπατή και της Κάκιας. Έχει τρία παιδιά, τη Στέλλα, τoν Αντώνη, τη Μαρία και τρία εγγόνια. Απόφοιτος Εξατάξιου Γυμνασίου Μυκόνου. Γνωρίζει  Αγγλικά. Εργάστηκε επί σειρά ετών στο τομέα του τουρισμού αλλά παράλληλα ασκούσε και το λειτούργημα της δημοσιογράφου, αρθρογραφώντας στις τοπικές εφημερίδες της Μυκόνου, όπως στα «Μυκονιάτικα Νέα», « Μυκονιάτης» και «Mykonos News». Είναι μέλος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου. Μέλος στη θεατρική ομάδα Μυκόνου, στη χορωδία της Μουσικής Σχολής Φίννις και Επίτροπος στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Μητρόπολη Μυκόνου. Υπήρξε ακόμα λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ως εκπρόσωπος της Μυκόνου.
 
«Αποφάσισα να συμμετέχω στο συνδυασμό Πρωτοβουλία Δράσης του οποίου ηγείται ένας νέος άνθρωπος, γιατί πιστεύω ότι είναι καιρός και ίσως η τελευταία μας ευκαιρία να φυσήξει νέος αέρας στο νησί μας. Με τις ιδέες των συνυποψηφίων μου, τη δυναμική τους και την όρεξή τους για δουλειά, είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσουμε να διορθώσουμε κατά το δυνατό, τα κακώς κείμενα του τόπου, να φέρουμε την ελπίδα για το καλύτερο και να ενώσουμε τους ανθρώπους του τόπου μας, ζητώντας από αυτούς τη συμμετοχή τους σε ό, τι  αφορά το μέλλον και το αύριο του νησιού.
Συμμετέχω στη κίνηση αυτή του Κωνσταντίνου Κουκά, γιατί είμαι γέννημα θρέμμα Μυκονιάτισσα και γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που πλήττουν τη Μύκονο, τα οποία με λύπη μου διαπιστώνω ότι  τόσα χρόνια δεν έχουν λυθεί. Από το πρώτο άρθρο που έγραψε ο πατέρας μου στα «Μυκονιάτικα Νέα» συνεχίζουν να υφίστανται.
Στις ιδέες και τη προσπάθεια των νέων αυτών ανθρώπων, καταθέτω την πείρα ,τις γνώσεις μου και την αγάπη μου για το νησί, γιατί εδώ ζούμε, εδώ ζουν τα παιδιά μας και εδώ θα ζήσουν και τα εγγόνια μας».
 
 
ΞΥΔΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΓΕΡΜΑΝΟΣ)
 
 
 
«Ο μαρασμός και η εξαφάνιση της αγροτικής ζωής του τόπου μου είναι κάτι που με πληγώνει»
 
Γεννημένος στη Μύκονο το 1975, από Μυκονιάτες γονείς, τον Ιωάννη Ξυδάκη από τον Αγ. Ισιδωρο και την Χρυσούλα Ξυδάκη. Είναι παντρεμένος από το 2010 με την Άννα Αντωνίνη.
Απόφοιτος του Γυμνασίου Μυκόνου. Είναι αγρότης και διατηρεί κατάστημα με ζωοτροφές στο νησί.
 
«Θέτω υποψηφιότητα στο συνδυασμό «Πρωτοβουλία Δράσης», διότι πιστεύω στο όραμα και στην αποφασιστικότητα του Κωνσταντίνου Κουκά γιατί θα αξιοποιήσει όλα τα καλά του τόπου μας και θα σκύψει στα προβλήματα όλων. 
Ο μαρασμός και η εξαφάνιση της αγροτικής ζωής του τόπου μου είναι κάτι που με πληγώνει πολύ. Θέλω να στηρίξω ενεργά τη προσπάθεια αυτή με όλη μου τη καρδιά.»
 
 
ΞΥΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
 
 
 
«Πάντα με ενδιέφεραν τα κοινά του τόπου μου, με όρεξη θα προσφέρω τις γνώσεις μου στην ανάπτυξή του»
Γεννημένος το 1983 στη Μύκονο, από γονείς Μυκονιάτες, τον Κωνσταντίνο Ξυδάκη από τον Άγιο Ισίδωρο και την Αικατερίνη το γένος Μονογυιού από την Άνω Μερά. Παντρεμένος με τη Μαρίζα Αποστόλου έχουν δύο παιδιά τον Κωνσταντίνο, 3 ετών  και τη κόρη τους, 4 μηνών.
Απόφοιτος Τεχνικού Λυκείου, με ειδικότητα στον αυτοματισμό γραφείου.
Γνωρίζει Αγγλικά. Δραστηριοποιείται από το 2004 στο χώρο της μηχανοργάνωσης και μηχανογράφησης ξενοδοχειακών, λογιστικών και παντός τύπου εμπορικών επιχειρήσεων, διατηρώντας κατάστημα εμπορίας ηλεκτρονικών υπολογιστών. Διατηρεί επίσης κατάστημα ειδών για οργάνωση εκδηλώσεων και πυροτεχνημάτων. Ασχολήθηκε στον τουριστικό τομέα ως ιδιοκτήτης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς επίσης και επιχείρησης γραφικών τεχνών.  
 
«Αποφάσισα να συμμετέχω στη κίνηση αυτή με τον Κωνσταντίνο Κουκά, διότι είναι ένας άνθρωπος άφθαρτος, ηθικός, με όρεξη για δουλειά και νέες ιδέες.
Πάντα με ενδιέφεραν τα κοινά του τόπου μου και πιστεύω ότι μέσα από τη φρέσκια αυτή ομάδα θα δραστηριοποιηθώ ανάλογα, προσφέροντας με την εμπειρία, την όρεξη και τις γνώσεις μου στην ανάπτυξη του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας στη Μύκονο».
 
 
ΠΑΠΟΥΤΣΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
 
 
 
«Δεν θέλω να συνεχιστεί αυτή η αδράνεια και η καθυστέρηση στην πρόοδο του νησιού»
 
Γεννημένη στη Μύκονο το 1983, από γονείς Μυκονιάτες, τον Νικόλαο Παπουτσά και τη Σταματούλα, το γένος Κουκά. Το 2000 αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Μυκόνου. Το 2005 αποφοίτησε από το  Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης – Τμήμα Αισθητικής και Κοσμετολογίας του Τομέα Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας. Έχει κάνει μετεκπαίδευση στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Λοιμωδών-Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης. Είναι βοηθός Δερματολόγου. Είναι παντρεμένη με τον Ζαννή Χανιώτη και μαζί έχουν αποκτήσει μια κόρη.Είναι ιδιοκτήτρια του Κέντρου Αισθητικής “ZS Golden Spa” και μαζί με τον σύζυγο της έχουν δημιουργήσει από το 2011 στην περιοχή της Άνω Μέρας το εστιατόριο ´´kalammmakia”.Από τα μαθητικά της χρόνια μέχρι και σήμερα ασχολείται με τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα με το άθλημα της πετοσφαίρισης (volleyball) στο γυμναστικό σύλλογο Μυκόνου.
 
«Μέχρι στιγμής πέρα του αθλητισμού δεν είχα ασχοληθεί με τα κοινά, από την στιγμή όμως που απέκτησα το παιδί μου άρχισα να βλέπω και τα προβλήματα του νησιού μου με πιο μεγάλη σοβαρότητα και ευκρίνεια. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βλέπω μια αμέλεια απέναντι στους συνανθρώπους μου και για το ίδιο το νησί μας όπως και την Δήλο, γεγονός που με λυπεί. Αν επιλέγω λοιπόν να ασχοληθώ με τα κοινά, είναι γιατί δε θέλω να συνεχιστεί αυτή η αδράνεια και η καθυστέρηση στην πρόοδο του νησιού μας και των συμπολιτών μας. Η Μύκονος είναι ένας παγκόσμιος προορισμός ευρέως γνωστός που πρέπει να τον σεβόμαστε πρώτα οι άνθρωποι που διαβιούμε και δραστηριοποιούμαστε στο νησί και στη συνέχεια αυτοί που τον επιλέγουν, ειδικά σε τόσο δύσκολες εποχές που διανύουμε. Η Μύκονος είναι μία και μοναδική κι έχω κουραστεί να βλέπω να την εκμεταλλεύονται άνθρωποι οι οποίοι δεν γνωρίζουν την ιστορία της και δεν αναγνωρίζουν την απλόχερη προσφορά ζωής που μας δίνει».
 
 
ΤΖΑΚΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
 
 
 
«Αναβάθμιση και ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών σε όλους τους τομείς»
 
Γεννημένος στην Αθήνα το 1971.
Παντρεμένος με τη Χριστιάννα Τζουάνου, τοπογράφο μηχανικό, έχουν αποκτήσει δυο παιδιά τη Μαρία-Αλέξια 5 ετών και τον Αριστοτέλη 2 ετών. 
Απόφοιτος του  Ε.Μ.Π. Τοπογράφων Μηχανικών, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Γεωγραφικά Συστήματα πληροφοριών στο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό.
Ασχολείται με τον αθλητισμό, αλλά είναι και λάτρης της καλής κουζίνας και της ζωγραφικής.
Διετέλεσε μέλος της ΟΝΝΕΔ, αναπληρωτής υπεύθυνος Σχολής ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Τοπογράφων Μηχανικών Ε.Μ.Π.1993-1994.
Μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών(1997-1998).
Από το 2001 ζει και εργάζεται στη Μύκονο, όπου και διατηρεί το γραφείο του.
 
«Συμμετέχω ενεργά στην «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ» για την Μύκονο, μια ομάδα με κοινό όραμα και στόχο την εξέλιξη της Μυκόνου, χωρίς παχιά λόγια και υποσχέσεις αλλά με φρέσκες ιδέες που σκοπό έχουν την αναβάθμιση και την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών σε όλους τους τομείς».
 
 
ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 
 
 
«Η ανάπτυξη κάθε τομέα του τουρισμού, της ποιότητας ζωής των ντόπιων αλλά κυρίως του αθλητισμού αποτελούν τα σημαντικότερα κομμάτια τα οποία με ώθησαν στην απόφασή μου να συμμετέχω στις εκλογές»
 
Γεννημένος στην Αθήνα το 1981. Γιος του Νίκου και της Μυκονιάτισσας Ζαμπέτας, το γένος Κοντού. Ιδιωτικός υπάλληλος.Απόφοιτος Δημοσίου ΙΕΚ (ηλεκτρονικών οχημάτων).
Aπόφοιτος Ιδιωτικού ΙΕΚ (Αθλητική Δημοσιογραφία). Συνεχίζει την εκπαίδευσή του στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Έχει εργαστεί και στο ραδιόφωνο, ως αθλητικός δημοσιογράφος.
 
«Συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές γιατί πιστεύω ότι ήρθε πλέον η ώρα το νησί να διοικηθεί από άτομα άφθαρτα με όρεξη και διάθεση για προσφορά, αλλά και «νεύρο», ώστε να αλλάξει μια και καλή το στάσιμο σκηνικό που ζούμε εδώ και δεκαετίες. Η ανάπτυξη κάθε τομέα του τουρισμού, της ποιότητας ζωής των ντόπιων αλλά κυρίως του αθλητισμού αποτελούν τα σημαντικότερα κομμάτια τα οποία με ώθησαν στην απόφασή μου αυτή».