Πρωτοβουλία Δράσης: Πρώτη Νίκη για την Άνω Μερά στους δασικούς χάρτες

Πρωτοβουλία Δράσης: Πρώτη Νίκη για την Άνω Μερά στους δασικούς χάρτες

 

Σήμερα μετά από πολύμηνους αγώνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμος) και άσκηση πίεσης ο αρμόδιος Υπουργός κ. Φάμελλος ανακοίνωσε οτι μια ιδιαίτερη θετική ρύθμιση για τις φρυγανώδεις εκτάσεις, κάτι που αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τους κατοίκους της Άνω Μεράς, αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού Πρωτοβουλία Δράσης.
 
Ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, τόνισε: «Με βάση τη σημερινή απόφαση εκτάσεις που για παράδειγμα έχουν χαρακτηριστεί ως ΑΔ (δασωμένοι αγροί) πρέπει να γίνουν ΑΧ (αγροί που μετατράπηκαν σε χορτολίβαδα), οπότε, όπως προβλέπει ο νόμος, χαρακτηρίζονται αυτόματα ΑΑ (άλλες χρήσεις, δλδ αγροτικές από το 1945 και σήμερα), και άρα τίθενται εκτός προστατευτικού πλαισίου της δασικής νομοθεσίας.
 
Έτσι δίνεται η δυνατότητα για ευκολότερη μεταβίβαση ή χρήση αυτών των εκτάσεων και υποστήριξη της αναπτυξιακής δραστηριότητας στη νησιωτική Ελλάδα, χωρίς εκπτώσεις στην περιβαλλοντική νομοθεσία και με ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση».
 
Η σοβαρή και συνεπής διεκδίκηση, χωρίς κραυγές και ακρότητες, σε σύνταξη με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με μοναδικό στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας, δικαιώθηκε.
 
Συνεχίζουμε δυναμικά διεκδικώντας το καλύτερο για τον τόπο μας. — στην τοποθεσία Άνω Μερά / Μύκονος, καταλήγει η ανακοίνωση.