Κωνσταντίνος Κουκάς: «Όλοι πλέον θα κριθούμε όχι από τα μεγάλα λόγια, αλλά από τις πράξεις μας»

Κωνσταντίνος Κουκάς: «Όλοι πλέον θα κριθούμε όχι από τα μεγάλα λόγια, αλλά από τις πράξεις μας»

 

 

 
 
Ένα νέο πρόσωπο με θετικά δείγματα γραφής από την Περιφέρεια και την θητεία του τόσο ως Περιφερειακός Σύμβουλος όσο και ως Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανέλαβε μαζί με τους συνοδοιπόρους του να προχωρήσει δυναμικά και να διεκδικήσει στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές τον Δήμο Μυκόνου.
 
Πριν από λίγες μέρες ο Κωνσταντίνος Κουκάς,  ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Δράσης».
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στην πρώτη του συνέντευξη που παραχώρησε στην MYKONOS NEWS, η «Πρωτοβουλία» αναπτύχθηκε από μία ομάδα Μυκονιατών, που βλέποντας ότι όλα γύρω μας αλλάζουν αποφάσισαν να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και να δράσουν συλλογικά για να κάνει ο Δήμος Μυκόνου μία νέα αρχή. 
 
Ο κ. Κουκάς απαντά ευγενικά και τεκμηριωμένα στις επικρίσεις που δέχεται για την ηλικία του, επισημαίνοντας το αίτημα πολλών τα τελευταία χρόνια  για ανανέωση και ενασχόληση νέων ανθρώπων με τα κοινά, τονίζοντας ωστόσο ότι θα μπορούσε να πει πολλά, για τους «έμπειρους» και τα πολλαπλά λάθη και παραλείψεις τους. 
 
Δηλώνει περισσότερο αποφασισμένος από ποτέ να δώσει έναν πολιτισμένο αγώνα και να υπερασπιστεί μαζί με τον συνδυασμό του το όραμα και τις ιδέες του για μια νέα αρχή για το νησί και ζητά κατά την προεκλογική περίοδο να αποφευχθούν οι μονόλογοι και να γίνουν συζητήσεις ουσίας για το πως θα οδηγηθεί η Μύκονο στη νέα εποχή, διασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλους τους κατοίκους της. 
 
1) Πρωτοβουλία Δράσης λοιπόν. Ποιο είναι το σκεπτικό σας για το όνομα;
 
ΑΠ: Η Πρωτοβουλία Δράσης δεν είναι ένα απλό όνομα του συνδυασμού, είναι ακριβώς αυτό που κάνουμε. Τόσο απλά. Είμαστε μία ομάδα Μυκονιατών, που βλέποντας ότι όλα γύρω μας αλλάζουν αποφασίσαμε να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας και να δράσουμε συλλογικά για να κάνει ο Δήμος Μυκόνου μία νέα αρχή. Σεβόμαστε τις προσπάθειες των τελευταίων δημοτικών αρχών, αλλά πιστεύουμε ότι απαιτείται μία νέα φιλοσοφία και μία νέα λογική όπου η διαφάνεια, η ανεξαρτησία, η συμμετοχή και η ισότητα θα είναι αδιαπραγμάτευτες.
 
Η διαφάνεια εγγυάται την αξιοπιστία του Δήμου και το σεβασμό του προς το Δημότη, η ανεξαρτησία, τη συμφωνία πάνω σε αρχές και το ξεπέρασμα τεχνητών διαχωριστικών γραμμών του παρελθόντος.
 
Επιπλέον η συμμετοχή αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την ανάδειξη των πραγματικών αναγκών των δημοτών, αλλά και την αυξημένη δυνατότητα του Δήμου να διεκδικεί και να διαπραγματεύεται. Τέλος, η ισότητα αποτελεί το κλειδί για ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και Δημότη, με ξεκάθαρα δικαιώματα και υποχρεώσεις και για τις δύο πλευρές.  
  
2) Για κάποιους αποτέλεσε έκπληξη η απόφασή σας να κατέβετε υποψήφιος, ισχυρίζονται μάλιστα, ότι λόγω της ηλικίας σας θα μπορούσατε να περιμένετε.
 
ΑΠ: Σας ευχαριστώ πολύ για το ερώτημά σας γιατί είναι κάτι που έχω ακούσει και εγώ. Ξέρετε θα μπορούσα να πω πολλά, για τους «έμπειρους» και τα πολλαπλά λάθη και παραλείψεις τους. Όπως και να αναφερθώ στο αίτημα πολλών, (ειδικά τα τελευταία χρόνια) για ανανέωση και ενασχόληση νέων ανθρώπων με τα κοινά. Ξέρετε, όταν ήμουν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στα 28 μου, οι περισσότεροι με επαινούσαν για αυτή μου την προσπάθεια. Θα προτιμήσω όμως να αναφερθώ στα γεγονότα…
 
Είμαι 32 ετών. Έχω δύο πτυχία (Νομικής και Γλωσσών, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών). Έχω  μεταπτυχιακό στις «Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές» και είμαι τελειόφοιτος σε άλλο ένα, στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Μιλάω Αγγλικά και Ιταλικά.
 
Είμαι μάχιμος δικηγόρος από το 2008 και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου. Η πρακτική μου -με υποτροφία- στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και οι συμβουλευτικές μου υπηρεσίες επί 3 χρόνια  σε δύο υπουργεία (Εσωτερικών και  Δημόσιας Τάξης) μου επέτρεψαν να γνωρίσω από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τόσο των ευρωπαϊκών θεσμών, όσο και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.
 
Το 2010 εκλέχτηκα πρώτος περιφερειακός σύμβουλος και σήμερα είμαι Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τα τρία αυτά χρόνια ασχολήθηκα ενεργά με τη διοικητική αναδιοργάνωση της περιφέρειας και επίσης με την τουριστική προβολή των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. 
 
Αυτά είναι τα γεγονότα και αυτή είναι η πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα που όλοι μπορούν να την αξιολογήσουν εκλογικά και πολιτικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να την αλλάξει ή να την μηδενίσει κανένας.
 
 
3) Πως κρίνετε τις μέχρι σήμερα υποψηφιότητες;
 
 
Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Κουκά στην MYKONOS NEWS που κυκλοφορεί.