Στοπ στην απόβαση 120 ταχύπλοων στη Μύκονο

Στοπ στην απόβαση 120 ταχύπλοων στη Μύκονο

Συνάντηση με τον συνδυασμό του υπ. δημάρχου Χρήστου Βερώνη πραγματοποίησαν σήμερα τα Σωματεία Λεμβούχων, Πλατύ Γιαλού/ Ορνού «Άγ. Αρτέμιος» καθώς και της Μυκόνου που εκπροσωπούν μια σειρά επαγγελματιών του νησιού. 
 
Σκοπός της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του συνδυασμού ήταν να αντιμετωπιστεί προληπτικά μια νέα κρίση που δημιουργείται από την "παρατεταμένη αδράνεια των αρχών" όπως αναφέρει.
 
Όπως τονίζεται "δεκάδες φουσκωτά σκάφη πολυτελείας, από όλες τις γωνίες της Ελλάδος, έχουν συγκεντρωθεί και ετοιμάζονται να κατέβουν από εταιρείες διαμεσολάβησης για να προστεθούν σε ένα ήδη κορεσμενο περιβάλλον, κάτι αντίστοιχο με τα δεκάδες παράνομα μαύρα βαν, που χωρίς άδεια και κανένα έλεγχο μπλοκάρουν τους δρόμους μας. 
Το ίδιο φαινόμενο απειλεί θάλασσες και παραλίες, εις βάρος της βιωσιμότητας του πιο παραδοσιακού κλάδου μας αλλά και την δημόσια ασφάλεια".
 
Στην συνάντηση παρέστησαν και εκπρόσωποι του σωματείου των ΤΑΞΙ που ήδη θίγονται από την  άναρχη απελευθέρωση και στον δικό τους κλάδο καθώς και πολίτες.
 
Όπως τονίζεται στο δ.τ. του συνδυασμού "Όλοι συμφώνησαν πως χρειάζεται αύξηση των ελέγχων και αυστηρότητα στην έκδοση των όποιων  αδειών, για να μην παγιωθεί μια ακόμη παράνομη κατάσταση τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος και μεσολαβεί η «νεκρή περίοδος» μέχρι τις εκλογές".
.