Στο πλευρό του Κωνσταντίνου Κουκά συνεχίζει η Μαρία Κουσαθανά

Στο πλευρό του Κωνσταντίνου Κουκά συνεχίζει η Μαρία Κουσαθανά

 

 

 

H Μαρία Κουσαθανά συνεχίζει και στηρίζει τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία δράσης» καθώς  αξίζει να έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το δύσκολο αυτό έργο που ανέλαβε πριν πέντε χρόνια.
 
Γεννημένη από Μυκονιάτες γονείς η Μαρία Κουσαθανά (Ψύλενα) είναι κόρη του Πέτρου και της Βούλας, το γένος Βαμβακούρη. Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Ζουγανέλη και έχουν αποκτήσει δίδυμα αγόρια, τον Παναγιώτη και τον Πέτρο. Έχει σπουδασει Διοίκηση Επιχειρήσεων.
 
Η ενασχόληση της με τον τομέα του τουρισμού ξεκίνησε από νεαρή ηλικία. Συνεχίζει δυναμικά ως ιδιοκτήτρια να εξελίσσει την παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε το 1972 από τη γιαγιά της, το ξενοδοχείο Terra Maria στη Χώρα.
 
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων από το 2014 έως το 2019, ενώ τον τελευταίο καιρό εκτελεί χρέη Προέδρου.
 
Υπέρμαχος της αισθητικής και με έντονο το αίσθημα ευθύνης, αγαπά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νησιού μας και επιδιώκει την ανάπτυξη, πάντα με σεβασμό προς το κυκλαδίτικο στοιχείο και τις παραδόσεις μας.
 
Στηρίζει την «Πρωτοβουλία δράσης» ως μία ομάδα νέων ανθρώπων που διατηρούν την αυθεντικότητα και το ενδιαφέρον τους για την ουσιαστική εξέλιξη του τόπου μας, μακριά από πολιτικά συμφέροντα, με όραμα τη Μύκονο μας δυνατή, ενωμένη, πρωτοπόρο.
 
Πιστεύει ότι η «Πρωτοβουλία Δράσης» αξίζει να έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το δύσκολο αυτό έργο που ανέλαβε πριν πέντε χρόνια έχοντας λάβει γνώση από λάθη του παρελθόντος και δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νέα πρόσωπα, με νέες ιδέες και μεράκι για το καλό του τόπου.
 
Η ίδια σημειώνει:
«Η ενεργός συμμετοχή στα κοινά είναι δικαίωμα και ηθική υποχρέωση όλων μας. Ας παραμείνουμε ενωμένοι μπροστά στο κοινό όφελος, μακριά από προσωπικές διαμάχες για μία Μύκονο διαχρονικά δυνατή, νικήτρια ενάντια σε όλες τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει στις μέρες μας. Ας μην λησμονούμε τις ρίζες μας, την ιστορία της Μυκόνου και ας αναλογιστούμε τι θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας!».