Οι 12 πρώτοι υποψήφιοι της ΚΕΠΟΜ

Οι 12 πρώτοι υποψήφιοι της ΚΕΠΟΜ

 

 

 
Τριάμισι χρόνια μετά την ίδρυσή της η ΚΕΠΟΜ βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση των επερχόμενων Δημοτικών Εκλογών. Σταθερή απόφασή μας, όπως προκύπτει μέσα από την καθημερινή μας δράση σαν κίνηση και σαν άτομα, είναι η διαρκής παρουσία μας στα κοινά χωρίς αποκλεισμούς, αλλά και χωρίς δεσμεύσεις από κομματικούς και συντεχνιακούς μηχανισμούς, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της.
 
Διανύσαμε μια δύσκολη περίοδο ως εδώ και ακολουθεί μια ακόμα δυσκολότερη.
Οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε δημιουργούν την υποχρέωση της διαρκούς ενεργής δράσης και συμμετοχής στα κοινά, συνεχίζει η ανακοίνωση.
 
Ως Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου ήδη από την 11η Ιανουαρίου 2014 σε συνεδρίαση Ολομέλειας αποφασίσαμε να δώσουμε δυναμικά το παρών και στις  επόμενες Δημοτικές Εκλογές. Έχουμε από τότε ανακοινώσει το πλαίσιο αρχών και πολιτικής δράσης για την διοίκηση του Δήμου Μυκόνου με το οποίο καλούμε τους πολίτες του νησιού να συμπαραταχθούν μαζί μας για ένα καλύτερο μέλλον της Μυκόνου.  Καρπός αυτής της προσπάθειας είναι τα 12 πρώτα μέλη του συνδυασμού μας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου στον Δήμο της Μυκόνου, των οποίων κοινοποιούμε σχετικά βιογραφικά σημειώματα και φωτογραφικό υλικό, καταλήγει η ανακοίνωση. Επικεφαλής της ΚΕΠΟΜ σε αυτές τις εκλογές έχει τεθεί η κα Άννα Καμμή.
 
 
 
Βρεττού Κωνσταντίνα (Νάντια)
αισθητικός
 
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζει μόνιμα στη Μύκονο, τόπο καταγωγής της μητέρας της, από το 1988. Εργάζεται στο νησί ως αισθητικός από το 1996. Παράλληλα, επί 17 χρόνια συμμετείχε στην οικογενειακή επιχείρηση- καφετέρια και τουριστικά είδη με την επωνυμία «Γιαλούδι» στην παραλία Ορνός της Μυκόνου.
 
Με ευαίσθητες κεραίες σε ότι αφορά τα παιδιά, συμμετείχε επί τριετία στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Άνω Μεράς. Αγαπάει το διάβασμα, τη μαγειρική και τη δημιουργία γενικώς. Της αρέσει να μοιράζεται την ευχαρίστηση με τους ανθρώπους χάριν των οποίων δημιουργεί. Αυτή η ζωντανή αντίδραση επιδοκιμασίας, είναι που την χαροποιεί ιδιαίτερα και στη δουλειά της. Έχει δύο παιδιά, την Μαντώ 10 ετών και τον Άγγελο 11.Καθώς δηλώνει η ίδια:
 
«- Με ενοχλεί όταν σχεδόν ο καθένας έχει μια πισίνα στο σπίτι του, να μην έχουμε ένα κολυμβητήριο στο νησί.
- Με ενοχλεί η έκφραση “εσείς οι Μυκονιάτες δεν έχετε ανάγκη, έχετε λεφτά”
- Με ενοχλεί που πριν δέκα χρόνια το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαν αρκετά χρήματα τα σχολεία για πετρέλαιο. Σήμερα παραμένει ο ίδιος αγώνας για την εξασφάλιση του πετρελαίου, μόνο που προστέθηκε η ανάγκη ακόμα και για …χαρτί φωτοτυπίας».
 
Όπως και το 2010 έτσι και τώρα συμμετέχει στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου:
- γιατί στηρίζει με τις θέσεις τη στάση και τους αγώνες της την ελπίδα να μεγαλώσουν τα παιδιά μας σε καλύτερες συνθήκες!
 
 
 
 
Δοβέλου Κέλλυ (Καλλιόπη) 
χειροτέχνης
 
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πεντέλη. Όταν ήμουν εννέα χρόνων έχασα τον πατέρα μου κι αυτό υπήρξε ένα σημαντικό γεγονός που σημάδεψε την ζωή μου. 
Τελείωσα την γαλλική ακαδημία, σπούδασα δημοσιογραφία στις Σχολές Όμηρος και εργάστηκα για τρία χρόνια στο Γαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αθήνα.
 
Στην Μύκονο ερωτεύτηκα και παντρεύτηκα τον Τάσο Πολυκανδριώτη από την Άνω Μερά, με τον οποίο υιοθετήσαμε δυο αγόρια το Δημήτρη και το Νικόλα.
Δούλεψα για 10χρονια στο εστιατόριο «Κιούπια» και στη συνέχεια για 7χρονια ως υπεύθυνη στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης. 
 
Οργάνωσα Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης, όπου παρέδιδα μαθήματα γραφής παραμυθιού και κατασκευής κούκλας. Το ίδιο κάνω και τώρα μέσα από τα θερινά προγράμματα του ιδιωτικού σχολείου «Σύγχρονη Παιδεία». Η μεγάλη μου όμως αγάπη είναι οι κούκλες μου τις οποίες συνεχίζω να κατασκευάζω με ιδιαίτερη φροντίδα.
 
Αποφάσισα να ακολουθήσω την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου, γιατί ονειρεύομαι την Μύκονο του δικού μου παραμυθιού και πιστεύω πως η ΚΕΠΟΜ μπορεί να τα καταφέρει!
 
 
 
 
Ζουγανέλη Βανέσσα 
σκηνοθέτης
 
Είναι κόρη του Μάκη (Ρεμέτζο) και της Πάολας. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Αθηνών, Τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών το 1988. Αποφοίτησε από το Barnet College του Λονδίνου το 1990 (Foundation Course in Art and Design).
 
Φοίτησε στο Τμήμα Σκηνοθεσίας της Σχολής Σταυράκου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Σκηνοθεσία στην Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Μονάχου (H.F.F.) με υποτροφία από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
Από το 1994 έως το 2004 εργάστηκε σαν βοηθός σκηνοθέτης στην διαφήμιση αλλά και στον κινηματογράφο (Νίκος Περάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος).
 
Το 2005-2007 εργάστηκε σαν οπερατέρ στις τηλεοπτικές εκπομπές του MEGA «42 Λεπτά» και «Πρωταγωνιστές».
ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ (σεναριογράφος-σκηνοθέτης):
1996 Διπλωματική ταινία «Προσεχώς» 5’ 35mm
Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Μονάχου. Συμμετοχή στα Κρατικά Βραβεία: Διάκριση Ποιότητας
1997 Συμμετοχή του «Προσεχώς» στο Φεστιβάλ της Δράμας.
Η ταινία προβλήθηκε στις αίθουσες από την Odeon.
2007 «Τζίνα Ντοστογιέφσκι» 13’ 35mm.
Β’ Βραβείο Μυθοπλασίας & Τιμητική Διάκριση Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Δράμας. Διάκριση στα Βραβεία Ποιότητας του ΥΠΠΟ.
2009 «Ο Φάρος Στη Μέση Του Κόσμου». 44’ ντοκιμαντέρ MiniDV
Γυρίστηκε ειδικά για την έκθεση «Ο Αρμενιστής Φάρος» που έλαβε χώρα στο Φάρο Αρμενιστή της Μυκόνου.
2011 «Μ…» 3’ MiniDV και «de moustibus…adolus» 9’ MiniDV
συμμετοχή στις ομαδικές έκθεσεις “Mykonos: to be continued…” και “De gustibus e coloribus” στην Scala Gallery της Μύκονου.
 
Η ίδια δηλώνει:
«Συντάσσομαι με την Κ.Ε.ΠΟ.Μ γιατί είμαι πεπεισμένη ότι η κατάσταση στη Μυκόνο είναι ακόμη αναστρέψιμη».
 
 
 
 
Θεοχάρης Γιάννης 
φαρμακοποιός
 
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1955 από πατέρα Μυκονιάτη, τον Παρασκευά και μητέρα από την Τήνο, την Πηνελόπη. Ζει μόνιμα στη Μύκονο από το 1981.
Σπούδασε φαρμακευτική στο πανεπιστήμιο “La Sapienza” της Ρώμης, απ’ όπου και πήρε το πτυχίο του το 1981. Διατηρεί φαρμακείο στο Ματογιάννι της Μυκόνου από το 1984. Είναι παντρεμένος με την Ασημίνα Κουκά, δασκάλα και έχει 2 παιδιά, τον Άγη 11 και τον Βαγγέλη 6 ετών.
 
Στο παρελθόν συμμετείχε ενεργά ως μέλος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Μυκόνου της δεκαετίας του ‘80 και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σκακιστικού Ομίλου. Το 2002 και το 2006 συμμετείχε  ως υποψήφιος στις νομαρχιακές εκλογές στο ψηφοδέλτιο της «Συνκυκλαδικής πρωτοβουλίας». Είναι μέλος του Δ.Σ. του συνδέσμου ερασιτεχνών Μυκονιατών αμπελουργών και ελαιοπαραγωγών (E.Ρ.Ο.Σ.)  και του συλλόγου Φαρμακογνωστών Ελλαδας με ειδικότητα στα βότανα.
 
Όπως λέει ο ίδιος:
Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΠΟΜ, γιατί θεωρώ ότι είναι η μόνη κίνηση με ευαισθησία και συνέπεια, η μόνη που μπορεί να κάνει την υπέρβαση στο νησί μας»!
 
 
 
Μονογυιού Ιακωβίνα 
μαγείρισσα
 
Γεννήθηκα (1988) και μεγάλωσα στη Μύκονο. Αγάπησα πολύ, παράλληλα με ό,τι άλλο έκανα, από μικρή τον αθλητισμό και ασχολήθηκα αρκετά χρόνια με αυτόν. Έτσι όταν αποφοίτησα από το Λύκειο και δεν πέτυχα τον πρώτο στόχο μου που ήταν τότε η Γυμναστική Ακαδημία, αποφάσισα να σπουδάσω αθλητική δημοσιογραφία. Πίστεψα ότι θα μπορούσα να στηρίξω τον αθλητισμό μέσα από κει.
 
Για συνειδησιακούς και “ηθικούς” λόγους αν θέλετε, δεν ακολούθησα το επάγγελμα. Τελικά με τράβηξε η οικογενειακή παράδοση στον τουρισμό και την εστίαση. Σπούδασα Μαγειρική Τέχνη και εργάζομαι πλέον σαν μαγείρισσα. Σαν τόπος έχουμε πολλά να υπερηφανευόμαστε. Ένα από αυτά και ο τουρισμός μας. Πιστεύω πως οι νέοι άνθρωποι με σπουδές πάνω στον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα, όλοι μαζί, μπορούν να πάνε το τόπο ένα βήμα παραπέρα.
 
Χρειαζόμαστε μια βάση, μια συνέχεια και ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ σεβασμό. Πρώτα απ’ όλα σεβασμό στον εαυτό μας και ύστερα σεβασμό απέναντι στον τουρίστα χάρη στον οποίο, παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες, έχουμε όλοι μας εργασία και απολαβές στο νησί, ζώντας αξιοπρεπώς.
 
Πολιτικά δεν ανήκα ποτέ κάπου. Παρ’ όλα αυτά δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ για να γίνω κι εγώ ένας ενεργός πολίτης.
Κ.Ε.ΠΟ.Μ. λοιπόν! 
 
Για να πάψουμε κάποια στιγμή να πολεμάμε πρώτα από όλα για το αυτονόητο.
Να σας το πω απλά;
Για να έχει το σπίτι μου κάποτε ένα δρόμο της προκοπής, με μια λάμπα κι ένα κάδο…
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ…
 
 
 
 
 
Μποζώνη- Melvin Geraldine (Τζέρι)
καθηγήτρια Αγγλικών
 
Γεννήθηκα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, είμαι η μεγαλύτερη από τα 8 αδέρφια μου και ζω στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια, από τα οποία τα 21 τα έχω περάσει στη Μύκονο. Αφού τελείωσα το Λύκειο, προσλήφθηκα στην Industrial Development Authority (1975-1982) αντίστοιχης του ελληνικού οργανισμού ΕΤΒΑ όπου και εργάστηκα ως ερευνήτρια στην μεσαία διοίκηση. Ταυτόχρονα σπούδασα Μάρκετινγκ και Αγγλική Φιλολογία. Παρακολούθησα μαθήματα Montessori διάρκειας δύο χρόνων. 
 
Το 1982 στην Κρήτη, γνώρισα και αργότερα παντρεύτηκα τον Κώστα Μποζώνη (απεβίωσε το 2010), μετακομίσαμε στην Αθήνα όπου και εργάστηκα στην Budget Travel μέχρις ότου άνοιξα την δικιά μου επιχείρηση Blue Moon to 1987 στην Αθήνα.
 
Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στα ΙΑΤΑ Standard and IATA Advanced Diplomas το 1989 και 1990 αντίστοιχα. Επίσης, εργάστηκα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Ελλάδα για τον Ιρλανδικό Οργανισμό Εξαγωγών (1991-1992). Το 1992, γεννήθηκε ο γιος μου Δημήτρης και μετακομίσαμε στη Μύκονο, η οποία ήταν και από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωης μου. Μαζί με τον σύζυγό μου ανοίξαμε την επιχείρηση Blue Moon Travel στη Μύκονο μέχρι το 2002. Κατά την διάρκεια αυτή, θαύμασα τη φιλοξενία και τη σκληρή δουλειά των Μυκονιατών.
 
Από το 1998 διδάσκω την Αγγλική γλώσσα. Μου έχει δοθεί η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με τη νεώτερη γενιά των Μυκονιατών την οποία θα χαρακτήριζα αποφασιστική, πρωτοποριακή, γεμάτη νέες ιδέες και άξια εκτίμησης. Η Μύκονος είναι δεύτερη πατρίδα για μένα. 
 
Είμαι εθελόντρια  -βοηθάω 4 ώρες την εβδομάδα- στην συλλογική προσπάθεια ΜοικοΝΟΣ που έχει σκοπό την ανακύκλωση.  Αυτό που με ”τράβηξε” στην ΚΕΠΟΜ είναι ότι προωθεί το ομαδικό πνεύμα και δεν στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις δυνατότητες του ενός.
 
 
 
 
Μάκης Μωράκης
ζωγράφος- υπεύθυνος ξενοδοχείου
 
Γεννήθηκα στην Νέα Ιωνία Αττικής το 1974. Έζησα την πρώτη εικοσαετία της ζωής μου στην Αθήνα όπου σπούδασα και δίδαξα ζωγραφική. Πήρα το καράβι από την Ραφήνα το 1998 και αφού χαιρέτησα την πατρίδα του πατέρα μου την Σύρο, συνέχισα μέχρι την Μύκονο όπου έριξα άγκυρα.
 
Εργάζομαι από τότε στον τουρισμό ως υπεύθυνος ξενοδοχειακής μονάδας. 
Την τελευταία δεκαετία διδάσκω ελεύθερο σχέδιο, ζωγραφική και ιστορία Τέχνης μέσα από τα εικαστικά τμήματα της ΚΔΕΠΠΑΜ. Με το μάθημα του ελεύθερου σχεδίου καλύφθηκε το κενό που υπήρχε στο νησί ως προς την προετοιμασία των μαθητών για τις σχολές Καλών Τεχνών.
 
Το 2013 με την φωτογράφο Αλεξάνδρα Χαρμπαλή πραγματοποιήσαμε την έκθεση «Μύκονος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού» σε μία εικαστικη προσπάθεια να δούμε την Μύκονο μέσα από το καθαρό, αγνό παιδικό βλέμμα ενώ φέτος συνεχίζουμε προσεγγίζοντας με τον ίδιο τρόπο την Δήλο.
Συνεργάζομαι με την Minima Gallery, προωθώντας το έργο σημαντικών ξένων και Ελλήνων.
 
Εργάζομαι ως art administrator για το φεστιβάλ «Αντανάκλασις», ένα μουσικό φεστιβάλ που φέρνει το Μυκονιάτικο κοινό σε επαφή με μουσικούς παγκόσμιας εμβέλειας.
Η ΚΕΠΟΜ είναι μία φωνή που πρέπει να δυναμώσει ως εχέγγυο δημοκρατίας. Δεν είναι ένα εκλογικό πυροτέχνημα, άλλα μία Κίνηση ενεργών πολιτών που έχει τις κεραίες της ανοιχτές, παρατηρεί, ακούει, παρεμβαίνει, προκαλεί την δημόσια συζήτηση και δρα με υπευθυνότητα και εντιμότητα για την επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.
 
Είμαι παντρεμένος με την Ελπίδα Κοντού και έχουμε μια μικρούλα κόρη που περιμένει από εμάς να χτίσουμε μια διαφορετική Μύκονο για να μεγαλώσει σε ένα βιώσιμο ανθρωποκεντρικό περιβάλλον.
 
 
 
 
 
Νάζου Δέσποινα– (Μαδούπα)
Κοινωνική ανθρωπολόγος
 
Γεννήθηκε το 1967 και κατοικεί στη Μύκονο. Είναι κοινωνική ανθρωπολόγος  με πρώτο πτυχίο Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο πανεπιστήμιο της Ουαλίας, διδακτορική διατριβή και μεταδιδακτορικό τίτλο σπουδών στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
 
Εργάζεται  ως Διδάσκουσα στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων  στη Χίο  (Πανεπιστημίου Αιγαίου). Επιστημονική συνεργάτης/ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
 
Συμμετείχε στη συντακτική επιτροπή της εφημερίδας Η ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ.
Με δημόσια δράση μακριά από ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, με καθαρό, τολμηρό πολιτικό λόγο, υπήρξε πάντα ορατή στη τοπική κοινωνία μέσα από ποικίλες δημόσιες δραστηριότητες.
 
Στις εκλογές του 2010 ήταν επικεφαλής της ΚΕΠΟΜ. και διετέλεσε δημοτική σύμβουλος (2011-2012) Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Γ. Ξυδάκη και έχει έναν γιό.
 
 
 
 
Συριανού Ειρήνη
ψηφοθέτρια
 
Γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στην Μύκονο. Είναι το τέταρτο παιδί του Αποστόλη Συριανού (Θεοδωρακιού) και της Γιακουμίνας Γρυπάρη (Μαυραντώνενα).  Σαν εργαζόμενη στη Δήλο γνώρισε από κοντά τα ψηφιδωτά, έμαθε την τέχνη και από το 1997 διατηρεί εργαστήριο – πωλητήριο ψηφιδωτού, την «Αστερία» στον Άγιο Βλάσση στην Χώρα www.art-mosaic.gr/ Τα τελευταία 14 χρόνια διδάσκει την τέχνη της στα Εικαστικά Εργαστήρια της ΚΔΕΠΑΜ. Έχει διδάξει την τέχνη του ψηφιδωτού σε δεκάδες μαθητές στη Μύκονο με εξαιρετικά αποτελέσματα.
 
Από το 2010 συμμετέχει στο πρόγραμμα «Άγονη γραμμή γόνιμη» δίνοντας μαθήματα στα σχολεία των απομακρυσμένων μικρών νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Ήδη έχει διδάξει σε 10 νησιά: Ηρακλειά, Θηρασιά, Αντίπαρο, Αμοργό, Αστυπάλαια, Χάλκη, Καστελόριζο, Πάτμο, Αρκιούς και στα χωριά της Τήνου. Το καλοκαίρι που μας πέρασε διοργάνωσε μάθημα ψηφιδωτού στα παιδιά που συμμετείχαν στη κρουαζιέρα Disney Magic. 
 
Όπως λέει η ίδια: «…συμμετέχω και πάλι στο ψηφοδέλτιο της Κ.Ε.ΠΟ.Μ. γιατί είμαι ανήσυχη και γιατί θεωρώ ότι ταξιδεύουμε στο ίδιο όνειρο».
 
 
 
 
Σφυρή Δήμητρα
οδοντίατρος
 
Γεννήθηκα στο Αιτωλικό το 1964. Σπούδασα στην Οδοντιατρική Σχολή Αθήνας απ’ όπου αποφοίτησα το 1987. Πολιτικά ανήκω στο χώρο της Αριστεράς και είμαι ενεργή πολιτικοποιημένη πολίτης από τα φοιτητικά μου χρόνια έως σήμερα. Ξεκίνησα να εργάζομαι στη Νίκαια και τα τελευταία δώδεκα χρόνια ζω και δουλεύω στη Μύκονο. Έχω ένα γιο δεκατριών χρόνων.
 
Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε μικρές και μεγάλες μάχες για ποιότητα ζωής στο τόπο μας. Άλλωστε, πατρίδα μας δεν είναι μόνο ο τόπος που γεννηθήκαμε, αλλά και αυτή που επιλέξαμε να ζήσουμε και να εργαστούμε.
 
Ονειρεύομαι ο γιος μου να βρει έναν τόπο με αξίες, αρχές, και ιδανικά.
Όχι έναν τόπο που να δεσπόζει ο πλουτισμός, η ασυδοσία και η διαφθορά.
Όπως και το 2010 έτσι και σήμερα στηρίζω το συνδυασμό της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου, γιατί θεωρώ ότι με τα άτομα που συμμετέχουν, έχουμε κοινούς στόχους, οράματα και πρακτικές για ένα δημοκρατικό, ανοικτό δήμο, με σεβασμό στους πολίτες του. Το μεγάλο στοίχημα είναι μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα από τη θέση που θα λάβει ο καθένας μας. Ο αγώνας για μια άλλη Μύκονο πρέπει να έχει συνέπεια, συνέχεια και αποτελεσματικότητα.
 
 
 
 
Φλώρος Μιχάλης 
εστιάτορας
 
Γεννήθηκε στον Γυμνότοπο Πρέβεζας το 1962. Αποφοίτησε από το Λύκειο της περιοχής το 1981. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας εισήλθε στον χώρο των τουριστικών επαγγελμάτων.  Εργάστηκε για μία πενταετία στην Κέρκυρα και κατόπιν ήρθε στην Μύκονο. Από το 1989 εργάζεται σε επιχειρήσεις εστίασης του νησιού όπως: Αλευκάντρα, Γιαβρούτας, Διεθνές,  τ’ Αποστόλη το κουτούκι, στέκι του Προέδρου. Από το 2001 διατηρεί το εστιατόριο «Βαρδάρης» στην πλατεία της Άνω Μεράς.
 
Το μελτέμι που φυσά στην πλατεία της Άνω Μεράς δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο για να κουβεντιάσει τα όσα βλέπουν τα μάτια του στο νησί μας παρά στο στέκι του Βαρδάρη, όπου ο Μιχάλης Φλώρος έχει φτιάξει μια ζεστή και φιλόξενη φωλιά. Εκεί χάρις στο χαμόγελο, στην προσήνεια, στην ευθύτητα του λόγου και στην ειλικρίνεια του Μιχάλη μαζεύονται όλοι: μοναχοί και ιερείς, αγρότες, γιατροί και φαρμακοποιοί, ασθενείς και οδοιπόροι, μουσικοί, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, πολιτευτές απ’ όλους τους χώρους, φίλοι του καλού φαγητού, του τσίπουρου, της παρέας και της κουβέντας όλοι βρίσκουν στο εστιατόριο “Βαρδάρης” ένα στέκι που είναι από νωρίς το πρωί ως το βράδυ, μαζί και πράσινο και κόκκινο και μπλε καφενείο.  Παντρεμένος με την Μπίσκα Αντόρα, έχουν τρία παιδιά: την Άντρια 22 ετών, τον Αντρέα 13 ετών και την Αιμιλία 9 ετών.
 
O Μιχάλης Φλώρος τονίζει:
 
«Η Ανω Μερά απολαμβάνει την άδικη απομόνωση και ένα υποβαθμισμένο ρόλο σε σχέση με την υπόλοιπη Μύκονο, που δεν της αξίζει:
- χωρίς βιολογικό και αποχέτευση,
- χωρίς στοιχειώδεις υποδομές υποδοχής των επισκεπτών 
- αποκομμένη συγκοινωνιακά από την Χώρα.
Όλοι θα εξαγγείλλουν προγράμματα. Θα δούμε εκδηλώσεις λατρείας για το χωριό.
Τι έκαναν τα τελευταία χρόνια; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.
Θέλουμε πολιτικές που θα αναδείξουν την Άνω Μερά, αυτό το σημαντικό κομμάτι της Μυκόνου. Μια δυνατή ΚΕΠΟΜ μπορεί να αλλάξει τα πράγματα».
 
 
 
 
Χατζής Χρήστος
οικοδόμος - ελαιοκαλλιεργητής
 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στο Αιγάλεω και στη Μύκονο ζει και εργάζεται από το 1987. Συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες δημιουργίας του Συνεταιρισμού για την ανακύκλωση «ΜοικοΝΟΣ». Δυναμικό μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Μυκόνου.
 
Την τελευταία δεκαετία ασχολείται με τη σύζυγό του Όλγα Στεφανίδου και τα παιδιά τους Γιώργο 22 και Κοσμά 18 χρόνων με την ελαιοκαλλιέργεια.
Πρόσφατα, απέσπασαν τρία βραβεία, στην 6η Ελαιοτεχνία ’14: για την ποιότητα του προϊόντος και για τη συνολική εικόνα του, βλ.  www.ofelimon-oliveoil.com και https://www.facebook.com/OfelimonOliveoil?fref=ts 
 
Σύμφωνα με όσα λέει ο ίδιος:
 
«…συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΠΟΜ, γιατί πιστεύω ότι με τους ανθρώπους που το συναπαρτίζουν μπορούμε να αγωνιστούμε και να εγγυηθούμε ότι σωστά, υπεύθυνα και με ευρύτερες συνεργασίες ενεργών και ικανών συμπολιτών μας μπορούμε να φέρουμε τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος που ζούμε».
 
 
Περισσότερα για τους υποψηφίους της ΚΕΠΟΜ στο www.kepom.wordpress.com