Να στρέψουν την προσοχή τους στην Μύκονο και το πρόβλημα λειψυδρίας συνέστησε η δημαρχεύουσα κ. Γρυπάρη

Να στρέψουν την προσοχή τους στην Μύκονο και το πρόβλημα λειψυδρίας συνέστησε  η δημαρχεύουσα κ. Γρυπάρη

 

 

 
 
Μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νικόλαου Ζωίδη, η Δημαρχεύουσα κα Ειρήνη Γρυπάρη παραβρέθηκε την Παρασκευή 04 Απριλίου 2014 στην Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Νησιωτικότητα, η οποία διεξήχθη στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, στο Παλαιό Φάληρο, Αττικής. 
 
Στη διάσκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας κα Δαμανάκη Μαρία, ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης, Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Δήμαρχοι και πολλοί εκπρόσωποι φορέων. 
 
Κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης, η Δημαρχεύουσα κα Ειρήνη Γρυπάρη είχε σημαντικές επαφές και συνομιλίες με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νικόλαο Ζωίδη και την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου και διαβίβασε όλο τον φάκελο με τις ενέργειες του Δήμου Μυκόνου και της ΔΕΥΑΜ για την άμεση αντιμετώπιση της λειψυδρίας. 
 
Η Δημαρχεύουσα παραδίδοντας τον πλήρη φάκελο σύστησε την προσοχή των αρμόδιων φορέων του Κράτους, ώστε ένας Τουριστικός Προορισμός του μεγέθους της Μυκόνου να είναι καθόλα έτοιμος για την νέα Τουριστική σεζόν και εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της και την ανησυχία της τονίζοντας ότι με τυχόν μη αντιμετώπιση του προβλήματος θα πληγεί τόσο η Μύκονος όσο και ο Κρατικός Προϋπολογισμός αλλά και η διεθνή εικόνα της Χώρας μας. Παράλληλα, οι συνομιλητές της Δημαρχεύουσας κατανοώντας την ανησυχία της, δεσμευτήκαν ότι θα δώσουν λύση στο πρόβλημα