Το πρωί του Σαββάτου η 4η Ευριπίδεια Διαδρομή

Το πρωί του Σαββάτου η 4η Ευριπίδεια Διαδρομή

 

 

Η 4η Ευριπίδεια Διαδρομή θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 13/4 στη μνήμη του Ευριπίδη Σκλιβανίτη, αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στο άθλημα της κωπηλασίας και εκπαιδευτικό, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από τέσσερα χρόνια στη Μύκονο.
 
Φέτος ο αγώνας είναι αναβαθμισμένος. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, υιοθετήθηκε από τον Δήμο Μυκόνου και εντάχθηκε στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ. Η διασρομή είναι πιστοποιημένη από τον επίσημο μετρητή της IAAF. Η διαδρομή ξεκινά από το Δημαρχείο στις 10 το πρωί, βγαίνει από τον ΟΤΕ, περνά από την περιοχή Ταγκού φτάνει στην είσοδο του λιμανιού και επιστρέφει στο δημαρχείο από τον παραλιακό δρόμο.
 
Οι αθλητές θα αγωνιστούν στα 5 και στα 10 χιλιόμετρα ενώ θα υπάρχει και το αγώνισμα της σκυταλοδρομίας στα 5 χιλιόμετρα, δηλαδή ομάδες των 3 ατόμων που ο κάθε ένας θα τρέξει το 1/3 της διαδρομής.
 
Οι αθλητές μέχρι 15 ετών μπορούν να αγωνιστούν στα 1000 μέτρα, στα οποία δεν θα υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση-συμμετοχή και ούτε τσιπάκι για χρονομέτρηση. 
Η συμμετοχή για τις υπόλοιπες διαδρομές ορίζεται στα 10€ το άτομο για τα 5 και τα 10 χιλιόμετρα, 20€ 9συνολικά) για το ομαδικό αγώνισμα της σκυταλοδρομίας των 5 χιλιομέτρων, στις οποίες μπορεί να λάβει μέρος όποιος το επιθυμεί ανεξαρτήτως ηλικίας. 
 
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να βρίσκονται στην αφετηρία μια ώρα πριν την εκκίνηση.
 
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και στη γραμματεία του σχολείου. Θα υπάρξει και η δυνατότητα εγγραφής εκείνη την ημέρα. Περισσότερες πληροφορίες τα τηλ. 2289028670 ή 6975875557 ή 6984903765. Επίσης θα υπάρξει η δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής την Πέμπτη και Παρασκευή 11/04/2019 και 12/04/2019 το απόγευμα 18:00-20:00 στο Δημαρχείο στον χώρο του ισογείου.
Δηλώσεις συμμετοχής στην εθελοντική δράση πραγματοποιούνται στη γραμματεία του σχολείου.
 
Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής μπορεί να γίνει την Παρασκευή 12 Απριλίου ή μία ώρα την έναρξη των αγώνων. Μπορείτε ακόμα να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας στο www.evripideia.gr
 
Το αντίτιμο της συμμετοχής περιλαμβάνει τον αριθμό, θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα, καθώς και αναμνηστικό μπλουζάκι, αναμνηστικά μετάλλια, αναμνηστικά συμμετοχής και βραχιολάκια που θα πάρουν όλοι οι συμμετέχοντες. Μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. 
 
Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Σύγχρονη Παιδεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.