Στη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης αφιερωμένη η Αποσπερίδα της Κυριακής στην βιβλιοθήκη Π. Κουσαθανά

Στη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης αφιερωμένη η Αποσπερίδα της Κυριακής στην βιβλιοθήκη Π. Κουσαθανά

 

 

 

Μιας και το αρχετυπικό στη θρησκευτική πορεία της ανθρωπότητας Θείο Πάθος και η συνεπακόλουθη Ανάσταση πλησιάζουν, η Δημοτική Στέγη Μελέτης, Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά, τιμά την μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, κλείνοντας τον εφετινό ΙΓ΄ Κύκλο των Αποσπερίδων παρουσιάζοντας σε παραγωγή Υψηλής Ευκρίνειας (HD) ένα από τα εμβληματικότερα θρησκευτικά έργα της Μουσικής, το πασίγνωστο, το μυθοποιημένο και χιλιοερμηνευμένο Requiem (σε ρε μείζον, KV 626, διάρκεια περ. 55΄ λεπτά) του Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) σε μιαν εξαιρετικής ευαισθησίας ερμηνεία με την Χορωδία και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας και εντυπωσιακούς συντελεστές-ερμηνευτές κάτω από την μπαγκέτα του γνωστού Λετονού αρχιμουσικού Mariss Jansons. Περισσότερα γι’ αυτό το συγκλονιστικό έργο θα ακουστούν κατά τη διάρκεια της αποσπερίδας. 
           
Όπως αναφέρει ο ιδρυτής της Στέγης Παναγιώτης Κουσαθανάς "Εισαγωγικά θ’ ακούσομε κι άλλη μια, διαφορετική αλλά εξ ίσου γοητευτική μουσική ‒ αυτή δια των λέξεων και των φράσεων και όχι δια μουσικών οργάνων. Θα διαβαστεί και θα συζητηθεί το εξαίσιο «πασχαλινό» διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1860-1911) «Χωρίς στεφάνι» (1896). Ετοιμασθείτε, λοιπόν, πολυαγαπητοί φίλοι της Στέγης, για μιαν αποσπερίδα γεμάτη μουσική με νότες και με λέξεις".
 
Η τελευταία αποσπερίδα για την ΙΒ΄ περίοδο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, στις 7 μ.μ. ακριβώς και θα κλείσει με αναστάσιμη, αλέγρα μουσική και ευχές.
           
Μετά από τη Λαμπρή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Στέγη κατά την διάρκεια της οποίας θα διαβαστούν αποσπάσματα και γίνει συζήτηση για τον Ζ΄ τόμο των Παραμιλητών, που θα έχει τότε εκδοθεί. 
 
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παραλλήλως, για όσους αγαπούν το βιβλίο λειτουργούν, όπως και τις προηγούμενες χρονιές: 1. Η Λέσχη Ανάγνωσης για Ενήλικες και 2. η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, υπό την εμπνευσμένη εποπτεία της ακάματης καθηγήτριας κ. Αγγέλας Καλαφάτη, που είναι η πνοή και το στήριγμα στις παράλληλες δραστηριότητες της Στέγης Μελέτης.
Περισσότερες λεπτομέρειες  για τη συμμετοχή σας στο τηλέφ. 22890-22646 κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Στέγης ή καλύτερα απ’ ευθείας στο τηλέφωνο της κ. Α. Καλαφάτη: 6977281895. 
 
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 17.30΄ – 20.30΄ μ.μ.