(φωτο) Εντυπωσιακή η συμμετοχή της Μυκόνου στη δράση Let's Do It Greece

(φωτο) Εντυπωσιακή η συμμετοχή της Μυκόνου στη δράση Let's Do It Greece

 

 

Έχεις τα πινέλα, έχεις και τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα, είχε πει ο Νίκος Καζαντζάκης. Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτηκαν σε ρεαλιστική βάση, μαθητές, φορείς, πρόσκοποι και συλλογικότητες αλλά και απλοί πολίτες που με την εθελοντική συμμετοχή τους στο σημερινό κάλεσμα της Πανελλήνιας Δράσης Let's Do It Greece κινητοποιήθηκαν και δημιούργησαν μικρές εστίες πολιτισμού και καλού παραδείγματος. 

Παραλίες και μύλοι καθαρίστηκαν, κάδοι, θρανία και πεζοδρόμια βάφτηκαν, και όλα αυτά με χαμόγελο και συμμετοχή που κάθε χρόνο γίνεται και μεγαλύτερη στο νησί. Η νέα γενιά πρωτοστατεί και ευαισθητοποιείται για τον τόπο της. 

 

Αν η δράση αυτή είχε την μορφή καθημερινής ευαισθητοποιησης απέναντι στο περιβάλλον και τον συνάνθρωπο, τότε θα είχαμε κάνει ένα πολύ μεγάλο άλμα σαν κοινωνία να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια που χτίζουμε μόνοι μας και μας στερούν σε πολλές περιπτώσεις τον απαραίτητο σεβασμό απέναντι στο μέρος που ζούμε.

Γονείς, μαθητές, καθηγητές, πρόσκοποι, και πολλοί φορείς και συλλογικότητες χύθηκαν στους δρόμους και με σύμμαχο τον καιρό καθάρισαν, έβαψαν και ζωγράφισαν περιοχές και κάδους, μετατρέποντάς τους σε μοναδικά έργα τέχνης φτιαγμένα από τα χέρια των ίδιων των παιδιών. 

Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές για τα όσα πολύ ενθαρρυντικά και όμορφα διαδραματίστηκαν σήμερα στο νησί μας δείχνοντας ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία, ακόμα κι αν επιλέγουμε διαφορετικές αφετηρίες για το καλό του τόπου. 

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και Συγχαρητήρια σε όλες και όλους!

Φωτογραφίες: ΚΔΕΠΠΑΜ, Αργυρούλα Δόνγκα Συριανού, Ειρήνη Ζουγανέλη, Eliana Abravanel.