(Φωτο) Η Μύκονος αποκαλύπτει τα μυστικά της! Στο Φως πολύτιμες πτυχές της ιστορίας της

(Φωτο) Η Μύκονος αποκαλύπτει τα μυστικά της! Στο Φως πολύτιμες πτυχές της ιστορίας της

Φωτο 2: Ιστορική Φωτογραφία από το ιστορικό λεύκωμα του συγγραφέα Παναγιώτη Κουσαθανά
 
Η ιστορία του νησιού έρχεται στο φως μετά τις πρόσφατες ανασκαφές που ξεκίνησαν στο Κάστρο, αλλά και τα έργα που γίνονται στον γιαλό της Μυκόνου. Εικόνες που σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου προσφέρουν μια υπέροχη εμπειρία που έχουμε την τύχη να απολαύσουν τόσο οι Μυκονιάτες, όσο και πο επισκέπτες του νησιού μας. 
 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων σε συνεργασία με το Δήμο Μυκόνου φέρνουν στην επιφάνεια εικόνες από την παλιά Μύκονο των περασμένων αιώνων. 
Μπροστά στο Άη Νικολάκι αποκαλύφθηκαν τα παλιά θεμέλια της προβλήτας του Γιαλού καθώς και της νησίδας που ήταν χτισμένος ο Ναός, όπως και η βάση του γεφυριού που συνέδεε τις δύο αυτές τοποθεσίες. 
 
 
Παράλληλα με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανασκαφή που φέρνει στο φως τον Μεσσαιωνικό οικισμό του Κάστρου δίπλα στην Παραπορτιανή καθώς και τον Μεσαιωνικό Πύργο δίπλα στην εκκλησία την επονομαζόμενη «Μπριανή» δηλαδή Πυργιανή. 
 
 
 
 
"Τα ευρήματα που έρχονται στην επιφάνεια προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή των κατοίκων του νησιού εκείνης της εποχής. Παράλληλα αναβαθμίζουν αισθητικά την περιοχή και αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την ιστορική αξία του παραδοσιακού οικισμού τη Χώρα του νησιού μας. 
Είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας" τονίζει με περηφάνεια ο κ. Ατζαμόγλου.