Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο νησιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο νησιά

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, την Κάρπαθο και την Κάσο. 
 
Οι καταστροφές που σημειώθηκαν μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών, όπως είχε ενημερώσει η ΕΜΥ, είναι ανυπολόγιστες και ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 28 Μαρτίου και συνεχίστηκαν μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής, 29 Μαρτίου. 
 
Ειδικότερα, στην Κάρπαθο λόγω των καταρρακτωδών βροχών υπερχείλισαν οι χείμαρροι στην θέση Βρόντη και διακόπηκε η κυκλοφορία αφού υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθούν αυτοκίνητα, ενώ στην περιοχή Αρχοντοπήγαδο κόπηκε ο δρόμος στη μέση. 
 
Πολύ μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν επίσης στο έργο των ομβρίων που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενώ στην περιοχή Λιμενάρι, σημειώθηκε χάσμα στον δρόμο και καταστράφηκαν τα στηθαία. Κατολισθήσεις μεγάλης έκτασης σημειώθηκαν σε όλο το οδικό δίκτυο Σπόα - Όλυμπος αλλά και στην πασίγνωστη παραλία Άπελα ,όπου έπεσαν στο οδόστρωμα τεράστιες πέτρες και έκλεισε ο δρόμος για 10 ώρες.
 
Αντοίστηχα προβλήματα και μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν και στην Κάσο, στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού και στον χείμαρρο Σκυλά που κατέβασε φερτά υλικά.
 
Πηγή: thepressroom.gr