Εκδήλωση πολιτισμού στο Αρχαιολογικό Μουσείο με αφορμή το νέο ωράριο της Δήλου

Εκδήλωση πολιτισμού στο Αρχαιολογικό Μουσείο με αφορμή το νέο ωράριο της Δήλου

 

 


Με μια λιτή απογευματινή μουσική εκδήλωση υποδέχθηκε το αρχαιολογικό μουσείο Μυκόνου την επιμήκυνση του ωραρίου του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου.. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης 1 Απριλίου στο αρχαιολογικό μουσείο. 
 
Η Δήλος συμμετέχει φέτος στο Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Αναβάθμισης 33 αρχαιολογικών χώρων του Υπουργείου Πολιτισμού και θα παραμένει επισκέψιμη καθημερινά για το κοινό μέχρι τις 8 το βράδυ. Το πρόγραμμα θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2014. 
 
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την Σχολή Δημήτρη Φίννις.
 
"Ο Δήμος μας είναι αρωγός, και θα είναι πάντα σε κάθε προσπάθεια προαγωγής  του πολιτισμού μας, και για το λόγο αυτό σήμερα εδώ όλοι μαζί υποδεχόμαστε με χαρά το πρόγραμμα αυτό του Υπουργείου Πολιτισμού. Μία απόφαση που διευκολύνει τους επισκέπτες του νησιού μας και του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου. Ας μην ξεχνάμε ότι  είναι πάρα πολλοί οι επισκέπτες που έρχονται στο νησί μας αλλά και στην Ελλάδα για να επισκεφτούν το ιερό νησί της Δήλου" ανέφερε κατά την διάρκεια της ομιλίας της η Δημαρχεύουσα κα Ειρήνη Γρυπάρη.
 
 
"Ταυτόχρονα" επεσήμανε, "η παράταση στη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει την μετάβαση και επιστροφή των επισκεπτών προς και από τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου" και ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην υπέροχη μουσική συνάντηση που με τις  μελωδίες τους μετέφεραν το κοινό έστω και νοερά, στο ιερό νησί της Δήλου.
 
Ευχήθηκε δε, το πρόγραμμα  του Υπουργείου Πολιτισμού, να αποτελέσει το κίνητρο για να γνωρίσουμε καλύτερα τον πολιτισμό μας και να συμβάλλουμε στην προαγωγή του για την ανάπτυξη τόσο του νησιού μας όσο και του τόπου μας.
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των φορέων του νησιού και οι Ξεναγοί.