Ενεργειακές Μέρες λίγο πριν το Ολόγιωμο Φεγγάρι του Μάρτη

Ενεργειακές Μέρες λίγο πριν το Ολόγιωμο Φεγγάρι του Μάρτη

 

Πριν 4 χρόνια τέτοιες μέρες είχαμε γράψει για ένα νέο φεγγάρι, την ηλιακή έκλειψη και την εαρινή ισημερία που σημαίνουν αναμφίβολα νέα ξεκινήματα με θετικά αποτελέσματα!
 
To νέο Φεγγάρι που τότε έμπαινε στον τέταρτο οίκο των Ιχθύων και αποδείχτηκε όχι μόνον ο μήνας, αλλά μια ολόκληρη νέα εποχή, ξεκίνησε με θετικές αλλαγές στη διάθεση, πολλές ιδέες και όρεξη και φυσικά έμπνευση για υλοποίηση στόχων ζωής!
 
Αυτός ο κύκλος που ολοκληρώνεται τώρα, φαίνεται να βρίσκει κάποιους από εσάς έτοιμους να προχωρήσετε και κάποιους έτοιμους να ξεκαθαρίσετε πράγματα, συναισθήματα και σχέσεις.
 
Φέτος η Εαρινή Ισημερία συμπίπτει με το Ολόγιωμο Φεγγάρι του Μάρτη (20/3), που δεν θα μπορούσε να μην είναι ένα ακόμη Super Moon του 2019, με μια Πανσέληνο που έχει πολλές ονομασίες και όχι άδικα.
 
Πιο αναλυτικά... Εαρινή Ισημερία
 
Η Ισημερία λαμβάνει χώρα δύο φορές τον χρόνο και από την έννοια της ίδιας της λέξης καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για την ημέρα, όπου είναι ίση σε διάρκεια με τη νύχτα. Αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα έχει επικρατήσει η λέξη equi-nox που στα λατινικά σημαίνει ίση νύχτα.
 
Αυτό επίσης σημαίνει ότι η μέρα έχει μεγαλώσει κατα πολύ σε σχέση με το χειμερινό ηλιοστάσιο, οπού εκεί έχουμε την μικρότερη σε διάρκεια μέρα του χρόνου, και βρισκόμαστε ακριβώς στην μέση μέχρι το Θερινό Ηλιοστάσιο, όπου εκεί αντίστοιχα έχουμε την μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα του χρόνου. 
 
Έχουμε το αποτέλεσμα της ισημερίας, διότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η γραμμή Ήλιου - Γης είναι κάθετη στον άξονα περιστροφής της Γης, δίνοντας έτσι το αποτέλεσμα ίσης μέρας και ίσης νύχτας.
 
Η Άνοιξη κάνει την εμφάνισή της για τα καλά και πολλοί θεωρούν ότι όντως η Άνοιξη αρχίζει από αυτή την ιδιαίτερη μέρα, μιας και συνδέεται με διάφορες ιστορίες και μύθους που χάνονται πίσω στον χρόνο. Φυσικά να μη λησμονήσουμε την συμφωνία της θεάς Δήμητρας με τον Άδη, που έχει ρίζες στην αρχαία Ελλάδα και έχει γίνει ευρύτερα γνωστή σε όλη την υφήλιο, ως ο μύθος της αρπαγής της Περσεφόνης, την θεά της Άνοιξης, των λουλουδιών και της βλάστησης που  ανεβαίνει από τον Κάτω Κόσμο και με τον ερχομό της όλα χαίρονται και ανθίζουν!
 
Φέτος λοιπόν, Εαρινή Ισημερία και Πανσέληνος συμπίπτουν χρονικά, κάτι που είχε να συμβεί από το 1981! 
 
Επίσης θεωρείται Υπερ-Πανσέληνος λόγω της μικρότερης από της συνηθισμένης απόστασης με τη Γη και αποτελεί το καθοριστικό φεγγάρι που υπολογίζεται το πότε θα γιορτάσουμε την ημέρα του Πάσχα, είτε Ορθόδοξοι, είτε Καθολικοί.
 
Όπως αναφέραμε παραπάνω αυτό το φεγγάρι έχει διάφορες ονομασίες με τις επικρατέστερες Full Worm Moon (Πανσέληνος των Σκουληκιών) και Full Sap Moon (Πανσέληνος του χυμού Δέντρου) κι αυτό γιατί και τα δύο σχετίζονται με την Γαία, όπου το έδαφος μαλακώνει αρκετά, νέοι καρποί, νέες ρίζες προσκαλούν τα πουλιά να τραφούν, να φτιάξουν τη φωλιά τους. Οι ρίζες σπρώχνουν το έδαφος προς τα επάνω που σηματοδοτεί την Γη να ξυπνάει από την χειμερία της νάρκη.
 
Οι Ινδιάνοι επέμεναν ωστόσο στο όνομα με τον χυμό Δέντρου, καθώς αυτή είναι η εποχή του χρόνου, που αρχίζει να ρέει ο χυμός από τα δέντρα Σφενδάμνων.
 
Ενεργειακά όλα τα παραπάνω σχετίζονται με την ανάγκη εξισορρόπησης αντίθετων ενεργειών, παρατηρούνται εντάσεις, κάποιοι εκνευρισμοί παραπάνω από τα συνηθισμένα και κάποια απρόοπτα που όμως περισσότερο ψυχολογική επιρροή έχουν στη ζωή σας. Πληγές που έχουν μείνει ανοιχτές,θέλουν φροντίδα, γιατί αφήνουν μια διάθεση χωρίς λογική και σωστή κρίση και η ασάφεια τείνει να επικρατεί.
 
Κάποιοι από εσάς έρχεστε αντιμέτωποι με τον εαυτό σας και αναρωτιέστε αν είστε όντως ευχαριστημένοι από τις σχέσεις σας με τους άλλους και τη συσχέτιση μεταξύ του χρόνου που διαθέτετε και των αξιών της ζωής. Στην ουσία ανακαλύπτοντας τα "θέλω" σας, τα βλέπετε σαν αφύπνιση και σαν αποκάλυψη. Κάτι που από καιρό έχει συμβεί στην ουσία, αλλά δε θέλατε να το παραδεχτείτε...
 
Είστε έτοιμοι τώρα να λάβετε αποφάσεις. Αποφάσεις ζωής και αποφάσεις που αφορούν την πορεία της ζωής σας, μέσα από την καριέρα σας και τις σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους γύρω σας. Μερικοί απέχετε από την πράξη να κάνετε το βήμα, το οποίο γνωρίζετε από καιρό ότι έπρεπε να έχει γίνει, όμως μην αποθαρρύνεστε γιατί ο χρόνος είναι με το μέρος σας και από την κατανόηση στη συνειδητοποίηση και την πράξη δε θα απέχετε για πολύ ακόμα!
 
Για εσάς που είσαστε μπερδεμένοι σαν κουβάρι με τα συναισθήματά σας και το τί θέλετε πραγματικά από τη ζωή σας, αυτό που χρειάζεστε είναι μία παύση. Μία παύση που σημαίνει δηλαδή να σταματήσετε να τρέχετε, χωρίς να ξέρετε το γιατί τρέχετε και πού πάτε και πού θα σας οδηγήσει όλο αυτό το τρέξιμο.
 
Μείνετε λίγο μακρυά από τη φασαρία και παρέα με τον εαυτό σας, όσο κι αν αυτό σας φοβίζει. Δεν είστε έτοιμοι στην προκειμένη φάση της ζωής σας να τα βάλετε με τον εαυτό σας, ούτε να σας αντιμετωπίσετε πραγματικά και αποτελεσματικά. Όμως τα οφέλη δεν παύουν να είναι πολλά όταν μένετε μόνοι σε ένα ήσυχο μέρος, σ' ένα γαλήνιο περιβάλλον και δίνετε έτσι τη δυνατότητα να καθαρίζει για λίγο έστω το μυαλό, από τα της καθημερινότητας. Θα σας βοηθήσει να "δείτε" προς ποια κατεύθυνση να προχωρήσετε, ώστε να κυλήσει ένα ομαλότερο καλοκαίρι, το οποίο δεν αργεί να έρθει. 
 
Έχει έρθει όμως, ο καιρός να πατήσετε γερά στα πόδια σας, να γειώσετε την ενέργειά σας ώστε να εξισορροπηθεί το φυσικό, με το πνευματικό, το αστρικό, το αιθερικό σας σώμα και πεδίο. Αυτό θα σας βοηθήσει να βάλετε όρια και να εμμείνετε σε αυτά, να δείξετε πειθαρχία, σιγουριά και αποφασιστικότητα. 
Με ενισχυμένη φιλοδοξία κι αισιοδοξία βλέπετε πλέον καθαρά ευκαιρίες επέκτασης, ανάπτυξης και βελτίωσης να έρχονται προς το μέρος σας! Αυτό είναι το ιδανικό για κάτι απροόπτο που έρχεται και αυτή τη φορά δε θα του επιτρέψετε να σας αποσυντονίσει όπως άλλοτε και βγαίνετε κερδισμένοι από κάθε άποψη!
 
Maren Therapies
Mykonos Alternative Center