Στην Περιφέρεια τελικά και στο πλευρό του Μαχαιρίδη η Μαρσούλα Χανιώτη

Στην Περιφέρεια τελικά και στο πλευρό του Μαχαιρίδη η Μαρσούλα Χανιώτη

 

 

 

Ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά της ως περιφερειακή σύμβουλος Μυκόνου η Μαρσούλα Χανιώτη. Η επί 8ετίας δημοτική σύμβουλος και συνεργάτιδα του Αντρέα Φιορεντίνου, αποχωρώντας από τον συνδυασμό του επέλεξε να περάσει στον Β' Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκης και να διεκδικήσει στις επερχόμενες εκλογές την ψήφο των Μυκονιατών με την παράταξη του Γιάννη Μαχαιρίδη "Νότιο Αιγαίο - Αρχιπέλαγος Δημιουργίας".

 

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα διαβουλεύσεων και σεναρίων που την ήθελαν πότε ως αρχηγό συνδυασμού, πότε ως συνοδοιπόρο του κ. Παναγιωτακόπουλου σε κοινή προσπάθεια για τον Δήμο Μυκόνου και πότε σε μια σύμπραξη και τριών συμπεριλαμβανομένου και του κ. Κωνσταντίνου Κουκά, η κα Χανιώτη ξεκαθαρίζει σήμερα επισήμως τις προθέσεις της τονίζοντας "παρά τα όσα έχουν ακουστεί για τις προθέσεις μου ποτέ δεν τοποθετήθηκα δημόσια γιατί πολύ απλά δεν υπήρξε τίποτα που να είναι ανακοινώσιμο. Οι φήμες και η παραπληροφόρηση ποτέ δεν ήταν οδηγός στη δημόσια παρουσία μου. Ούτε οι ίντρικες, οι δολοπλοκίες ή οι ανεύθυνες επιλογές με αντάλλαγμα μια «καρέκλα» στον Δήμο" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. 

Παράλληλα επισημαίνει ότι στην πολιτική πορεύεται με μοναδικό οδηγό την προσωπική αξιοπρέπεια, το πολιτικό ήθος και το συμφέρον της Μυκόνου, κάτι που όπως τονίζει κάνει και σήμερα με "μια επιλογή ουσίας, σαφούς μηνύματος και ισχυρού συμβολισμού".
 

Η κα Χανιώτη συντάσσεται με τις απόψεις του κ. Μαχαιρίδη για την ενεργή παρουσία και τον ρόλο της γυναίκας στα κοινά, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα όσα όπως αναφέρει έχει πετύχει η Περιφέρεια με τον κ. Μαχαιρίδη, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει να φανεί αντάξια των προσδοκιών των Μυκονιατών ώστε να παραμείνει η Μύκονος πρώτη, μητροπολιτική πρωτεύουσα του Τουρισμού. 
 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της κας Χανιώτη:
 

"Επειδή οι «καθαρές» επιλογές και οι ξεκάθαρες κουβέντες είναι ο καθρέφτης μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου και στον νυν Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, σήμερα 3-3-2014, κοινοποιώ δημόσια την συμμετοχή μου στην παράταξη «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ». 
 

Παρά τα όσα έχουν ακουστεί για τις προθέσεις μου ποτέ δεν τοποθετήθηκα δημόσια γιατί πολύ απλά δεν υπήρξε τίποτα που να είναι ανακοινώσιμο. Οι φήμες και η παραπληροφόρηση ποτέ δεν ήταν οδηγός στη δημόσια παρουσία μου. Ούτε οι ίντρικες, οι δολοπλοκίες ή οι ανεύθυνες επιλογές με αντάλλαγμα μια «καρέκλα» στον Δήμο. Στην πολιτική πορεύτηκα και πορεύομαι με μοναδικό οδηγό την προσωπική αξιοπρέπεια, το πολιτικό ήθος και το συμφέρον του νησιού μας. Και αυτό πράττω μ΄ αυτή μου την συμμετοχή που είναι μια επιλογή Ουσίας, σαφούς Μηνύματος και ισχυρού Συμβολισμού. 

 
Κυρίως όμως στηρίζεται στην πίστη του νυν περιφερειάρχη και επικεφαλή της παράταξης κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη για το ρόλο της γυναίκας στην πολιτική όπως περιγράφεται μέσα από την παρακάτω δήλωσή του: "Η συμμετοχή των γυναικών στα κοινά δεν καθορίζεται από ποσοστώσεις και εγκυκλίους. Η παράταξή μας διαχρονικά έχει αποδείξει έμπρακτα τη σημασία της γυναίκας στα κοινά, αναθέτοντας σε αυτές ουσιαστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο σε καίριους τομείς ευθύνης του έργου που επιτελούμε. Εναπόκειται αποκλειστικά στο μεράκι, τη διάθεση, τις γνώσεις και την κοινή αγωνία όλων μας, να διαμορφώσουμε εμείς τις τύχες αυτού του νησιωτικού χώρου. Όλο αυτό, συνιστά ένα υπέροχο ταξίδι εμπειρίας και γνώσεων στο Αρχιπέλαγος. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα το πραγματοποιήσουμε μαζί".

 
Με πίστη στον κοινό αγώνα και την αγωνία μου για το μέλλον της Μυκόνου θα εργασθώ με όλες μου τις δυνάμεις και τις γνώσεις ώστε να συνεισφέρω στην επίτευξη του συλλογικού οράματος της παράταξής μας και βεβαίως των προσδοκιών των Μυκονιατών. 

 
Η Μύκονος ήταν και θα παραμείνει πρώτη, μητροπολιτική πρωτεύουσα του τουρισμού, αν και εμείς που θα εργαστούμε στην Περιφέρεια μπορέσουμε με υπευθυνότητα και συνέπεια να καρπωθούμε τα οφέλη της αποτελεσματικής διοίκησης του νυν περιφερειάρχη κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη που ανάμεσα στα πολλά κατάφερε: 
 
να είμαστε η Πρώτη Περιφέρεια σε απορρόφηση  κεφαλαίων στην Ελλάδα
να κρατήσει ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ τα επίπεδα του νέου  ΕΣΠΑ (2014-2020) στα ίδια  περίπου επίπεδα με του πρώτου (2007-2013) ενώ  έχουν μειωθεί σε εθνικό επίπεδο κατά 30% , τα κεφάλαια που έρχονται από την Ε.Ε.
να παρέχει τεχνική βοήθεια σε δήμους όπου αυτή χρειάζεται και επιπλέον μπορεί μέσω προγραμματικών συμβάσεων.
να ολοκληρώσει τον  στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο οποίος έχει καταγράψει όλους τους τομείς των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε νησιού, και τους τρόπους που πρέπει να αναπτυχτούν και να αξιοποιηθούν αυτοί.
να καταγράψει τις υποδομές σε κάθε νησί και προσπαθεί να τις υποστηρίξει, να τις αναβαθμίσει και να τις συντηρήσει, στα πλαίσια που επιτρέπουν οι αρμοδιότητες του οργανισμού, όπως αυτές ορίζονται από τον νόμο του Καλλικράτη. 
να δώσει μεγάλη έμφαση στον  Τουρισμό-Πολιτισμό-Πρωτογενή Τομέα, Υγεία.
να συνδέσει  τον πρωτογενή τομέα  με τον τουρισμό, και να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του  κάθε νησιού, ώστε να δημιουργηθεί ταυτότητα προορισμού και η διαφοροποίηση του Τουριστικού προϊόντος ανά νησί. Ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο να ενισχυθεί η επιχειρηματική και παραγωγική δραστηριότητα γύρω από τον τουρισμό.
να ολοκληρώσει υποδομές και κατά την θητεία, και την επόμενη προγραμματική περίοδο να ολοκληρώσει τα έργα που απομένουν. 
Πιστεύω στην Μύκονο, πιστεύω στους Μυκονιάτες και ευελπιστώ να φανώ αντάξια των προσδοκιών και της συμπαράστασή σας".