Χαρακτηριστικό VIDEO από την επιχείρηση κατεδάφισης μέχρι αργά χθες βράδυ στα Διβούνια

Χαρακτηριστικό VIDEO από την επιχείρηση κατεδάφισης μέχρι αργά χθες βράδυ στα Διβούνια


Σαν χάρτινος πύργος έπεσαν χθες οι μικρές αποθήκες και κατοικίες που είχαν ανεγερθεί στην ζώνη του αιγιαλού, από τους ψαράδες της περιοχής, αφού δεν χρειάστηκαν παρά λίγα χτυπήματα με το σφυρί και ένα σπρώξιμο του εκσκαφέα για να καταρρεύσουν.
 

Μπορεί οι οικογένειες, ορισμένες εκ των οποίων κατοικούν ίσως και περισσότερο από 100 χρόνια, στην περιοχή να γνώριζαν από καιρό ότι επίκεινται κατεδαφίσεις, ωστόσο χθες μουδιασμένοι, αλλά και απογοητευμένοι οι κάτοικοι παρακολουθούσαν μέχρι αργά το απόγευμα την επιχείρηση κατεδάφισης.
 

Το σήμα δόθηκε περί τις 4:10 το απόγευμα της Τετάρτης 2 Απριλίου και μέχρι τις 8 το βράδυ είχε πέσει το μεγαλύτερο μέρος των υπό κατεδάφιση αυθαιρέτων.
 

Το χθεσινό απόγευμα  δεν θύμιζε σε τίποτα τα πάλαι ποτέ ήρεμα ανοιξιάτικα απογεύματα στα Διβούνια, καθώς ο ήχος της μπουλντόζας ξερίζωνε και την τελευταία σπίθα ελπίδας ότι η ζωή μπορεί να επανέλθει στους ρυθμούς με τους οποίους κυλούσε μέχρι πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή.
 

Το συνεργείο κατεδάφισης θα συνεχίσει και σήμερα τις εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μόλις απομακρυνθούν από την περιοχή όλα τα μπάζα από τις κατασκευές που κατεδαφίστηκαν.
 

Σήμερα επίσης αναμένεται και η απόφαση για την κατεδάφιση ή μη δύο ακόμη μικρών κατοικιών που βρίσκονται χτισμένα επί του αιγιαλού. 
 

Δείτε το παρακάτω χαρακτηριστικό video από τις κατεδαφίσεις που λάμβαναν χώρα την Τετάρτη μέχρι αργά το απόγευμα στα Διβούνια.